Ajax-loader

Halász Zoltán könyvei a rukkolán


Halász Zoltán - Így ​élt Pasteur
Louis ​Pasteurnek, a XIX. század egyik legsokoldalúbb, legsikeresebb tudósának életútja elevenedik meg sorozatunk új kötetében. Megismerjük gyermekkorát, korán kibontakozó tudományos érdeklődését, humanizmusát, amely a vegyészdiplomás kutatót a világ legnagyobb gyógyítóinak sorába emelte. Halász Zoltán színes, magával ragadó írását, amely most második kiadásban jelenik meg, érdekes korabeli dokumentumok illusztrálják.

Halász Zoltán - Királynők ​- Királynék
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halász Zoltán - 350 ​világhírű recept
Hazánkban ​beszerezhető hozzávalókból elkészíthető fogások a világ minden tájáról: olasz, francia, spanyol, portugál, angol, belga, holland, német, svájci, osztrák, cseh, szlovák, erdélyi, norvég, svéd, dán, finn, jugoszláv, albán, bolgár, görög, török, orosz, kínai és indiai ételek. A könyvben a magyar konyha legjobb fogásai is megtalálhatók.

Halász Zoltán - A ​szenvedély arca
Mi ​a kapcsolat a művész és a remekmű között? Vajon mi ösztönözte alkotásra a mestert? Hogyan befolyásolja a kor gazdasági és társadalmi valósága az alkotó személyiségén keresztül a művet? Ezekre a kérdésekre felel Halász Zoltán érdekes, sokak számára meglepő részleteket tartalmazó könyve.

Halász Zoltán - A ​Pulszkyak
Tényregényt, ​egy fordulatos, mozgalmas élet regényét veszi kézbe az olvasó. Pulszky Ferenc (1814-1897), a lengyel eredetű magyar köznemesi família hosszú életű sarja aktívan részt vett a múlt század magyar politikai mozgalmaiban. Meggyőződéses forradalmár ugyan, két ízben mégis cserbenhagyja bajtársait. Dezertálás-e Pulszky menekülése? Gyávaság-e a meghátrálás, ha ily módon jobban szolgálhatja az ügyet? Ez az a kérdés, amelyre Halász Zoltán az események pontos rekonstrukciója révén próbál válaszolni. Könyve ezúttal is a korrajz és jellemrajz sikeres elegye. Aktív részvételt kíván az olvasótól, ám cserébe információkban gazdag, értékes szórakozást kínál.

Halász Zoltán - An ​uncommon guide to the Republic of City Park and Budapest
The ​"Republic of City Park" adds an extra tone to the map of Budapest. It has been founded by citizens of Pest to beautify and enrich this century-old park in our capital city. So I was delighted to accept the invitation to be copresident of this little "state". The founders of the "Republic of City Park" are consciously full of local pride. The leadership of the city is striving to be a worthy partner for them. Last year we restored Andrássy út, the avenue that linkts the city center and the Városliget, along with the 100-year-old Millenary Underground beneath it, the first subsurface railway to open on the European mainland. The Republic of City Park, in true republican spirit, has room side by side for resting places, playgrounds, an ice rink, a spa, a circus, a fun fair, historic buildings, museums and restaurants. I am sure that all visitors to its territory will find the kind of recreation to suit them. Dr. Gábor Demszky Mayor of Budapest

