Ajax-loader

Andy McNab könyvei a rukkolán


Andy McNab - Dead Centre
January 2005: Nick Stone is in tsunami hit Banda Aceh on a job to retrieve incriminating evidence of an oil deal. When looters arrive a fight breaks out and a man, Mong, is killed. Nick makes a promise to his dead friend to protect his widow, Tracey. March 2011: Nick is in Moscow filling his days at a private gun range when he is lifted by heavies and taken to meet an oligarch. The oligarch wants Nick to track down his kidnapped wife and son. It transpires that the oligarch has married Tracey and so Nick is given the opportunity to fulfil his promise to Mong. Nick follows the trail from Mogadishu to Nairobi, from Courchevelski to Bristol, on a mission to unravel this complex and explosive plot. He eventually tracks down Tracey and her son and leads a rescue mission, all guns blazing, only to find that Tracey is dead and the boy is missing. There's only one man the boy can be with, and one place, which only Nick knows... Nick goes after him, and he has vengeance to wreak.

Andy McNab - Tűzfal
Helsinki, ​1999. december. Nick Stone az SAS egykori tagja, jelenleg az angol hírszerzés különleges ügynöke, jól képzett, leleményes, könyörtelenül kemény - és nagy szüksége van pénzre. Jól fizető munkát vállal. El kell rabolnia és Szentpétervárra szállítania egy csecsen maffiavezért. Stone azt hiszi, ezzel egyszer s mindenkorra megszűnik minden gondja. De a bajok csak most kezdődnek. Stone szembetalálkozik az orosz alvilággal, ahol piti kis bűnözők uralkodnak a sivár vidék felett, és ahol kérlelhetetlen ellenségeket szerez magának. Az oroszok betörtek a Nyugat legtitkosabb katonai számítógéprendszereibe. Az amerikai és a brit titkosszolgálat ádáz harcot folytat ellenük. A maffia mindenre elszántan várja az alkalmas pillanatot.

Andy McNab - Hívójele: ​Bravó Kettő Nulla
1991. ​január 22-én éjjel, amikor az Öböl-háború szárazföldi szakasza még el sem kezdődött, nyolc angol katona száll be a legnagyobb titokban egy helikopterbe, hogy mélyen az ellenséges vonalak mögé dobják át őket. A harcfelderítő járőr feladata: felkutatni és megsemmisíteni a körzetben található Scud-indítóállásokat és híradóvezetékeket. Az SAS, a legelitebb angol különleges alakulat nyolc harcosa már a második napon "lebukik", és menekülniük kell. Iraki páncélos csapatok és kommandósok járnak mindenütt a nyomukban, amint a százhúsz kilométerre levő szíriai határ felé rohannak a nappal tikkasztó, éjjel dermesztő, hóviharos sivatagi terepen. Nyolcuknak nyolcféle sors jut osztályrészül, de "teljesítményük" egyedülálló: kétszázötven ellenséges halott és sebesült marad mögöttük. A járőr parancsnoka, e könyv írója, a fiatal Andy McNab őrmester megkapta a Kiváló Magaviselet Érmét és a Katonai Érdemérmet. A nyolc katona annyi kitüntetésben részesült, mint egyetlen brit járőr sem a búr háború óta. A vállalkozás - és annak itt olvasható, izgalmas és tanulságos története - pedig bevonult az SAS, a Különleges Légiszolgálat legendái közé.

Andy McNab - Immediate ​Action
Immediate ​Action is a no-holds-barred account of an extraordinary life, from the day Andy McNab was found in a carrier bag on the steps of Guy's Hospital to the day he went to fight in the Gulf War. As a delinquent youth he kicked against society. As a young soldier he waged war against the IRA in the streets and fields of South Armagh. As a member of 22 SAS Regiment he was at the centre of covert operations for nine years - on five continents. Recounting with grim humour and in riveting, often horrifying, detail his activities in the world's most highly trained and efficient Special Forces unit, McNab sweeps us into a world of surveillance and intelligence-gathering, counter-terrorism and hostage rescue.There are casualties: the best men are so often the first to be killed, because they are in front. By turns chilling, astonishing, violent, funny and moving, this blistering first-hand account of life at the forward edge of battle confirms Andy McNab's standing in the front rank of writers on modern war.

