Ajax-loader

Dr. Valló Ágnes könyvei a rukkolán


Dr. Valló Ágnes - Nemes János - Stressz ​és egészség
A ​stressz a 21. század civilizációs népbetegsége, egyik legnagyobb egészségromboló tényező. Egyre több betegség hátterében fedezik fel a károsító lelki tényezőket, és egyre gyakrabban hangzik fel az orvos szájából: "éljen nyugodt, stressz mentes életet". Pedig stressz mentes élet nem létezik. A stressz elől nem futhatunk el - meg kell tanulnunk megbirkózni vele. A szerzők számos esetleíráson, életből ellesett történeten keresztül bemutatják a stressz hatásait, a megküzdés lehetőségeit. A hangsúly a megértésen és megelőzésen van: szeretnék, ha az olvasó ráismerne a saját problémáira is, és jobban megértené teste-lelke működését.

Dr. Valló Ágnes - Nemes János - Menedzserbetegségek
"Stressz ​- siker - stratégia" címmel a B+V Kiadó új sorozatot indított ezzel a könyvvel, amelynek egyes darabjai gyorsan változó életünk kihívásaira, problémáira keresik a válaszokat. Ki tekinthető menedzsernek? Voltaképpen mindenki: a vezérigazgató, a két tűz közé szorult középvezető, a családi betéti társaság kényszervállalkozója, magánórákat adó pedagógus, a szabadúszó színész és még sokan mások. Munkanapjuk nem nyolc órából áll, állandóan dönteni és "improvizálni" kénytelenek, akkor is ha fáradtak, levertek, ha családi gondok gyötrik őket. Aki szenved a túlhajszoltságtól, a felelősségtől, a túlzott stressztől: az mind-mind menedzserbeteg-jelölt! Számos, az "életből ellesett" gyakorlati példa és történet, valamint a könyv végén csokorba szedett interjú illusztrálja a menedzser-lét sajátosságaira visszavezethető okokat, tüneteket, a megelőzés és a gyógyítás lehetőségeit. "Biztosak vagyunk abban, hogy szereplőinkben - sajnos vagy szerencsére - sokan magukra ismernek. Nekik, és mindannyiunknak készült ez a könyv. Ha huzamosabb időn keresztül élvezni akarjuk munkánk gyümölcsét, érdemes megszívlelni a könyvben foglaltakat."

Dr. Valló Ágnes - Bárány János - Nemes János - Menedzsernők, ​menedzserfeleségek
... ​A női vezető számára a döntésnek nemcsak gazdasági, hanem emberi sorsokra gyakorolt hatása, morális szempontjai is fontosak. Ezért, bár a nők döntéshozatali folyamata hosszabb és bonyolultabb, maga a döntés rendszerint átfogóbb és kiegyensúlyozottabb, mint a férfiaké... ...A nő olyan poszton és munkahelyi környezetben érzi igazán jól magát, ahol fontos az emberismerete, a kapcsolatteremtőkészsége. A legjobb humán erőforrás menedzserek a nők közül kerülnek ki... ...A munka világában, ahol még döntően a hagyományos férfihierarchia uralkodik, a nő sikeresebb, ha férfiasabban öltözködik - ezért olyan elterjedt az üzleti világban az öltönyhöz némiképpen hasonlító kosztüm... ...A legtöbb menedzserfeleségnek csak évek múlva lesz hiányérzete, amikor a gyerekek már felcseperedtek. Ha panaszkodnak, környezetük - de gyakran maguk sem értik - mi bajuk van, irigyelt "jó dolgukban"... (Részletek a nagy sikerű Menedzserbetegségek című mű szerzőpárosának - most már triójának - legújabb könyvéből) Két nem - két világ;nőtípusok; menedzsernők és feleségek - stresszhelyzetben; mit üzen a betegség?; női bajok; siker, boldogság - harmóniában önmagunkkal; interjúk menedzsernőkkel, menedzserfeleségekkel

Kollekciók