Almárné Illés Erzsébet - Andor László - Árokszállási Éva - Barcsik Attila - Bárdossy György - Barsi Péter - H. Székely János - Halász Zoltán - Hegedűs Gábor - Britannica Hungarica Világenciklopédia I.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halász Zoltán - Magyarország
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dévényi Zoltán - Halász Zoltán - Focivilág ​- 1996 augusztus
Ez ​év nyarán bizonyára sokan meglepődtek, amikor kéthetente megjelenő lapunkban egy új, forradalmi ötlettel álltunk elő. Az elképzelés lényege, a Focivilág megszüntetése mint lap és a havonta, könyv formában történő megjelenésre való átállás bizony néhány hűséges olvasónk ellenérzését váltották ki. Az ellenvéleményekben, amelyek között legtöbbször a radikális méretű árváltozás és a másfél hónapos átfutási idő szerepelt, sok igazság fogalmazódott meg. Természetesen nem volt csekély azoknak a száma sem, akiket legalább annyira elkapott az ötlet varázsa, az Újdonság ereje, mint őszintén bevallva minket. Szétpillantva a világon térben és időben, megállapíthatjuk, hogy kezdeményezésünk, amelynek Ön most első példányát tartja a kezében, egyedülálló. Kétszázötvenhat oldalon feldolgozni a Föld közel másfélszáz országának labdarúgását, és mindezt havonta, azzal az alapossággal, statisztikai megközelítéssel, amit Ön már megszokhatott, nem kis feladat. Reméljük, hogy miután végigolvassa a Focivilág 1996 augusztus című könyvet, arra a következtetésre jut, hogy érdemes volt meglépni kiadónknak ezt a váltást, hiszen mindez az Ön még szélesebb körű és jobb tájékoztatását segíti elő, annak a csodálatos valaminek a történéseiről, amit labdarúgásnak nevezünk.

Halász Zoltán - Herzl
George ​Washington azt mondta a portréját megalkotni készülő festőnek, hogy "olyannak ábrázolja, amilyen", "warts and all" - szemölcsökkel és minden egyébbel. Halász Zoltán könyve sem idealizál: töprengéseivel, kételyeivel és kudarcaival együtt mutatja be hősét. Páratlanul izgalmas és hiánypótló, eleven történelmi könyvet kap az olvasó.

Dévényi Zoltán - Halász Zoltán - Focivilág ​1996 szeptember
Jelen ​számunkat az előzetesen meghirdetett október 21-nél két héttel később vehették kezükbe olvasóink. Ennek a váratlan csúszásnak az oka a külföldről beérkező anyagok, információk késése volt, melyet felvállaltunk, hogy az előző hónaphoz hasonlóan ismét teljes és részletes képet tudjunk adni a világ labdarúgásáról. Remélhetőleg mostani számunk is nyújt annyi újdonságot és érdekességet, mint az augusztus hónapot taglaló kötetünk, ha így van, akkor máris meggyőztünk pár olvasót arról, hogy sző sem volt az első számnál rákészülésről vagy úgynevezett nagy dobásról. Két számból véleményünk szerint már jól megítélhető az újfajta koncepció, szerkesztési mód, és lemérhető, hogy mennyivel átfogóbb képet adunk a focivilágról, mint tettük azt a kéthetilapunk esetében. Egyetlen témakört illetően nem tudtunk még végső, konkrét megoldást találni, ez pedig a honi labdarúgás, amit legalább annyian hiányolnak a kiadványból, mint amennyien örülnek nélkülözésének. Reményeink szerint azonban már a következő megjelenésre rendeződik a helyzet és a magyar futball is helyet kap a hasábokon. Több olvasónktól érkezett olyan észrevétel, hogy nem tudta megvásárolni újságárusnál a könyvet, ennek oka a viszonylagosan alacsony példányszám, aminek eredményeképp sok terjesztőhöz nem jut el a kiadvány. Ezért javasoljuk az időszakos előfizetési lehetőséget, mely révén postai úton mindig megkapja a Focivilágot. Természetesen szokásainknak megfelelően lapunk korábbi számai, valamint az 1996 augusztus címet viselő kiadvány is kapható szerkesztőségünkben vagy megrendelhető postai utánvéttel.