Andy McNab - Távirányítás
Nick ​Stone 1988-ban lépett ki a SAS, vagyis a Különleges Légiszolgálat kötelékéből röviddel azután, hogy Gibraltárban egy akció során szakasza lelőtt három ír terroristát. Most a brit titkosszolgálat ügynökeként felfedezi korábbi bajtársa, a Washintonban dolgozó Kev Brown és családjának látszólag értelmetlen halálát. Egyedül Kelly, Kev hétéves gyermeke éli túl a mészárlást. A volt katona és a kislány menekülni kényszerül ismeretlen üldözni elől. Stone még csak azt sem tudja, kettőjük közül melyikük áll az ismeretlen tettesek útjában. Egyedül több esélye nyílna a menekülésre, mégsem hagyja cserben a kislányt. Az izgalmas írás tetőpontján Stone rádöbben a legmagasabb kormánykörök, terroristák és üzletemberek érdekszövetségére, melynek alapja a mindannyiukban közös pénzsóvárság. A Távirányítás új stílust teremt a thriller műfajában: érdes, lélegzetelállítöan izgalmas és szorongató. Sodró tempója egy pillanatra sem lankad.

Andy McNab - Bevetésre ​készen
Az ​Öböl-háború veteránja, a fiatal Andy McNab őrmester minden idők legsikeresebb angol katonaírójává lépett elő. Első könyvéből, a Hívójele: Bravó Kettő Nullából eddig több mint másfél millió példány kelt el világszerte. Ez, a második műve pedig a tavalyi esztendő összesített toplistájának abszolút első helyezettje lett Nagy-Britanniában. Nem is csoda. Ennek az igen soktehetségű fiatalembernek az önéletrajza a világ egyik legprofibb hadseregébe vezeti be az olvasót. Egy olyan hadsereg belső életét tárja fel, amely – szinte egyedülálló módon – békeidőben is állandóan harcolni kénytelen, s így alkalma van valódi tapasztalatokat szerezni: Andy McNab, jószerint gyerekfejjel, Észak-Írországban kezdi pályáját. Gyalogos őrmesterként, nyolcévi katonáskodás után jelentkezik a világ minden bizonnyal legelitebb egységébe, a Különleges Légiszolgálatba, az SAS-be, vagy ahogy tagjai tiszteletteljesen nevezik: az Ezredbe. Ahová, mint könyvéből érzékletesen megtudjuk, nem könnyű bejutni – s ahol még nehezebb megmaradni. Abba az egységbe, amely mindig bevetésre készen áll: hol az északír harctereken, hol a dél-amerikai dzsungelekben, hol az afrikai szavannákon, hol az arábiai sivatagokban, hol a délkelet-ázsiai erdőségekben. Hol háborúban, hol titkos műveletekben, hol gyakorlatozva, hol más hadseregeknek kiképzést nyújtva. De mindig a halál árnyékában. "Szakma ez is", mondja Andy McNab. És részletesen elénk tárja rémisztő – lenyűgöző – fortélyait...

Andy McNab - Peter Grimsdale - Battlefield ​3: Az orosz
_Ha ​visszafogta volna magát, még mindig a Szpecnaznál szolgálhatna. Civilizált, hivatali körülmények között, hálából a sokévnyi kitartásért és kegyetlenkedésért – talán még embersége egy részét is visszanyerhette volna._ _De Gyima sosem fogja vissza magát..._ _Szpecnaz._ A név, amely félelmet kelt Orosz Anyácska ellenségeinek szívében. De maradt még bármi, amiért érdemes harcolni a rohamosan hanyatló országban? Gyima Majakovszkij, az elit különítmény egykori, nagyra becsült tagja már rég nem kér ebből. Amikor Teheránban egy kétes múltú helyi dezertőr hatalmat szerez, a Kreml fejesei Gyimát választják a bevetés lebonyolítására: a célszemély tulajdonában van valami, amit a politikai döntéshozók bármi áron vissza akarnak kapni. Biztosra mennek, és nem tűrnek ellentmondást. A _Szpecnaz_ korábbi legendájának nem marad választása: csapatot toboroz a létező legkeményebb kiképzésben részesült és harctéren edződött katonák közül, hogy végrehajtsák feladatukat a világ legforrongóbb övezetében. Persze, ez nem maradhat rejtve a mindent látó amerikai kémműholdak elől… Az orosz kommandó feltűnése újabb probléma Henry „Black” Blackburn őrmester számára, akit osztagával eredetileg egy elveszett egység felkutatására küldtek át az iráni határon. Keresniük sem kell a bajt, az hamar rájuk talál. Ahogy az iráni helyzet fokozódik, Gyima és Black kénytelen lesz minden eddigi meggyőződését átértékelni, miközben maguk és bajtársaik túléléséért, a becsületükért és sok millió ember életéért küzdenek. A regény hitelességét az egykori SAS-hősből sikerkönyvíróvá avanzsált Andy McNab garantálja, aki most is beleadott apait-anyait.

