Ajax-loader

Stanley Steel könyvei a rukkolán


Stanley Steel - Turmix
"- ​Mindenekelőtt szeretném kiönteni a lelkemet. Torkig vagyok már Morfiummal, eleget kábított már engem. Ráadásul most itt van ez az új Meló is. Nem beszélve Primityről, aki évek óta kerül engem, pedig tegnap is cserepes virágesővel fogadtam, de az sem hatott. Továbbra sem akar közös gyereket tőlem. - Kérem, ne térjen el a tárgytól! - Értettem! - mondta az Áruló. - Mi ez a katonásdi? Talán ön katona? - Nem, dehogyis. Momentán lázadó vagyok, de nagyon szeretnék Áruló lenni. - Áruló? - Igen az! Már gyerekkorom óta ez minden vágyam. Amióta csak az eszemet tudom. Életem értelme, hogy Áruló lehessek! Ma már tisztán látom, hogy csak ezért jöttem a világra. Mindennel próbálkoztam már az életben..."

Stanley Steel - Lüke ​akadémia - A sztár vórsz trilógia IV. része
A ​sötétben Lüke Skywalkman az előtte tornyosuló rémalakot nézte. Kivont fegyverének derengő fényében furcsán ismerősnek tűnt a fekete sisak, a fekete páncél és az övéhez hasonlóan zirregő hangot kibocsátó ősi JETI bonceszköz, a fakard. - Csak nem?! - hökkent meg a fiú, aki már érett fiatalemberré öregedett az évitzedek során...

Stanley Steel - Turmix ​2 - Újra törölve
A ​nagysikerű Mátrix-paródia folytatódik! Stanley Steel, az abszurd humor fenegyereke ismét eszméletlen humorokkal lepi meg kedvenc olvasóit. Ha szereted a Csupasz pisztolyt, ha tudod, hogy mi az a Top Secret, és érzed, hogy mitől van az ember Horrorra akadva, akkor neked ez a könyv is nagyon be fog jönni. Bevállalod?

Stanley Steel - Roham-galopp
Fergeteges ​Roham-galoppal folytatódik Arszőrnek, a brikettek nagy királyának és a Szent Nényszögletű Kerekasztal lovagjainak fantasztikus és mulatságos története. A Mindenható Együttható kívánságának megfelelően nem kisebb feladat áll a jó lovagok előtt, mint hogy vissza kell szerezniük a Szt. Vasedényt, a Mindenség leghatalmasabb erejű mágikus kegytárgyát - méghozzá az ördög karmaiból. Végveszélyben a világ. Ám a rettenthetetlen vitézek, mint szőr Percrevár, a fineszes lovag, szőr Lánconlóg, a legyőzhetetlen bajnok, Malwin, az őmágus, Origami, a kóbor szamuráj, Kroászón, az egy nyelven beszélő tolmács, a nimfomániás Alufólia királykisasszony, valamint Kincsepöcse, a dalai láma, idegtépően izgalmas akadályt legyőzve nyomulnak a cél felé. Közben a világban rettenet és sötétség honol. Eltűnik minden fény, az Urat kiűzik a Paradicsomból, özönvíz fenyeget és esnek a részvények, Ali pedig a Szemét, a sátán seregeinek főparancsnoka, démoni teremtményekből álló hadával már várja őket, hogy végre megérkezzenek a végső összecsapás színhelyére: a Pokolba.