Halász Zoltán - Budavári ​farsang
Magyarország ​Hunyadi Mátyás halála után. A birodalom, amelyet a nagy államférfi felépített, mállik, bomladozik. De a reneszánsz művészet most hozza legszebb virágait. M. S. mester a Vizitációt festi, a budai szobrászműhely ismeretlen mestere most faragja a legszebbik Madonnát, épül a Bakócz-kápolna Esztergomban. Végletes, végzetes kor. A Boccaccio tollára kívánkozó jelenetek átmenet nélkül fordulnak véres tragédiákba, történelmi nagy gesztusok pillanatok alatt torzulnak farce-szá. Csak azért-e, mert eltűnt a zseni, aki összefogta az ország erőit, az egymás ellen feszülő, önpusztító indulatokat? Vagy más, feltartózhatatlan változások munkálnak a mélyben? Ellenállhatatlanul csúsznak-e a rétegek a föld mélyén, hogy létrehozzák a tektonikus katasztrófát, amelybe majd egy egész nemzet zuhan bele? Halász Zoltán regénye, a Budavári farsang a XV. századvég Magyarországát idézi sokszínű kavargásában, drámai ellentéteiben az olvasó elé. A cselekmény középpontjában Aragóniai Beatrix, Mátyás özvegye áll, aki trónt, hatalmat, szerelmet akar kicsikarni az élettől - mindenáron. Vele szemben a neuraszténiásan passzív Jagelló Ulászló; a bíborosi kalapra, majd a pápai trónra aspiráló Bakócz Tamás, a "Sánta Herceg", Corvin János tiszta, tragikus alakja... A sokszálú, izgalmas fordulatokban bővelkedő történet az itáliai Porto Gruaróban ér véget, ahol a kiábrándult, száműzött Beatrixnak, magyarországi életére visszagondolva, egy utolsó, döbbenetes élménnyel kell megbirkóznia.

Halász Zoltán - Utazás ​Kulináriába
Amit ​Halász Zoltán (Zoli bácsi) tud, azt így nem tudja senki más. Van, aki az irodalomhoz ért, más a történelemhez, van, aki a gasztronómiához, van, aki utazni tud, van, aki művelt. Ő ezt együtt hozza, elegánsan és tárgyszerűen és mindig érdekesen: mesél, mesél. Aki ételről, étteremről, ízekről (satöbbi!) ír, az mindenki Halász-tanítvány. Abban a valódi és nagy szerencsében volt részem, hogy egy időben rendszeresen együtt ebédelhettem, vacsorázhattam vele. Ez a szerencse vár most az olvasóra is: időn és téren át eszegetni és beszélgetni egy nagy gourmet- val.

Halász Zoltán - Patyomkin ​cirkáló
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halász Zoltán - Budapest
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halász Zoltán - Gasztronómiai ​kalandozások Európában
"Mit ​"ebédelt" a kőkorszakbeli ember, hogyan folyt le egy görög szümpozion, mit falatozott a római légionárius, és miképpen dőzsöltek a rómaik lakomákon, mit kotyvasztott a középkori ember reggeltől estig a tűzön tartott kontérjában, milyen változást hozott a reneszánsz, és mivel gazdagították ez európai gasztronómiát a távoli világrészek felfedezései és az egyes népek által oly büszkén sajátnak tartott "nemzeti" eledelek (mi sem vagyunk kivételek!), hogyan alakultak ki külső, "idegen" hatásokra - ezeket mind sorra veszi ez a szórakoztató, olvasmányos könyv, amelyet ezért joggal nevezhetnénk az európai konyhaművészet regényének is."

Halász Zoltán - Budapest-Pilis-Vértes-Gerecse
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halász Zoltán - Romvárosok ​a sivatagban - Stein Aurél belső-ázsiai utazásai
1900-ban ​indult el először belső-ázsia expedíciójára Stein Aurél, a magyar származású Ázsia-kutató. Az egykor virágzó öntözéses kultúrák maradványait kereste a Tarim-medence kopár, sós sivatagjában. Későbbi útjai során ókori és kora középkori romvársokat tárt fel. Az előkerült használati eszközök, írásos emlékek és a tunhangi barlangtemplomok kézirattekercseinek áttanulmányozásával először hozott hírt az európai todmánynak az időszámításunk kezdete körüli évszázadokban még hatalmas, virágzó belső-ázsiai városokról, lakóik hétköznapjairól, művészetéről.

