Ajax-loader

Vincze Attila könyvei a rukkolán


Vincze Attila - Szepes Mária / Faludy György
"E könyvhöz két "klasszikus" barátommal készített interjúim szolgáltak alapul, ezekből szemezgettem gondolatokat, töredékeket, olyanokat, amelyekről mindketten meséltek, beszéltek nekem. Merthogy az írás mellett mesélni is, emlékezni is köztudottan jól tudnak, és szívesen is teszik. Ebben a formában próbálom tehát bemutatni a Szepes Mária és Faludy György gondolatvilága közötti hasonlóságokat és különbözőségeket egyaránt."

Nagy Natália - Vincze Attila - Zsenik ​nemzetről, hazáról, Magyarországról
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Vincze Attila - Zsenik ​egymásról
Néhányan ​a kötetben szereplők közül: Anatole France, Babits Mihály, Petőfi Sándor, Szép Ernő, Márai Sándor, Arany János, Ady Endre, Juhász Gyula, Tersánszky Józsi Jenő, Krúdy Gyula, Móricz Zsigmond, Illyés Gyula, Kosztolányi Dezső, Karinthy Frigyes, Szerb Antal, Kosztolányi Dezsőné Harmos Ilona, Nagy Lajos, Faludy György, Szabó Lőrinc, Füst Milán, József Attila, Zelk Zoltán, Radnóti Miklós, Popper Péter, Weöres Sándor, Kányádi Sándor, Hamvas Béla, Szepes Mária, Gárdonyi Géza, Kertész Imre, Platon, Cervantes, William Shakespeare, Alexander Puskin, Victor Hugo, Vörösmarty Mihály, Mark Twain, (...).

Dezső Márta - Vincze Attila - Magyar ​alkotmányosság az európai integrációban
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nagy Natália - Vincze Attila - A ​dzsungel kölykei Szegeden
EZ ​A KÖNYV ÓVODÁSOKRÓL ÉS ÓVÓ NÉNIKRŐL SZÓL ÓVODÁSOKNAK ÉS ÓVÓ NÉNIKNEK ÉS SZÓL MÉG EZ A KÖNYV SZEGEDRŐL IS, CIRKUSZRÓL ÉS VÁSÁRI FORGATAGRÓL, JÁTSZÓTÉRRŐL ÉS UTOLJÁRA, DE NEM UTOLSÓ SORBAN ÁLLATOKRÓL. NEM IS AKÁRMILYENEKRŐL: A DZSUNGEL KÖLYKEIRŐL.

Vincze Attila - Nemere ​István - Az író és világa
2006-ban ​316500 eladott példány. Munkásságának egészét tekintve Magyarországon 11 millió, külföldön további kb: 1 millió könyve talált gazdára. Eddig közel 500 kötete jelent meg. Ha ez egy találós kérdés volna, akkor is illenék tudnunk a megfejtést, hogy kiről is van szó. Ilyen termékeny életművel és gazdag eladási mutatókkal csupán egyetlen író rendelkezik az országban, ő Nemere István.

Vincze Attila - Faludy ​világa
A ​közelmúltban elhunyt költőfejedelemnek, Faludy Györgynek állít emléket Vincze Attila művével, amelyben kettejük közel ötven hangkazettányi beszélgetéséből közöl válogatást - pontosabban a mélyinterjúkból, telefonbeszélgetésekből, baráti hangvételű beszélgetések szövegéből kiemelt, a legkülönfélébb dolgokkal kapcsolatban megfogalmazott gondolatokból nyújt át számunkra egy csokorra valót. A kötetet személyes hangvételű előszó, néhány kiemelkedő magyar közéleti személyiség vallomása Faludyról és a költő élettörténetének kronológiája nyitja meg. Ezt követi a félszáz "gondolat-töredék" többek között emlékekről, viccekről, barátokról, József Attiláról és Karinthyról, kedvenc könyvekről, versről és prózáról, abortuszról, magyar, francia és egyéb nőkről, eutanáziáról, vallásról, tudományról, szélsőjobbról, önmagáról és persze a szerelemről. A kiadványt záró utószó Popper Péter írása.

Nemere István - Vincze Attila - Szepes ​Mária mágiája
Ez ​a könyv egy fiatal és egy már nem annyira fiatal íróember szemén keresztül láttatja Szepes Máriát. A huszonéves könyvkiadó-riporter, mélyinterjúk készítője társult a hatvanadik évén és csaknem az 500-ik könyven is túl lévő íróval. Ketten sok időt töltöttek a 100-adik évéhez közeledő Szepes Máriával. Akkor csak őt kérdezték, világuk az ezotéria magyar nagyasszonya körül forgott - ám miután Szepes Mária 99-ik évében meghalt, e könyv két szerzője továbbra is rendszeresen találkozott és már egymást kérdezték Mária felől. Emlékeikhez hozzáfűzték Mária néni mindeddig kiadatlan gondolatait, és miközben beszélgettek, végig ott volt velük a láthatatlan harmadik is, aki megfoghatatlan jelenlétével hatott rájuk - és rajtuk keresztül hat majd az olvasókra is.

Vincze Attila - Ranschburg ​Jenő világa
Ez ​a könyv kiemelkedő tudású és nagy hatású gyermekpszichológusának, Ranschburg Jenőnek a világról megfogalmazott véleményét tárja elénk, miközben bepillantást enged a "gyógyító" mögött rejlő ember érzéseibe, gondolataiba is.

Vincze Attila - A ​60 éves Nagy Bandó világa
Vincze ​Attila fotókkal teli interjúkötete a 60 éves humorista íróról. Bandó kendőzetlenül vall a kényes kérdések kapcsán, és remélhető, hogy ifjabbaknak és idősebbeknek egyaránt tanulságosak, érdekesek és izgalmasak lesznek válaszai. A piciny Bandika és a tinédzser Bandó fotói éppúgy láthatók a könyvben, mint a 60. életévébe lépett Nagy Bandóé.

Vincze Attila - Szepes Mária - Faludy György - Gondolatok ​és portrék, Máraira hangolva
"E ​könyvhöz két "klasszikus" barátommal készített interjúim szolgáltak alapul, ezekből szemezgettem gondolatokat, töredékeket, olyanokat, amelyekről mindketten meséltek, beszéltek nekem. Merthogy az írás mellett mesélni is, emlékezni is köztudottan jól tudnak, és szívesen is teszik. Ebben a formában próbálom tehát bemutatni a Szepes Mária és Faludy György gondolatvilága közötti hasonlóságokat és különbözőségeket egyaránt."

Kollekciók