Ajax-loader

Farkas Róbert könyvei a rukkolán


Farkas Róbert - Elugrottam ​a Plútóra, holnap jövök!
Mire ​számíthatsz, ha bukásra állsz környezetismeretből, a Királyok bandája állandóan szekál, és az egyetlen barátod a suliban épp lebetegedett? Hát, nem sok jóra... Vagy mégis? Egy igazán pocsék hét után, a bolygókereső program segítségével a 11 éves Tomi kódolt jelzést fog az űrből. Ki vagy mi küldhette az üzenetet? A kérdésre csak Doki, a fiú őrülten zseniális nagybátyja adhat választ. Így hát Tomi az éjszaka közepén biciklire pattan, és - egy pimasz potyautassal a fedélzeten - kezdetét veszi élete legizgalmasabb és legveszélyesebb kalandja. Az utazók a Naprendszer egy távoli pontjára tartanak, de mielőtt a professzor összetákolt űrhajójával elérnék úti céljukat, a Marson és a Jupiter egyik holdján is akad pár megoldandó feladat... Farkas Róbert grafikus, animátor és író. A nagy sikerű Első könyvem az univerzumról, Első könyvem a fénysebességről és Első könyvem a téridőről kötetek után ezúttal fordulatos ifjúsági regényben mesél a 8-12 éves korosztálynak a világűr titkairól.

Farkas Róbert - About ​the Universe
This ​book was created for parents and children interested in the secrets of our world and the universe. My hope is that it will answer some important questions, like: what are we made of? and where does that matter come from? Moreover, I hope it will create a thirst to learn more about astrophysics. So, I wish you a pleasant search, and interesting night-time chats, like those of Da fox and Pet fox!

Farkas Róbert - Bulyáki László - Lézerek ​a haditechnikában
Napjainkban ​- főleg a természettudományos kiadványokban, de a rádió és a televízió műsorában is - mind gyakrabban esik szó a lézerről. Mivel a szó, a kifejezés értelme, jelentése - hogy milyen technikai eszközt is takar - még nem ment át úgy a köztudatba, mint például a motor vagy a rakéta, az emberek jó részének képzeletét a tudományos fantasztikumok világába vezeti. Abba a világba, amelyben különleges képességekkel és képzettséggel felruházott földi emberek, robotok és más égitestek lakói is szerepelnek, esetenként harcolnak egymás ellen, és amelyben a legkülönbözőbb elvek alapján működő fegyverek sorában az egyik legjellemzőbb harceszköz a lézerfegyver: a lézerpisztoly és a lézerágyú. (Gondoljunk csak a televízió néhány év előtti műsorában szereplő Orion-űrhajó sorozatra).

Farkas Róbert - Első ​könyvem az univerzumról
Ez ​a könyv Rókapapa meséje a világ keletkezéséről. Alkotója, a grafikusként is elismert Farkas Róbert először angol nyelven, közösségi finanszírozással valósította meg, most pedig a világmindenséget fürkésző magyar gyerekek is választ kaphatnak kérdéseikre. Ez a könyv az Eszes Róka-sorozat első darabja, amelyet Raffai Péter Ph.D., az ELTE Atomfizikai Tanszékének asztrofizikusa a jövő felfedezőinek ajánl. Ez a könyv az első könyved az univerzumról.

Farkas Róbert - Első ​könyvem a téridőről
Farkas ​Róbert, az Astronaut néven ismert grafikus lányának írta és rajzolta meg az Eszes Róka-sorozat első kötetét. Az Első könyvem az univerzumról később kisgyerekek százaihoz hozta közel az égbolt csodáit, míg a sorozatban megjelent második könyv, az Első könyvem a fénysebességről a fény és gravitáció kérdéseivel foglalkozott a legkisebbek számára is érthető, mesés módon. A csillagok és a bolygók, a Nap és a fénysebesség titkai után a kisróka ezúttal az időről tud meg sok mindent Róka papa meséjéből. Vajon miért nem tudjuk utolérni a fényt? Mitől mozgunk mégis, ha közben egy helyben állunk? Miért telik másképp az idő, amikor jól érezzük magunkat, mint amikor unatkozunk, és lehetséges-e az időben utazni? A legkisebbeknek szóló Eszes Róka-sorozat harmadik és egyben záró darabja az első könyved a relativitásról és a téridőről.

Farkas Róbert - Lajtos Gábor - Hartyányi Mária - Pölöskeiné Hegedűs Helén - Projektmenedzsment ​és MS Project 2003, 2007
Az ​informatikai szakmákban a „1143-06 Projektmenedzsment”, a „1181-06 Gazdálkodás, projektvezetés” (a 18 felsőfokú szakképzésben az informatikai és műszaki szakmákban illetve a „Képzési szakasszisztens” szakmában) követelménymodulok a projektmenedzsment ismeretekből és gyakorlatból azonos kompetenciákat kérnek számon. Ebben a két modulban azonosak a kimeneti követelmények, és várhatóan azonosak lesznek a hozzájuk rendelt OKJ vizsgafeladatok is. E könyvben gyakorlatorientált szemléletben mutatjuk be a projektek fogalomrendszerét, a különböző típusú projektek sajátosságait, a projekt életciklus egyes fázisaiban alkalmazható módszereket és eszközöket. A projektmenedzsment számítógépes módszereit – az MS Project 2003 és 2007 alkalmazásával – részletesen kidolgozott mintafeladatokkal szemléltetjük úgy, hogy a feladatok megválasztásánál messzemenőkig figyelembe vettük a vizsgakövetelményeket és az eddig összegyűlt vizsgatapasztalatokat. A PROMPT-G Számítástechnikai Oktatóközpont Kft. és a SZÁMALK Szakközépiskola több évtizedes oktatói és fejlesztői tapasztalattal bír. Magunk is oktatunk, így a könyvben szereplő tananyagot a gyakorlatban már kipróbáltuk az iskolarendszerű oktatásban és a felnőttek képzésében egyaránt. Mivel magunk is oktatunk, így a könyvben szereplő tananyagot a gyakorlatban már kipróbáltuk az iskolarendszerű oktatásban és a felnőttek képzésében egyaránt. Ez a könyv abból a célból készült, hogy az oktatók, tanulók és érdeklődők számára segítséget nyújtson a tanuláshoz, a témakörben történő tájékozódáshoz. Őszintén reméljük, hogy kezdeményezésünk és munkánk eredményeként létrejött kiadványt Önök is hasznosnak találják, és eredménnyel forgatják.

Farkas Róbert - Első ​könyvem a fénysebességről
Róka ​papa ezúttal arról mesél, mitől világít a nap, és miért nem pukkan ki, mint egy lufi. A kisrókának persze számtalan kérdése van még: miért nem tudunk akármekkorát ugrani? Milyen gyorsan közeledik a fény? És mi történik, ha két fekete lyuk összetalálkozik? A nagy sikerű Eszes Róka-sorozat második darabja a fenti kérdésekre adja meg a választ, a legkisebbek számára is érthetően. Ez a könyv az első könyved a fényről és a gravitációról.

Kollekciók