Gazda Albert - Halász Zoltán - Az ​élet értelme
A ​jégkorong számunkra öröm, és ahogy elnézzük a világot magunk körül – nem csak a magyar válogatott meccsein – egyáltalán nem vagyunk ezzel egyedül. Hogy mire gondolunk? Röviden arra, hogy mivel őszintébb sport nincsen, mivel alibivel és félmegoldásokkal lehetetlen érvényesülni a jégen, ezért könnyű megtapsolni a csapatot akkor is, ha veszít. Nem vicc: ha nyerünk, boldogok vagyunk, ha veszítünk, akkor pedig tudjuk, hogy legközelebb úgyis mindent beleadunk megint. Másképp nem történhet. Azért sem, mert a jégkorong nem háború, nem népek és csoportok csatáinak pótléka, hanem játék és fesztivál. És a jégkorong nem is csak egyszerű látványsport, hiszen különleges az esztétikája és a dinamikája is. Színes sportemberek suhannak a fehér jégen, színes palánkok és színes közönség előtt, dübörög a rockandroll, szuper a hangulat, őrült a dramaturgia, és nincs megállás. Ebben a sportban nem lehet sétálni, nincs üresjárat. A másodperc töredékén múlik minden. Ez mind-mind kell ahhoz, hogy a jégkorong addiktív legyen. Aki kimegy egyszer, az a leggyakrabban kimegy másodszor is. Mi mást tehetne?

Halász Zoltán - A ​Matterhorn nem ér az égig
Hogyan ​tud egy négynyelvű ország lakossága úgy együtt élni,- hogy a legkisebb etnikum sincs elnyomva, sőt a többség segítségével fejtheti ki kultúráját, élheti saját életét. Miképpen tudnak az emberek, akik Svájcban sem szeretik jobban egymást, mint nálunk, demokratikusan együtt élni a jó törvények, a demokratikus választási és népszavazási rendszer, a kölcsönösen betartott játékszabályok jóvoltából? Hogyan bontakozott ki Európa egyik legszegényebb földdarabján a jólét páratlanul magas foka szorgalom, takarékosság révén - no meg a kemény versenyszellem, az üzleti ravaszság, s önzés által is, amely a svájci életnek épp úgy része, mint a korrektség és a megbízhatóság, amelynek az aranynál szilárdabb svájci frank a szimbóluma. E kérdésekre - és még sok egyébre is - választ ad Halász Zoltán könyve, amely svájci barangolásainak története egy kisfiúval, aki maga is svájci - és történetesen a szerző unokája. Kalandos utazásokat tettek kettesben - többek közt - a Rütli-mezőre, a Säntis oldalába, a havasi legelőkre, a rajnai mesevárosokba, egy óramúzeumba és Ganz Ábrahám hajdani műhelyébe. Szó esik e cselekményes és lírai könyvben emberekről és szép tájakról. És a szerző megpróbálja felszínre hozni a jelenségek mélyén rejlő "svájci titkot", amely nem kizárólag a jószerencséből és a kedvező földrajzi fekvésből származik

Halász Zoltán - Históriák ​a magyar régészet történetéből
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halász Zoltán - Paolo Galetti - Utazások ​Casanovával
... ​Halász Zoltán bájos kisregényének lapjain Paolo Galetti, a kasseli egyetem józan életű professzora a szenvedély és az erotika világában tesz különös utazást, hogy felderítse Casanova szerelmi hódításainak titkát - melyet ura és pártfogója, a Hesseni Választófejedelem szeretne megismerni. Miközben hol ébren, hol delejes álomban, hol az abszint gőzének fátyolában idézi fel Casanova kalandjainak hátterét és olyan részleteit, amelyekről eddig nem szólt a krónika, Casanovával együtt mi is szembesülünk gyönyörvággyal, szadizmussal, szerelmi mágiával.