Andy McNab - Last ​Light
Aborting ​an officially-sanctioned assassination attempt at the Houses of Parliament when he realises who the target is, Secret Intelligence Service 'deniable operator' Nick Stone is given a chilling ultimatum by his bosses: fly to Panama and complete the task, or he and Kelly, the 11-year-old girl in his guardianship, will be killed. In Central America, Stone prepares for his mission. But he has made powerful enemies, and as the hunter turns into the hunted, Nick gradually uncovers a far-reaching conspiracy involving Colombian rebels, the US government, and Chinese big business. In an explosive denouement at the Panama Canal, with everyone's true colours ultimately revealed, Nick Stone faces the toughest decision of his life...

Andy McNab - Távvezérlés
Szívós, ​találékony, könyörtelen – volt SAS kommandósként Nick Stone a legjobbak egyike, mégis utcára kerül. Egy félresikerült akció után lapátra teszik, ám a brit titkosszolgálat igényt tart rá – a kormány által bármikor kényelmesen letagadható akciók résztvevője lesz. Ebben a kivételesen mocskos világban nem létezik ennél mocskosabb munka. Washingtonban a helyzet még tovább romlik. Miközben látszólag rutinfeladatot teljesít, Stone megtalálja egyik volt katonatársát, akit a családjával együtt kíméletlenül lemészárolnak. Hamarosan neki is menekülnie kell a gyilkosok elől, méghozzá a vérengzés egyetlen túlélőjével – egy hétéves gyerekkel. A kislány az egyetlen, aki azonosíthatja a gyilkosokat; Stone-nak kell megvédenie tőlük, és megoldania a rejtélyt, amely a régmúltban, a SAS egyik legnagyobb botrányt kavart bevetésében gyökerezik... A Távvezérlés az első Andy McNab rendkívül sikeres Nick Stone-történeteinek sorában, amely olyan valósághűen ismerteti a hírszerző szervek működését, hogy csak különleges hadügyminisztériumi engedéllyel jelenhetett meg... „Igazi tesztoszteronbomba.” Daily Telegraph „Az izgalmak és fordulatok terén Forsyth-hoz mérhető.” Mail on Sunday

Andy McNab - Firewall
Helsinki, ​December 1999. Nick Stone, ex-SAS, now a 'K' working for British Intelligence on deniable operations, is tough, resourceful, ruthless, highly trained - and desperately in need of cash... Offered the lucrative freelance job of kidnapping a mafia warlord and delivering him to St Petersburg, it seems to Stone that his problems are over. In fact, they are only just beginning. Stone enters the bleak underworld of the former Soviet republic of Estonia, where unknown aggressors stalk the bitter landscape, and he soon finds himself caught between implacable enemies. For Russia has embarked upon a concerted cyber-espionage offensive, hacking into some of the West's most sensitive military secrets. American and British intelligence agencies are determined to thwart them. And the mafia are waiting in the wings with their own chillingly brutal solution...

Andy McNab - Bravo ​Two Zero
Their ​mission: To take out the scuds. Eight went out. Five came back. Their story had been closed in secrecy. Until now. They were British Special Forces, trained to be the best. In January 1991 a squad of eight men went behind the Iraqi lines on a top secret mission. It was called Bravo Two Zero. On command was Sergeant Andy McNab. "They are the true unsung heroes of the war." -- Lt. Col. Steven Turner, American F-15E commander. Dropped into "scud alley" carrying 210-pound packs, McNab and his men found themselves surrounded by Saddam's army. Their radios didn't work. The weather turned cold enough to freeze diesel fuel. And they had been spotted. Their only chance at survival was to fight their way to the Syrian border seventy-five miles to the northwest and swim the Euphrates river to freedom. Eight set out. Five came back. "I'll tell you who destroyed the scuds -- it was the British SAS. They were fabulous." -- John Major, British Prime Minister. This is their story. Filled with no-holds-barred detail about McNab's capture and excruciating torture, it tells of men tested beyond the limits of human endurance... and of the war you didn't see on CNN. Dirty, deadly, and fought outside the rules.

Kollekciók