K. B. Rottring - Stanley Steel - A ​csillagok (H) borúja
A ​hercegnő elkészült a fegyver összeszerelésével, olajos kezeit a fehér ágyneműbe törölte. Beinditotta a dízelmotort. A láncfűrész szépen, egyenletesen berregve működni kezdett. Talán a vakszerencse talán az írói fantázia műve volt, hogy ebben a pillanatban lépett be az egyik birodalmi légiós, talpig páncélban. Fején rózsaszínű, szúnyogfejszerű sisakot hordott, amely teljes mértékben akadályozta a kilátásban. Oldalán poroltó lógott, kezében sugárvető, a hátán permetező puttony, amely alkalmas volt biológiai hadviselésre is. Sisakjának tetején kakasos forgó. Egyenruháján jól látható felirattal, csupa nyomtatott betűvel foszforeszkált: `Waffel Eszesz`. Lábán könnyű betoncsizmát viselt, így nem is csoda, hogy nesztelenül tudta becserkészni áldozatát, a fiatal, védtelen (talán még szűz) hercegnőt. Amikor meglátta prédáját, felröhögött. De milyen rosszul tette! A hercegnő villámgyorsan, meglepően könnyed mozdulattal előhúzta a háta mögül a már berregő láncfűrészét. Apró riposzttal kivédte támadója rosszallását. Majd ahogyan kislánykorában a láncfűrész - vívó iskolában - ahová a balett és a szolfézs közötti szünetekben járt - unásig gyakorolta, hatalmas dühödt suhintással lemetszette támadója tollforgóját. A páncélos rohamosztagos felvisított, majd hanyatt-homlok elmenekült. Lila hercegnő tudta, a neheze még hátra van.

K. B. Rottring - Stanley Steel - Az ​ébredő Ernő
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

K. B. Rottring - Stanley Steel - Az ​irodalom visszavág
Lüke ​Skywalkman és Dark Fater körül mindenféle a visszavágás borzasztó jelei voltak láthatóak. Levágott pótkezek hevertek a földön, a kazánlemezből készült háttérből pedig markolatostól, pótkezestől egy fakard állt ki. Dark Fater éppen most lépett rá a felszisszenő Lüke egyik levágott, kampós végű művégtagjára. A küzdelem hevében elvágták a most futó sikerfilmet, a falba pedig érdekes, valami egészen másra emlékeztető jelet karcoltak. Véletlenül felaprítottáka körülöttük mászkáló apró robotokat, fantasztikusan gépezeteket is, amelyek immár döglötten, saját fáradtolajukat maguk alá eresztve hevertek szerteszét. Lüke érezte, hogy kezd fáradni. Hiába gyújtotta be a menet elején a bal sarokban azt a köteg dinamitot, azzal a szándékkal, hogy ezáltal is dinamikusabban tudjon támadni, a doppingszert szívó Dark Fater fokozatosan fölénybe kerüt. Lüke ekkor hirtelen csúnyán bemutatott neki a magával hozott műkezek közül az utolsóval, amit még nem vágott le ez a fekete rémpofa. - Lüke! Jobb, ha tőlem tudot, hogy az apád én vagyok! - hörögte Dark Fater. - Úgyhogy többet meg ne lássam, hogy ilyesmiket mutogatsz nekem, mert letöröm a kezedet! - Az lehetetlen! - döbbent meg Lüke. Én árva vagyok, anyám nem volt, apám pedig születésem előtt egy évvel meghalt. Még nem jöttem rá hogyan, de logikai úton tuti, hogy bebizonyítható, te nem lehetsz az apám! - Pedig az apád én vagyok! - folytatta Dark Fater. - Gondolkozz! Ha tényleg én vagyok az apád, nálam jobban senki nem tudná, hogy az apád én vagyok. A nevem is erre utal: Dark Fater. - Gyűlöllek, mert miattad volt nehéz gyermekkorom! - tört ki Lükéből az indulat. Támadásba lendült, de Dark Fater könnyedén kiütötte kezéből az utolsó pótkezet is. Lüke rettegni kezdett: Ha a Fekete Halál tényleg az apja, akkor ő meg a a halál fia. Egy pillanat alatt odalett a jövőképe. Na- pont ekkor robbant fel a köteg dinamit.