Halász Zoltán - Budapest ​felfedezése
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halász Zoltán - Keresztül-kasul ​Kanadán
A ​Szent Lőrinc-öböltől a Csendes-óceánig, a Niagarától az északi sarkvidékig hosszú, izgalmasan érdekes utazásra invitálja az olvasót Halász Zoltán új könyve. Kalandos őserdei kenuzásra, a hajdani prémvadász Voyageurök nyomában; látogatásra az indián Hat Nemzet Rezervátumában; a Dorset-foki eszkimó-művészek közé; Inuvikba, a sarkvidéki "lombikvárosba" és a nyári forróságtól izzó prérire. A végtelen erdőségekbe, amelyeket ősszel a jávorfák és a szumak-bokrok dércsípte lombja színez égővörösre, s helikopteres expedícióra az Északnyugati terület hegyei fölé, az ásványkincseket kutató "prospektorok"-kal. A szerző - ismert újságíró és kultúrtörténész - azonban nemcsak útikalandokról szóló beszámolót ad; jóval mélyebbre hatol: Hoey Smith-től Trudeauig, Tim Bucktől William Kashtanig felvonultatja a kanadai politikai élet tegnapi és mai jelentős személyiségeit, elemzi a társadalmi és gazdasági élet mozgató erőit. Írókkal, újságírókkal és filozófusokkal folytatott beszélgetések, viták nyomán rajzolja meg a mai kanadai szellemi élet képét, de érdeklődéssel kutatja fel azokat a történelmi rugókat is, amelyek máig ható érvénnyel formálják Kanada arculatát. A könyv lapjain megelevenedik az "Ábrahám mezején" vívott csata, amely végleg megpecsételte XIV. Lajos Új-Franciaországának sorsát, tanúi vagyunk a Louis Riel-féle meszticfelkelésnek, a francia mozgalmaknak - s, így jutunk el a jelenig, a quebeci kérdés és az Egyesült Államokhoz fűződő, ellentétekkel terhes "speciális viszony" megértéséig. Sok érdekes magyar vonatkozást is tartalmaz Halász Zoltán könyve. Egy új keletű tudományos fölfedezés alapján felidézi Budai Parmenius István, a magyar humanista alakját, aki részt vett Kanada fölfedezésében, nyomon követi a magyar bevándorlás történetét, s képet ad a kanadai magyarok számáról, helyzetéről.

Halász Zoltán - Lajos Mari - Balatoni ​ízek
A ​Balaton mellett nem csak strandolni, vitorlázni, horgászni, lovagolni, szórakozni és pihenni lehet - hanem, mindezen kellemességek mellett fölségesen enni-inni is. Az édesvizű, nagy tó ízletes halakat szolgáltat - fehér húsú fogast, harcsát, pontyot, angolnát; a környékbeli erdők gombákat, vadhúsokat; a Balaton mentén emelkedő dombokon tüzes borok teremnek... S akkor még nem szóltunk a konyhaművészetről, amely a remek alapanyagokból finom és egyedi ízeket varázsol elő. Szép tájakról, érdekes látnivalókról - főként pedig balatoni ételekről és italokról szól ez a könyv, képben és írásban idézvén a jellegzetes balatoni fogásokat és azok receptjeit.

Halász Zoltán - A ​csokoládékirály
1934 ​tavasza. Pár héttel a bécsi munkásfelkelés véres leverése után Mihály, a híres csokoládékirály Trautmeyer Kristóf rokona táviratot kap Ausztriából, amelyben segítségét kérik unokatestvére, Tihanyi-Trautmeyer Éva holttestének hazaszállításához. A csokoládékirály lánya, a híres mozdulatművész, a baloldali körökkel is kapcsolatban álló Éva állítólag hegyi balesetet szenvedett a Semmeringen, s a zűrzavaros állapotokra való tekintettel a legnagyobb titokban akarják hazahozni. Mihályban a sokasodó furcsa körülmények egyre erősítik a meggyőződést, hogy a "baleset" körül valami nincs rendben, s gyanúja a férjre, a legfelsőbb körökben forgó Schober Bélára terelődik... Halász Zoltán új regénye a rejtélyes haláleset kapcsán valóságos történelmi eseményeket dolgoz fel, a fordulatos cselekmény segítségével a húszas-harmincas évek társadalmi, politikai, szellemi életének folyamatait eleveníti meg.

Halász Zoltán - Mesélő ​szakácskönyv
Helyezkedjünk ​el a karosszékben, dőljünk hátra kényelmesen. Hagyjuk, hogy peregni kezdjenek a levesekről, húsokról, salátákról, tésztákról szóló történetek színes filmkockái. S amikor valamelyik történet kellőképpen felgerjesztette érdeklődését és étvágyát, kedves Olvasó, lapozza fel a receptjét, mely mindig a történet végén található, és készítse el saját maga, szerettei, barátai számára. A szerző őszinte reménye, hogy ily módon kedvére valóbb lesz a főzés-sütés, és ízletesebb az étel, amit végül majd elfogyasztanak.

