Ajax-loader

Mosonyi Aliz könyvei a rukkolán


Mosonyi Aliz - Az ​öreg kisasszony autósmeséi
Volt ​egyszer egy autó. Öreg kisasszony öreg autója volt, de szép fényes, tiszta kívül-belül, mert a kisasszony szerette a rendet meg a tisztaságot, és az öreg autóját is szerette. Így kezdődnek Mosonyi Aliz legújabb meséi - kicsiknek és nagyoknak, autósoknak és gyalogosoknak, utazóknak és otthon ülőknek. Van bennük autós mozi, postás, királynő, porcelánkutya meg igazi is, és minden más, amivel az öreg kisasszony öreg autójával megtett útjain találkozik. A mesék Medve Zsuzsi színes rajzaival együtt jelennek meg.

Mosonyi_aliz_-_magyarmes%c3%a9k_cover
elérhető
26

Mosonyi Aliz - Magyarmesék
"Egy ​biztos, itt minden magyarból van. Magyarokról magyaroknak magyarul. Hogy meg ne ártson, lehet rajta nevetni, sírni, vagy a kettőt egyszerre. Kishíján száz mese felnőtteknek." A nagyszerű Boltosmesék és Szekrénymesék után végre olvashatóak Mosonyi Aliz újabb rövidtörténetei: a Magyarmesék.

Mosonyi Aliz - Pintér József - 9 éves vagyok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mosonyi Aliz - Pintér József - Juhász Ágnes - 9 éves vagyok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mosonyi Aliz - Pintér József - Juhász Ágnes - 9 éves vagyok!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mosonyi Aliz - Retekorrú ​király
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mosonyi Aliz - Illemtan ​gyerekeknek
A ​múlt század első felében az illemtan fontos szerepet töltött be a felnövekvő nemzedék életében. Amióta ez a "tantárgy" kiveszett az oktatási rendszerből és a családi mindennapokból, meglehetősen sok "neveletlen" gyerek kerül ki az iskolából. Pedig az illemről lehet didaxis nélkül is beszélni, úgy, hogy a gyerekek saját maguk találjanak rá a helyes viselkedés módjára. Mosonyi Aliz könyve gyöngyszem ebben a műfajban. Úgy tanít meg kezet mosni, orrot fújni, köszönni, kedvesen bánni a vendégekkel, figyelni a tanítóra, ember módjára viselkedni terített asztalnál, vendégségben és játék közben, hogy közben módot ad a kacagásra: nevethetünk azokon, akik a függönybe törölik a kezüket, a ruhájuk ujjába fújják az orrukat, az asztal alá bújnak a vendégek elől, ebédnél villával vakarják meg a fejüket, verekszenek, csípnek és harapnak. A bűbájos könyvet Boutet de Monvel finom rajzai díszítik.

Mosonyi Aliz - Pintér József - 8 ​éves vagyok!
8 ​éves vagy! Boldog születésnapot! Ez a könyv születésnapi ajándék. A tiéd és csak rólad szól! Minden lapjára írhatsz és rajzolhatsz. Tedd el jól! Ha majd 9 éves leszel, és megkapod a következő kötetet, vedd elő, és nézd meg, milyen voltál 8 éves korodban és milyen volt a születésnapod. Tedd el jól!

Mosonyi Aliz - Csipkerózsika
Mese ​a tizenharmadik, boszorkánytermészetű tündér átkáról és arról, hogy minden átok a kellő időben, a kellő helyen és a kellő szereplőkkel legyőzhető. Csipkerózsika klasszikus meséje most új interpretációban, Mosonyi Alíz mesteri szövegével került újrakiadásra a Pagony klasszikusok induló sorozatában. Az illusztrációkat Gyöngyösi Adrienn készítette hozzá, akinek hol légies, hol gyönyörű, hol pedig burkoltan és nagyon finoman humoros képei tökéletes kísérői a szövegnek.

Mosonyi Aliz - Boltosmesék
Mesék ​azoknak, akik humorra, melankóliára, vigaszra és ámulatra vágynak.

Mosonyi Aliz - Jancsi ​és Juliska
Mindig ​van, aki újra elmeséli. Mindig van, akinek újra el lehet mesélni. A Pagony új mesesorozatot indít útnak, régi klasszikusok meséivel, egy mai klasszikus tolmácsolásában, leendő klasszikusok rajzaival.