K. B. Rottring - Stanley Steel - A ​baljós anyós
Ubi-Van ​Ken-Ubi feje kíváncsian bukkant elő a szervízaknából, de amikor meglátta, mi folyik idefent, arcáról letűnt a pozitív életérzést kifejező, indokolatlan jókedvet árasztó félmosoly, és hirtelen a heveny rémületnek adta át a helyét. Ubi kezében megremegett a törött, de cipőmadzagjával fifikásan összekötözött fakard. A szeme elkerekedett, és iszonyagos döbbenet ült ki a képére. Nem, erre a látványra még ő, a félkész Jeti sem volt felkészülve! A boszorkány, aki homlokán viselte a kiválasztottak jelét, az ördögi szarvakat, amiket a Setétség Fejedelme operáltatott a fejére, közel két vagy három méteres lehetett. És ez még csak a magassága volt! A szélességét megsaccolni is képtelenségnek tűnt. Magas vastartalmú, bibircsókos orra kampószerűen hajolt előre, még a nem szakértő szemlélő is azonnal megsejtette, ez az orr bármikor elcsöppenhet! De a borzalomnak még nem volt vége! Sőt, most kezdődött csak igazán! A banya félig kitátott pofájából elővillant három foga, amelyek közül a felsőt sörnyitásra, az alsó kettőt pedig reprezentációra használta. Bűzös lehelétől egy sokat próbált boncmester is megtántorodott volna. Vérfagyasztó, sárgásvörös pillantásával a mellette egészen eltörpülő Chi-Kung Mestert fixírozta. Ubi-Van rémülten felkiáltott. Szinte azonnal megértette, hogy a Baljós Anyós, ez a nőnemű rettenet, ez a testet öltött rémálom éppen arra készül, hogy elevenen feltrancsírozza szeretett Mesterét. Ubi-Van döntött. Meglóbálta sérült fakardját, majd a mit sem sejtő szörnyetegre rontott.

Stanley Steel - Bitumen, ​Csókember és egyéb szuperhősök
Hölgyeim ​és uraim, önök ne tudnák, hogy a világ tele van szuperhősökkel? Szuperhős szinte minden bokorban megterem mostanság. Képregényhősök, filmsztárok, szuperemberek és szupernők tucatjait láthatjuk képregényekben, moziban, számítógépes játékokban, és még ki tudja, hogy hol. A csapból is folydogáló szuperhős áradat úgy látszik, felpiszkálta a paródiákat termelő Stanley Steelt is, aki ebből az apropóból összeütött egy humoros kis történetet, és jó szokásához híven odapiszkált egy kicsit a szuperhősök népes gyülekezetének. Az abszurd humor fenegyereke, aki sajátos stílusú paródiáival meglehetős ismertséget vívott ki magának az elmúlt tizenkét évben, amióta írásra adta a fejét, ezúttal is agyament sztorit ötölt ki. Főhősünk Peter A. Parkőr átlagos fiúként éldegélt, iskolába járt, parkőrként dolgozott, így délutánonként kutyagumit szedett a parkban, emellett rózsákat is gondozott, amikor egy szép napon véletlen baleset érte: megszúrta egy génmanipulált rózsa tüskéje, amitől egy heveny hahotára ingerlő, mégis kafkai átalakulást követően, szuperhőssé alakult. Ő lett a Csókember, olyan szuperhős, akihez hasonlót még nem hordott hátán a Föld. Nem akarom lelőni a legjobb poénokat, úgyhogy inkább kanyarodjunk el egy picit, és vessünk egy pillantást az eszement karakterek neveire, akiken időnként egészen felszabadultan röhöghetünk. Bitumen, Csacskanő, Békaember, Vak Ember, Láthatatlan Ember és persze a főgonosz, Tök Ász tényleg nem okoznak csalódást. Abszurd humor és kaland remekül elegyedik, és a történet sem rossz. A könyv végén pedig egy remek slusszpoén után az olvasó úgy érezheti, egészen jól szórakozott. Természetesen ez a könyv sem tör irodalmi babérokra, vannak benne logikai bukfencek, elvarratlan szál is akad néhány, de ez Stanley Steelt sem zavarja túlságosan, sőt, még ezekből is viccet csinál. A szerző bevallottan elsődleges célja a szórakoztatás, és az, hogy az ember elfelejtse a mindennapok gondjait, teljesen kikapcsoljon, néhány órán keresztül csak a nevetéssel törődjön. És ez, azt hiszem, nem is olyan rossz dolog manapság.