Halász Zoltán - Bonfini ​tanár úr
Bonfininek, ​Mátyás király híres történetírójának utazása nyomán megelevenedik előttünk Mátyás uralkodásának és a humanista szellem térhódításának időszaka. Elkísérjük Bonfinit a visegrádi, esztergomi és budai palotákba, bepillantunk a világhírű corvinák műhelyébe, és megismerkedünk a XV. századi virágzó magyar kézműipar legszebb alkotásaival. De képet kapunk eközben Mátyás emberi és uralkodói nagyságáról is, a török és osztrák szorongatta Magyarország létküzdelméről. Szórakoztató, tanulságos olvasmány ez a könyv mindazok számára, akiket érdekel a történelem, a művészettörténet és a kettő kapcsolatának kiemelkedő időszaka.

Halász Zoltán - Láng György - Gundel
Egy ​évszázad óta elválaszthatatlan Budapest életétől az a szó, hogy "Gundel". Budapest és a Gundel kapcsolatáról szól a könyv, amit most a kezébe vesz, kedves Olvasó. Egy kisfiúról emlékezik meg először, aki apja vendéglőjében volt kenyeresfiú – s aki később saját vendéglőjével együtt legendává változott. Megeleveníti aztán a könyv az Osztrák-Magyar Monarchia világát, melyből leginkább csak a Gundel-konyha tradíciója él már napjainkban. Szórakoztató anekdoták, konyhai örömök, császárok, csodarabbik követik egymást a könyvben – de megjelenik Párizs és Monsieur César Ritz, a vendéglátás mágusa is, csakúgy, mint a századforduló mesevilága a pesti Városligetben. Arról is szól a történet, hogy miképpen folytak az orosz-ruletthez hasonló tárgyalások, amelyek hosszú huzavonája után végre felébreszthették álmából az oly sokáig elhanyagolt Csipkerózsikát. Olyan e könyv olvasása, mint egy utazás – Podmaniczky Frigyes, Krúdy Gyula, Molnár Ferenc Budapestjének múltba merült színes világában kezdődik és a Gundel-dinasztia nemzedékeit követve jut el a jelenig, a százévesen megújhodott Gundelig.

Halász Zoltán - Ur ​városától Trójáig
Régmúlt ​korok, évezredes emlékek elevenednek meg e könyv lapjain. Megtudjuk, hogyan tárják fel ez ősi korok emlékeit a régészek, hogyan nyomozzák ki évezredek előtt történt események apró részleteit, rugóit. De a legfontosabb mégis az, hogy a régészettel való ismerkedés során magunk is ellátogatunk a sumer, babiloni, egyiptomi és kréta-mükénéi kultúra világába.

Halász Zoltán - Kis ​magyar paprikakönyv
A ​főzés-sütés hétköznapi tevékenységnek tűnik, de van benne egy csipetnyi misztérium is. Amikor a fazékban rotyogó marhahús a hozzáadott zöldségekkel együtt fokozatosan aranyszínű húslevessé változik, vagy amikor a serpenyő felől egyszerre csak szálldogálni kezd a piruló-párolódó hús finom illata, én mindig úgy érzem, hogy mindennapjaink egyik kis csodájának vagyok részese. E konyhai csodák közül a legkedvesebb számomra az, amikor a forró zsírba vagy olajba beleteszem a finomra vágott hagymát, s az aranyszínűre piruló hagymaszeletekre ráhintem az édesnemes paprikát.

Halász Zoltán - Képeslapok ​Amerikából
A ​szerző amerikai útjának jelentősebb, érdekesebb helyszíneit és eseményeit mutatják be a ,,képeslapok". Végigvezetnek az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig; megismertetnek az amerikai fiatalok szokásaival, problémáival, egy diákváros életével, sporteseményekkel, Mark Twain múzeumával, az indián településekkel, Walt Disney játékországával és még sok más érdekességgel. A könyv változatos tartalmával és gazdag illusztrációival hasznos és szórakoztató olvasmányt nyújt fiataloknak és felnőtt olvasóknak egyaránt.

Kollekciók