Ajax-loader

Székhelyi József könyvei a rukkolán


Székhelyi József - Szófotó
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Székhelyi József - Ombudsman ​a súgólyukban
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Székhelyi József - Villon ​XXI.
Egy ​fiatal évezredben lettem öreg. De lehet, hogy fiatal bennem az öregség… Két évszázad és kettő évezred jutott nekem, ám ha a nagyszüleim terheit is cipelem – három évszázad minden tapasztalatlansága tesz nyugtalanná, mert rosszak a tapasztalataim. Ez a nyughatatlan nyugtalanság tesz mégis derűssé és nyugodttá. Romlandó vagyok, bár ha igyekszem jónak lenni. Vagyis: ember. Csapongó, esendő, akárcsak Villon. Budapesten születtem, és valószínűleg Szegeden fogok meghalni. Reményeim szerint talán nem bitófán, bár a kedvesemet Bakónak hívják. Neki és gyermekeimnek ajánlom ezt a pici könyvet. Tegyék laklakhatóbbá ők ezt a huncut világot, ha már nekem nem sikerült.

Nagy Bandó András - Székhelyi József - Murphy ​törvénykönyve amatőr teniszezőknek / A páros peremén
"Minden ​közösség bír különféle zsargonnal, ismer és használ mindenféle fűzgéket, dumákat, szövegeket, oltásokat, zrikálásokat, és ahhoz, hogy mindezeket megismerjük, és javarészt meg is értsük, elég körültekinteni egy-egy ilyen csoport territóriumában, figyelni és hallgatózni. Efféle világ, ilyen közösség az amatőr teniszezők területe: a teniszpályák környéke. Nap, mint nap ugyanazok a személyek, ugyanazok a korosodó, de gyermekkorból megmaradt, szenvedélyes játékkedvüket óvó, őrizgető teniszezők mérik össze tudásukat. Összejárnak, élvezik a játékot, ismerik egymás erényeit és hibáit, és amint lehetőség kínálkozik, lecsapnak és sokadszorra is kimondják a szokásos szövegeket, dumákat, fűzgéket, poénokat. Amatőrök, írtam, mondom, de mégsem azok, akkor sem, ha nem profik. A maguk közegében jó teniszezőknek számítanak, legtöbbjüket kitűnő játékosokként ismerik, így hát természetes, hogy esetenként szenzációs adogatásokkal, leütésekkel, elütésekkel, rövidítésekkel és nyesésekkel kápráztatják el egymást, néhanap a családtagokból vagy barátokból összeverődő alkalmi közönséget. Természetesen bőséggel rontanak el ütéseket, hagynak ki abszolút ziccereket, ütnek kettős hibákat, és már zúdul is a nyakukba az ilyenkor magukat profiként mutogató partberek és ellenfelek szövegei. Minderre tekinthetünk Murphy szemüvegén keresztül is, ami egyáltalán elromolhat, el is romlik, azaz az amatőr teniszezőben mindig benne van egy káprázatosan kivitelezett ütés, és egy egyszerűnek tűnő ütés érthetetlen elrontása." (részlet az Előszóból)

Székhelyi József - Díszgráfia
Isten ​VELED XX. SZÁZAD Húszsoros a XX. század legvégéről in memoriam Mensáros László Fojtsd meg, bicsak, bevagoníroznak - ...most meg, nicsak, bevagyoníroznak... irigyek, sóvárak. Gőgös kőgazdagok. Mirigyek. Show. Várak. Gőzös főadagok lődörögnek savanyú leheletben. Hála - könnyek krokodiljait marja savas nyála az ezredfordulónak. - Bukóforduló. Jeges ár ellen úszók világtornája - toluló gondok, felkopik a jogállam. A világ tormája megríkatja a szilveszteri virstliket. Csillagszórós tűzpárbajban utcai vurstlikat ádunk a népnek krisztkindlire vagányul. A kis fruska szabadság libben a szélben. Két lator sebtiben a szoknya alá nyúl. Szegény Jézus, az ideális liberális keresztre fagyottan pléhkrisztus a télben. Csiszolt kincsem a magánytulajdonom. Most megosztom Veled. Pedig szorozni kéne. - Vagy bűnözni, rabolni, orozni - vagy meghalni Recsken, Abdán, duhaj Donon.

Kollekciók