Stanley Steel - Séta-galopp
A ​humoros, de többnyire észveszejtően kacagtató kétrészes fantasy paródia első könyve a brikettek legendásan nagy királyának, szőr Arszőrnek világ körüli útját regéli el. Egy szép esős napon, meggyőzőnek tűnő, hatásos fény- és hangeffektusok közepette Arszőr előtt megjelenik az Úr, és felszólítja a lovagkirályt, hogy azonnal ragadja meg lefűrészelt csövű ismétlőfegyverét, az Extra Kalibert - mellyel hetet lehet ütni egy csapásra - és híveinek, a Négyszögletű Kerekasztal lovagjainak kíséretében induljon el a Szt. Földre. Nem kisebb feladat vár rájuk, mint hogy egy korai kereszteshadjárat keretében, haladéktalanul vissza kell szerezniük a pogányok karmaiból a Szent Vasedényt, a mágikus-szakrális objektumot, amely már jó ideje elveszett, és azóta az Isten se látta...

K. B. Rottring - Stanley Steel - A ​gnómok támadása
Nagy ​szeretettel köszöntjük utasainkat intergalaktikus járatunk fedélzetén! Külön örömmel üdvözöljük a 24555-ös és a 24556-os ülésben helyet foglaló Gané Amudarja szenátornőt és Agakíj Ivánovics Skywalkman Jeti tanonc urat, akik inkognitóban utaznak! De ennek most vége, hihihi... Hatalmas szerencse érte ma mindkettőjüket, mivel ők a tízmilliomodik utasaink! Jutalomból megajándékozzuk önöket egy-egy extrákkal felszerelt mentődobozzal. Én csak tudom, hogy ennél jobb ajándékot még elképzelni sem lehet, hiszen ezen a hajón minden megtörténhet. Nem kell menekülnie senkinek sem! Hiszen úgysem menekülhetnek. Jó, jó, ez talán erős volt. De akkor is, minek sikoltoznak? Még nem is zuhanunk! Kérem, őrizzék meg a nyugalmukat! Ha nem sikoltoznak, az utaskísérők sem fognak lövöldözni. Na ugye! Megmondtam! Köszönöm, így már jobb! Azt az urat, vagy nem is tudom, hogy a kétfejű, kocsányos végtagú utasunk úr volt-e, de most, hogy a légikísérőnk lelőtt, már végül is mindegy, jó lenne levakarni a plafonról, mert nagyon folyik belőle valami lé, és pont rácsöpög arra a szemüveges úrra, aki ettől teljesen szétcsúszott. Igen, ő így szokott meghalni. Semmi gond, joga van hozzá! Igen, tudjuk, hogy önök azok, kedves Gané és Agakíj! Kérem, nem kell elbújniuk, mert akkor is látjuk önöket, mert az egész hajó be van kamerázva, akár egy valóságsó. Kisasszony, kérjük, ne próbálja meg lehúzni az ablakot, mert a világűrben továbbra sincs még levegő. Gyanítottuk, hogy régen tetszett repülni, de ez még nem ok arra, hogy felelőtlen viselkedésével kinyírja az utastársait. Köszönjük megértésüket, az eddig elhunyt utasainknak, illetve hozzátartozóiknak, mély részvétünket szeretnénk kifejezni. Kellemes utazást kíván önöknek Dzsojsztik kapitány!

K. B. Rottring - Stanley Steel - A ​jeti visszatér
... ​A Cézár, aliasz Palmatex szenátor, aki egykoron még csak egy nagyszájú ellenzéki politikus volt, ma pedig már a világűr urának képzelte magát, mereven nézte az ifjú Skywalkmant. - Gyenge kisfiú vagy - hipnotizálta - egészen kicsike kisfiú. Az ERŐd pedig gyermeki. Hogyan is gondolhatnád, hogy szembeszállj velem?! - Már nem vagyok kisfiú - jelentette ki öntudatosn Lüke, és egyetlen mozdulattal kiköpte a szájából a gumi cumit. - Érett férfi vagyok, képzett JETI. Nézd csak meg a lábnyomom! Belelépett egy vértócsába, onnan pedig a Cézár lába elé. Olyan közel volt az aszott archoz, hogy tisztán érezte görény-afterséfjének orrfacsaró bűzét. Az uralkodó elképedt. Leesett az álla, de felvette és leporolta. Miután visszatette a helyére, hümmögni kezdett, majd kérdőn pillantott Dark Faterra. A Sötét Lovas védekezően emelte fel a kezét. - Ne bántson, Főnök - lihegte esdeklően. - Nem tehetek róla, ez Ubi-Van Ken-Ubi műve. - Én másra gyanakszom - gondolkodott elmélázva a Cézár. - A fiút nyilván a JETI Akadémián képezték ki, mégpedig nem más, mint az utosló dupla fekete öves karatéka, Jojó. Lüke felnevetett, és egy lépést hátralépett. A Sötét Erők Mesterei döbbenten nézték a helyet, ahol az előbb állt. Hatalmas lábnyom volt. Kétségkívül egy JETI-é. Amazok ketten megsejtették, elérkezett a leszámolás órája. Mindhárman fakardot rántottak.

