Ajax-loader

Szakonyi Péter könyvei a rukkolán


Szakonyi Péter - Amerika ​nagybácsi nélkül
Üveggolyó, ​balta és tüzes víz helyett elég egy vaskos csekkfüzet és egy fogkefe korunk Amerika-utazójának. Feltéve, ha tehetős ember. Ha viszont valaki éveken át összespórolt forintjait költi élete nagy álmának megvalósítására, akkor annak minden cent számít. Ez az útikönyv Neki készült. Színes képek, részletes térképek és műtörténeti elemzések helyett ezért praktikus ismereteket, a szó szoros értelmében értékes tippeket, vagyis olcsó szállás- és utazási lehetőségeket talál itt az Egyesült Államokról és Kanadáról. Mert ne feledje, a "világútlevél" a tengerentúlra is érvényes!

Ványi Béla - Szakonyi Péter - A ​manilai csodadoktorok
A ​címlapon a szerző, miközben arra vár, hogy maga is átélje azt a csodát, melynek hihetetlen képei napjainkra bejárták az egész világsajtót és a televíziót; Fülöp-szigeteken élnek ezek a szelíd tekintetű, vékony kis emberkék, akiknek ujjai alatt minden fájdalomérzet nélkül megnyílik a bőr, majd miután eltávolították a kóros szöveteket, a bőr összezáródik, sebnek nyoma sincs. Mi a titkuk a manilai csodadoktoroknak? A szerzők egyika maga is alávetette magát egy ilyen műtétnek, miközben kollégája, karnyújtásnyira tőle, fényképezőgéppel a kezében próbálta kifürkészni a titkot: miről is van szó? Ügyes bűvésztrükkről, vagy ősi, de elfeledett gyógyítási metódusról? A könyvben megszólalnak a szemtanúk, gyógyult betegek, tudósok, orvosok. És persze a kételkedők is.

Szakonyi Péter - A PÉNZ MÁGUSAI
Tíz portré, tíz sikeres emberről. Tizszer tíz vagy annál is több történet a magyra gazdaság elmút egy évtizedéről - tanulásokkal, buktatókka, érdekes történetekkel és személyes vallomásokkal. Szerencsés véletlenek vagy tudaos tervezés - esetleg e kettő keveréek - eredményezte-e azt, hogy biológuslból, újságíróból, plakátragasztókból, ipari miniszterekből és múzeumi munkatársakból igazi üzletember lehet, olyan vállalkozó, akinek a nevét immár az országhatárokon túl is ismerik. Szakonyi péter, a Magyar Hírlap gazdasági rovatának újságírója velük bezélgetet el sikereik titkáról. 2001-es kiadás Bojár Gábor, Gerendai Károly, Jaksity György, Kapolyi László, Keresztury Éva, Kiselback Tamás, Kurucz és Polgány, Somody Imre, Tamás istván, Zwack Péter

Kollekciók