Mosonyi Aliz - Egyszer ​volt, ahogy még sose volt
„...minden ​száj a maga módján mesél.” Grimm testvérek Holle anyó, Hamupipőke, A brémai muzsikusok – olyan mesék, amelyeket mindenki ismer, és minden generáció újra meg újra meghallgat 200 éve, és a kedvencei közt tart számon. Mosonyi Aliz újramondja a leghíresebb Grimm meséket, szám szerint tizenkét és felet. Finom, mai humora, emberléptékű hősei emelik közel hozzánk a régi történeteket – jó olvasni és felolvasni. Rofusz Kinga hatalmas, égbenyúló kompozícióba, részletgazdag, leheletfinom festményeibe, mély és szépséges színeibe pedig jó elmerülni, miközben hallgatjuk a mondatok zenéjét.

Mosonyi Aliz - Pimpalin ​köpenye
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mosonyi Aliz - Szekrénymesék
Volt ​egyszer egy Mari nevű szekrény – így kezdődik e pompás gyermekkönyv mind a harmincöt meséje. Ezt a szekrényt mesehősök és képzelt lények népesítik be: Birsképű Herceg és hajóskapitány, a jó sós, ropogós kiflikirály, a piros gomb és a Szép Hercegnő, a nyomozó és a varázsbéka, a bableányok és egy japánka, valamint a kis papír tudod-mik. Az abszurd humorral átitatott történetek további szereplői a Pontos Idő Néni, az aranykörmű malac, az Anette nevű pók és P’Almoliva gróf, valamint egy pogácsás doboz, egy boszorkánysíp és egy lekváros bukta. Mosonyi Aliz meséi és Háy Ágnes rajzai együtt olyan felejthetetlen mesevilágot teremtenek, aminek kedvéért még egy szekrénybe is érdemes belebújni.

Mosonyi Aliz - Piroska ​és a farkas
Mindig ​van, aki újra elmeséli. Mindig van, akinek újra el lehet mesélni. A Pagony új mesesorozatot indít útnak, régi klasszikusok meséivel, egy mai klasszikus tolmácsolásában, leendő klasszikusok rajzaival. Piroska és a farkas jól ismert története á lá Mosonyi Aliz (az eredeti Grimm-mese, se nem lerövidítve, se nem lebutítva) - Molnár Jacqueline egészen különleges, merész montázstechnikájával.

Mosonyi Aliz - Orroló
A ​mulatságos mese hőse egy nagyon emberi, nagyon kedves lovacska, egy nem rendes orrú ló, hanem egy orroló. Egy szép napon az történik vele, hogy amint az ablakon ki akar bámulni, rácsavarodik a függöny. De hogyan csavarodik rá a függöny, ugyan mire csavarodik rá? Az orrára. Vagyis inkább arra a furcsa hosszú valamire, ami az orra helyén nőtt. Akkor döbben rá arra, hogy ő nem ló, hanem orroló. Mit tehet? Útnak indul, és keresni kezdi sorstársainak, az orrolovaknak a világát. Mulatságos és megható, sőt képtelenebbnél képtelenebb kalandokon esik át, míg egy képtelen, de sokatmondóan lírai mesevilágban megtalálja, akiket keresett. Hogy melyek ezek a kalandok? Majd sorra elmondja maga a könyv, melynek merész nyomdai kiállítását és szórakoztató rajzait Háy Ágnes készítette.

Mosonyi Aliz - Mesék ​Budapestről
Mit ​csinál három - évszázadok óta a budai várban rekedt - török harcos? Fagylaltot eszik a Ruszwurm Cukrászdában és búsul, ha szünnap van. És mit csinál a sárkány, ha nincs hol laknia? Bebújik és berendezkedik az Alagútban. Ilyen és ehhez hasonló ötletek gazdagítják Mosonyi Aliz pompás kis könyvét, mely Budapest egy-egy nevezetes pontjára kalauzolja olvasóit, hogy kedves, humoros történeteivel színfoltokat adjon a városról. A meséket Háy Ágnes mulatságos, a történetek groteszk humorát és ismeretterjesztő tartalmát alátámasztó grafikája fogja össze.

Kollekciók