Stanley Steel - A ​Kaszpi-tenger kalózai
Jack ​Spenót, a Kapitány szeme elé leírhatatlan látvány tárult. Vad és még vadabb benszülöttek rohantak ordítva a hajó felé, és olyan rettentő módon rázták a lándzsáikat, mintha valaki áramot vezetett volna beléjük. Legjobb barátai, Bill Tuning és Elisa Best ijedten húzódtak a háta mögé. Bill, aki tényleg vakon szerelmes volt Eliza Bestbe, kezébe fogta fehér ólmosbotját és aggódó tekintettel kémlelte a barátságtalannak látszó helyi lakosokat.

Stanley Steel - Hová ​lett a Nyolcadik Utas?
Ő ​volt a nyolcadik utas a halál. Rémesebb volt egy gyomorrontásos éjszakánál is, igazából a tamponreklámok azon részéhez hasonlított legjobban, amelyek a nedvszívó képességet tárgyalják kimerítő részletességgel. A lény gonosz szemeivel rájuk meredt, ők pedig csak nézték bénultan. Folyvást öklendezniük kellett, ezért képtelenek voltak hatékonyan védekezni. Hiába szorongattak a kezükben kést, villát, ollót és húskloffolót, a szörny azt művelt velük, amit csak akart. Öklömnyi szemek hideg gonoszsággal pásztázták végig a sikoltozva menekülő, sarokba szorított legénységet. Az idegen, rémes, karmokban végződő ujjaival hirtelen Kriplyre mutatott. - Most én téged akarni nyammnyamm! – üvöltötte tört angolsággal, közben cápafogazata közül sűrű békanyál folyt elő. Sárga szemeiben a pokol tüze égett sercegve. - Ne, ne! – könyörgött Kriply, hogy időt nyerjen. – Nem lehetne inkább valaki mást?…

Stanley Steel - Agyi Agyimov - Télapót! ​Élve!
"A ​pálinka-tapasz kirobbanó sikere után most elkövették a másodikat, vagyis ezt. Hogy miről olvashatsz ebben a heveny hahotára ingerlő műben? Többek között megismerheted a Mellbimbó Melegítő Szett működését, bemutatják neked a Nőt, a természet csodáját, megismerkedhetsz a békegalamb-tenyésztés fortélyaival, megtudhatod, hogy mi az az Antitabletta, sőt, még a Provokátor konzorciumról is értekeznek neked. Humoros írásaik egyikében elmesélik, hogy szerintük valójában hogyan is zajlott le a Teremtés, de mindemellett még egy igazi túlélőtúrára is elkísérheted őket. Az őrült jó, néha pedig teljesen eszement találmányaik bemutatása mellett beleolvashatsz az utolsó magyar naplójába és a Biblia Roma nyelvű változatába is. A Mikulás-rejtély tudományos vizsgálatát hőseink a Shark-vidéken folytatják. Csak egyetlen cél vezérli őket. Nem, nem áruljuk el, hogy mi. De a két bátor felfedező útra kel, hogy még a párzási időszak kezdete előtt befogjon egy igazi Télapót, hogy végérvényesen kiderítse róla, vajon tényleg egylényegű-e ez a különös élőlény a Mikulással, vagy pedig csak egy ócska hamisítvány, ami megtévesztő módon nagyon hasonlít rá. A KIZÁRÓLAG CSAK 18,5 ÉVEN FELÜLIEKNEK való olvasmányt ajánljuk mindazoknak, akik szeretik az abszurd humort, a tréfákat, a szóvicceket és akik szeretnek jókat röhögni. Egy biztos, ebben a könyvben nem fogtok csalódni!"

