Ajax-loader

Kemény György könyvei a rukkolán


Kemény György - Ez ​a Vég(h)!
- ​Életrajzi regény készül? - Inkább dokumentumregénynek nevezném, amelynek minden szereplője valóságos, élő személy. Nálam nincs olyan, hogy "azt mondják", "úgy hallottam", "azt suttogják". Nevén nevezem a gyereket. Az író ügyes-bajos dolgairól szól a könyv, a maga meztelen igazságában. Ígérem, változtatás, retusálás nélkül írom meg a jót és rosszat is. - Nem lesz ebből harag? - Remélem, hogy nem. Aki olyan heves kritikus, mint Végh Antal, talán elfogadja, ha netán őt bírálják. Az ő esetében is igaznak kell lennie a mondásnak: nem az a legény, aki adja, hanem az, aki állja.

Kemény György - Fenegyerekek, ​csodagyerekek
...Sárközi ​mélyet sóhajt, mielőtt belekezd az újabb történetbe: - 1982-ben kezdődött... Ekkor kerestek meg a "kecskeméti totózók"... A nyári totókupában az NB II-es csapatok nem mindig a legjobb együttesükkel álltak ki, így nem lehetett papírformát tippelni. A játékosok nemigen rajongtak ezért a kupáért... Bagóért játszották a meccseket... - Ekkor jöttél te a tömött bukszával... - Soha nem kértem egy csapattól sem, hogy kapjanak ki. Én azért fizettem, hogy hajtsanak rá, győzzenek... - Hány ilyen bundamérkőzést bizonyítottak rád? - Hetet. Két évet kaptam és háromszázezer forint pénzbüntetést. Kemény, mondhatnám túl szigorú ítélet volt... - Azóta újra szerepelnek magyar mérkőzések a totóban. Nem kell attól tartani, hogy megint bundázni akar valaki? - Ma már olyan nagy pénzekért játszanak a csapatok, hogy arra még rátenni? Nincs annyi senkinek! Kizárt dolog, hogy valaki meg tudja fizetni. Bár a magyar labdarúgásban minden elképzelhető... Ebből a játékból sohasem lehet kiirtani a megegyezéses mérkőzéseket.

Kemény György - A ​sport komédiásai
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kemény György - Hogy ​van? Hol van?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kemény György - Edzők, ​mágusok, varázslók
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nagy Kati - Horváth Dezső - Kemény György - Nálatok ​esznek-e állatok?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kemény György - Ha ​én újra kinyitom a számat...
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kemény György - Egy ​hajszálon múlott...
A ​könyv címe tagadhatatlanul krimire utal. Még a címlapon mosolygó Kojak is arra enged következtetni, hogy a Kedves Olvasó egy bűnügyi történetet tart a kezében. De hadd jelentsem ki gyorsan, szó sincs krimiről! Eszem ágában sincs, hogy Agatha Christie, Conan Doyle, Georges Simenon és Mág Bertalan után detektívregényt írjak. Bár be kell vallanom, ez utóbbi krimiszerzőt magam is belecsempésztem a könyvembe. Hiszen, ha valahol csak egy hajszálon múlik valami, az igazán a kriminalisztika területe, ahol szó szerint egyetlen hajszálból megállapíthatják, ki volt a hidegvérű gyilkos. Meg aztán, igazán jó krimit az tud írni, aki személyes élményeit vetheti papírra. Nekem pedig még egy piti kasszafúróval sem volt dolgom. Hát akkor miről is szól ez a kötet? Természetesen arról a bizonyos hajszálról, amelyen sokszor annyi, de annyi fontos dolog múlik. Ugye Kedves Olvasó, Ön is sokszor emlegeti: "Egy hajszálon múlt, hogy nem lett négy találatom. Pont a mellette lévő számot húzták ki!"; "Egy hajszálon múlt, hogy átmentem a vizsgán."; "Egy hajszálon múlt, hogy még elértem a villamost."; "Egy hajszálon múlt, hogy Jenőhöz mentem feleségül."... S még sorolhatnám a példákat. A sportéletben pedig különösen sok a hajszál, hiszen egy-egy verseny centimétereken, ezredmásodperceken, dekákon múlik. Óriási a szerepe egy jól vagy rosszul sikerült mozdulatnak. Egy sóhajtás, egy szívdobbanás, egy szemrebbenés is megváltoztathat mindent.

Kemény György - Csevegéseim
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kemény György - Sztárok ​papucsban
- ​Imitált vagy igazi a színpadi csók? A nézőtérről mindenesetre nagyon is valódinak tűnik... - Úgy istenigazából sohasem szoktam a színpadon csókolózni - jelenti ki. - Még Miklóssal sem? - Vele sem! Az ember a színpadon nem a csókra koncentrál, hanem a játékra. Képzelje csak el, ha az ember komolyan venné a csókot és belefelejtkezne, ilyen egyszerűen elképzelhetetlen. Tagadhatatlan, hogy a száj, a szájra tapad csaknem minden esetben. Előfordult, hogy a Csárdáskirálynőben a partnerem olyan vehemensen csókolt meg, hogy kiharapta a számat. - Szóval nincs átélés? - Éppen az átélés miatt nem ragadtathatja el az ember magát, nem engedheti szabadjára az érzelmeit. - Meddig tart egy színpadi csók? - Az a jelenettől függ. - Pályafutása során melyik volt a leghosszabb színpadi csókjelenete? - A Nebáncsvirágban két percen át csókolóztunk Farkas Bálinttal. - Előfordult már, hogy a bonviván a fellépés előtt hagymát evett? - Sajnos volt. Nem kellemes dolog egy hagymaszagú hősszerelmessel csókolózni, de a színésznő nem fanyaloghat. - Milyen rúzst használ? - Mostanában Cover girl-t. Ez egy borvörös színű, mérsékelten csókálló rúzs.

Kemény György - 100 ​+ 1 éves a magyar plakát
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók