Ajax-loader

Mayer István könyvei a rukkolán


Mayer István - A ​zsidó kalóz
A ​fordulatos, izgalmas kalandregény a 15-16. században, az inkvizíció korában játszódik. A helyszín: a Földközi-tenger medencéje. A fordulatokban is gazdag történet főhőse Durán, egy katolikus pap és egy marranó polgárlány titkos szerelmének gyümölcse, aki Rafael, a tudós rabbi segítségével egyszerű halászlegényből művelt fiatalemberré válik. Habár a történet kitalált, a környezet és a történelmi szereplők nagyon is valóságosak. Nem hiányzik a regényből a romantika sem, Durán szerelmein és kalandjain keresztül bepillanthatunk a marokkói zsidónegyed, a „mellah” világába, megismerkedhetünk a marokkói szultánnal, majd később a Velencei Köztársaság életével is. Egy rövid epizód erejéig még Leonardo da Vinci is megjelenik a történetben. A tengeri kalózok Durán kapitányt - aki háromárbocos karavellájával, a Florenciával sorra győzi le a kalózhajókat - zsidó kalóznak nevezik el. Izgalmas tengeri csaták közepette bejárjuk az egész mediterránumot Marokkótól egészen Palesztináig.

Mayer István - Neteránok
Ez ​a könyv azoknak szól, akik már túl vannak az első akadályokon, és sorozatunk előző kötete, a Fel a netre, öregem! segítségével elsajátították a legalapvetőbb ismereteket a számítógép használatáról, sőt az internetre is tudnak csatlakozni - de ott már bizonytalanok és nem tudnak mit kezdeni a számtalan lehetőséggel. Pedig az internet világa csodálatos! Benne szörfözve egy időre elfelejthetjük berozsdásodott ízületeinket, nem kell a vérnyomással vagy a ritmuszavarral foglalkozni. Sőt! Egyre újabb területeket fedezhetünk fel, fiatalos lendülettel vághatunk bele az újabb kalandokba. E könyv útmutatásai alapján többek között megtanuljuk, hogyan kutassuk fel az interneten a bennünket érdeklő témákat anélkül, hogy eltévednénk benne, vagy hogyan tarthatjuk a kapcsolatot az interneten családtagjainkkal és - az ott megismert vagy régi - barátainkkal. Ezen kívül megismerkedünk olyan lehetőségekkel is, amelyek segítségével megszabadulunk az oly sok bosszúságot okozó sorban állástól, karosszékből intézhetjük hivatali és pénzügyeinket, néhány kattintással rendelhetünk színházjegyet, megtervezhetjük nyaralásunkat, de akár főzni is tanulhatunk. Arra törekedtünk, hogy részletes útmutatók helyett inkább az érdeklődést keltsük fel, így konkrét példákon keresztül mutatjuk be, miképpen lehet a legegyszerűbben internetezni, hogy ez az egész nem ördöngösség, és nem csak unokáink privilégiuma. Reméljük, hogy a kedves Olvasó e könyv segítségével még feljebb fog lépni az információs társadalomba vezető lépcsőn, sőt abban is bízunk, hogy egy kicsit megkönnyíti, megszépíti az idős korúak nem mindig felhőtlen életét.

Mayer István - Fel ​a netre, öregem!
Ebben ​a könyvben az internet kimeríthetetlen világába hívjuk az olvasót. Az elektronikus levelezés, a telefon nélküli távbeszélgetés, a hivatalos ügyek intézésének megkönnyítése és még számtalan, az internet nyújtotta lehetőség bizonyára csábítja az idősebb korosztályt is. Előbb azonban érdemes megbarátkozni magával a számítógéppel és annak alapvető kezelésével. A tanulást kezdjük az egér használatának elsajátításával, és – hogy minél élvezetesebb legyen – mindezt játék közben! A billentyűzettel és a fájlok kezelésével egy kis szövegszerkesztésen keresztül ismerkedjünk meg. Ezután már bátran hozzáfoghatunk az egyéb lehetőségek kiaknázásához, például kinyomtathatjuk digitális fotóinkat, de hallgathatunk zenét, nézhetünk videofilmeket is a számítógépen. A könyv második részében igyekszünk felvillantani mindazon lehetőségeket, amelyeket az internet segítségével érhetünk el. Megtanuljuk a böngészők kezelését, fájlok letöltését, majd megismerkedünk az olyan internetes kapcsolattartási formákkal, mint az MSN, a Skype, sőt csatlakozunk az iWiW-hez is. A könyv végén a számítógéppel és az internettel kapcsolatos fogalmakat Kislexikon formájában összegyűjtöttük, és megadjuk rövid magyarázatukat. Így ha ismeretlen fogalommal találkozik, ennek segítségével könnyen választ kaphat kérdéseire.

Kollekciók