Stanley Steel - Turmix ​3 - Fájdalmak
Stanley ​Steel nyolc éve ontja magából a poénkönyveket. Aki ismeri az írásait, annak nem kell őt bemutatni. Aki nem ismeri, annak viszont nem lehet bemutatni! Erről a fajta humorról nem lehet beszélni, ezt nem lehet elmagyarázni. Ezt olvasni kell!

Stanley Steel - Agyi Agyimov - A ​pálinka-tapasz
Mi, ​Stanley Steel és Agyi Agyimov, a két tudós polihisztor, egy titkos, föld alatti kutatólaboratóriumban azon fáradozunk, hogy az emberiséget olyan találmányokkal ajándékozzuk meg, amelyek beláthatatlan távlatokat nyitnak meg a közeli jövőben. Ebben az áltudományosan komoly, ám mégis humoros írásokkal teletűzdelt könyvben az élet nagy kérdéseit feszegetjük spájszerré alakított szövegszerkesztőinkkel. Mint például: hogyan működik az ijesztő majom, milyen az élet Wartburg Jenő pszichiáter szerint a Zártosztály nevű bolygón, miért a legsármosabb férfi kell hogy legyen az elefánt-inszeminátor, valamint, hogy miért nincs nagyorrú eszkimó? A pikáns kérdés mellett, hogy mi lett a Nagy Buxa Csoport és a Lompos Brókerház összeolvadásából, még azt is kinyomozzuk, hogy valójában hová ment a kínai űrhajó, és azt is leleplezzük, hogy miket gyárt a Laboratóriumi Ganyé. Bemutatjuk találmányainkat, felfedjük a nagy titkokat, még a legféltettebbeket is. Még azt is felfedjük, hogy mi lett a bennszülött idegenvezetővel, a vak és süket Nyamvadt Khakival. Fény derül a borzasztó folyamatra, hogyan lesz plüssállatkából plüssbunda, és végre tényleg magyarázatot kapsz rá, hogyan hat a pálinka-tapasz. Beszámolót olvashatsz arról is, hogy bevált-e a vörösboros padlófény, a majonézes kárpit-tisztító, a művérrel színezett hegyű fogpiszkáló. Ha akarod, ha nem, mi bemutatjuk neked a Smároló Mixert, ami a nagyon találó S-Maci nevet kapta, és amely már kapható is az Intersmár áruházakban. De ez még nem minden! Ebben a biztonságos csomagolású könyvben, amely garantáltan nem terjeszt csúnya nemi betegségeket, feltűnik a semmi máshoz sem hasonlítható Vazeg Tónika, és ha addig még nem haltál bele a röhögésbe, elolvashatod a Tizenkét Kőmíves Kft. Felhívását is. Végezetül, de nem utolsósorban, még azt is megtudhatod, hogy mivel üti el szabad idejét az inverz kakukk.

Stanley Steel - A ​De Fincsi-kód
Titokzatos ​gyilkosság történik a Louvre képtárában, Bidé Szanitert, a múzeum igazgatóját holtan találják. A helyszínre érkező Finesz felügyelő szeretné látni Flemming professzort, de sajnos nem teheti, mert telefonálás közben felrobban. Hindy Jones évek óta eredménytelenül akarja felnyitni a Frigyládát, ezért pszichiátriai kezelésre szorul. Clara Softot eszkimó terroristák támadják meg otthonában, de a terroristák és otthona is megsemmisül. Meglepő, ám ezek után mindketten szívesen vállalják, hogy megfejtik a De Fincsi-kódot, amely a titokzatos Spicces madonnában van elrejtve. De színre lép még a könyvben: Dilis, az albínó néger, a Fegyvernepper, és jönnek a Mix-menek, és még a CIA keze is beteszi a lábát. De itt lesz még Zacskós Filkó, Grűn, Kamu, Pipec, Potyagól, Kleptomán és a Gyűszű is. Senki sem tudja, vajon mi lesz ennek a vége, a jó megbűnhődik, vagy a gonosz elnyeri méltó jutalmát?

Stanley Steel - Abszurdisztán
Stanley ​Steel, az abszurd humor fenegyereke, a paródiaírók honi királya - aki egyébként egylényegű K.B. Rottringgal is, a Heri Kókler sorozat feltalálójával - ezúttal új oldaláról mutatkozott meg, akárcsak annak idején a jó öreg Magilla gorilla. Az Abszurdisztán könyv nem paródia, nem humorkönyv, hanem a szerző saját meghatározása szerint egy utópikus sci-fi szatíra. Egy kőkemény kőkori történet, a diktatúra és a bolsevizmus kíméletlen kritikája, amelyben azért jócskán vannak humoros és abszurd elemek is. Ebben az elképzelt, másik téridő-dimenzióban lévő kőkorszaki országban, ahol minden férfit Ferinek, minden nőt pedig Klárinak hívnak, a bölcs és igazságos Pinokkió elvtárs uralkodik már évtizedek óta. Abszurdisztán a létező világok legcsodálatosabbika, valóságos földi mennyország. Pártunk és Államunk szerint a nép bőségben, jólétben él, olyannyira, hogy dolgoznia sem kell már senkinek. Mert nincs már semmiféle munka. Abszurdisztán ugyanis egy rezervátum, ahol a világ legostobább népe él, amely egyedül a világon eltűrte, hogy kilopják a lába alól az országát és szó nélkül hagyta, hogy kisemmizzék. Ebben a kúrta országban törvény írja elő, hogy mindenkinek fülvédőben kell járnia, ugyanis annyira dübörög a gazdaság. A nép nagy tanítója, a képzett igazmondó, a böszmeség elleni harc zászlóvivője, az ország géniusza, éppen következő nagy reformját készül végrehajtani. Ám a grandiózus átalakítás közben, amikor is a nép még életben maradt tagjait szeretné átvezetni a csiszolt kőkorszakból a pattintottba, nem várt esemény történik: megdöglik a nemzet büszkesége, a Pannon Puma. A kesernyés humorral átitatott szatíra főhőse, Stanley, egy véletlen baleset miatt pottyan ebbe a vízió szülte, párhuzamos univerzumbeli világba, egyenesen a szegény állatra, amely emiatt ott helyben kileheli lelkét. A Pannon Puma meggyilkolása miatt hősünket bűnbaknak kiáltják ki, és ki akarják végezni. De persze másként alakulnak a dolgok, mert majdnem bűnbocsánatot nyer az „itt a piros, hol a piros játékban”. Végül mégis kegyelmet kap, így önként és dalolva be kell lépnie a H.I.M. Pártba, a Helyes Intelligens Manusok Pártjába, amelynek vezetője csak a legnagyobb H.I.M tag lehet. Az ország nagy és hőn szeretett vezetőjén eközben ismét elhatalmasodik a tenni akarás elnyomhatatlan és kínzó vágya, amelynek oka a kétoldali küldetéstudat. Bekövetkezik az igazi deformkor, a túlélőshow, amit egy egész ország játszik. Hogy mi lesz ennek a vége? Tényleg a remény hal meg utoljára, vagy mégis inkább a nép?

K. B. Rottring - Stanley Steel - A ​sittes bosszúja
Agakíj ​Ivánovics Skywalkman rögtön felébredt arra az apró zajra, amit a börtön felrobbanása keltett a háta mögött. Azonnal magára kapta fekete sisakját, felráncigálta fekete kesztyűjét. Fekete szívecskékkel díszített klottgatyája, amit szintén atyai jóbarátjától, a kedves Palmastex bácsitól kapott ajándékba, szerencsére állandóan rajta volt, így ezzel már nem kellett külön vesződnie. - Hű! - lihegte Agakíj izgatottan, mert megérezte a Zerő apró rezdüléseiből, hogy itt most valami történni fog. Repült is feléje néhány kivert darab, de ügyesen elhajolt előlük. Kissé beizzadt Jeti gumicsizmájába, amit arra terveztek, hogy harci körülmények között bármikor térdig tudjon benne gázolni a vérben, tett néhány bizonytalan, cuppogó lépést előre. Ám a börtönélet négy napja alatt izmai végzetesen elkorcsosultak. Olyannyira, hogy máskor pattanásig feszülő izompólója most nevetséges látványt keltve lötyögött tyúkmellén, viszont csúnyán kidudorodott a pici pociján. (Részlet a könyvből)

Kollekciók