Ajax-loader

Susan Forward könyvei a rukkolán


Susan Forward - Mérgező ​szülők
Ki ​fogja be a szülő száját, ki fogja le a kezét, ki állítja meg, amikor gyalázza, veri, kínozza, vagy éppen megerőszakolja gyermekét? Kik azok a mérgező szülők? Esetleg Ön is az áldozatuk volt, vagy még ma is az? Netán úgy bánik saját gyerekeivel, ahogy Önnel tették a szülei? Magánéleti kapcsolatai rendre kudarcot vallanak? Fél az intimitástól, vagy éppenséggel annyira ragaszkodik a partneréhez, hogy mindent elnéz neki? Nehezen érvényesíti az érdekeit, és gyakran meghátrál vagy fellázad, ha ellenállásba ütközik? Ezekre és még számos hasonló kérdésre kap választ az olvasó ebben a világos, közérthető könyvben, amely helyenként megdöbbentő példákkal illusztrálja, milyen sérüléseket okoz a gyerek lelkében a destruktív szülői magatartás, és teszi a felnőtt embert - nemritkán egy életre - a szülők rabjává. A könyvből azt is megtudjuk, hogy az ilyen gyermek, hogyan léphet ki a szülők árnyékából és válhat meg káros örökségétől. Az önismeret útját járó ember elengedhetetlen úti- és segítőtársa ez a bátor, nyílt hangvételű, mély együttérzéssel megírt könyv, amely a sorsfordítás, a gazdagabb emberi kapcsolatok és a boldogabb, teljesebb élet lehetőségét kínálja fel az olvasónak.

Susan Forward - Mérgező ​anyósok és apósok
Az ​ön házasságát, párkapcsolatát is megmérgezi az anyósa és az apósa? Partnere szülei rendszeresen kritizálják vagy leszólják önt, kéretlen tanácsokkal traktálják, kifogásolják az ön gyermeknevelési módszereit, állandóan igényt tartanak az ön és a párja idejére, esetleg jelzik, hogy nem szívesen látják önt a családban? Susan Forward, a Mérgező szülők című sikerkönyv szerzője a tőle megszokott megértéssel, tanácsadói praxisából vett példákkal és hasznos tanácsokkal mutatja meg, hogyan lehet kezelni a kritikus, irányító, bekebelező, zűrös életű vagy teljesen elutasító anyósokat és apósokat. Bemutatja, hogyan szokták a mérgező anyósok és apósok manipulálni a gyermekeiket, és segít megérteni azokat a nehézségeket, amelyekkel a partnerünknek kell szembenézni, amikor két tűz közé kerül. A könyv működő stratégiákat kínál a párunk szülei által gerjesztett konfliktusoktól megtépázott párkapcsolatunk megszilárdításra és saját önbecsülésünk megerősítésre.

Susan Forward - Craig Buck - Obsessive ​Love
Is ​it impossible to let go despite the pain? Do you yearn for someone who is not physically or emotionally available to you? Do you believe that if you love him enough he will have to love you? When you feel insecure, does it drive you only to want her more? Do you find yourself phoning repeatedly or waiting long hours for the phone to ring? Do you wish someone would let go of you? Does an ex-lover or ex-spouse refuse to believe that it's over? Do you receive unwanted phone calls, letters, presents, or visits? Is this pursuit of you creating so much anxiety that it affects your physical or emotional well-being? In this invaluable self-help guide, Dr. Susan Forward presents vivid case histories as well as the real-life voices of men and women caught in the grip of obsessive passion. Whether you are an obsessive lover or the target of such an obsession, here is a proven, step-by-step program that shows you how to recognize the connection compulsion, what causes it, and how to break its hold on your life so that you can go on to build healthy, lasting, and pain-free relationships. ..

Susan Forward - Érzelmi ​zsarolás
Az ​érzelmi zsarolás embertársaink befolyásolásának rendkívül hatásos formája. A zsaroló egyenesen vagy burkolt formában azzal fenyeget bennünket, hogy megbüntet, ha nem teljesítjük kívánságait. A bűnözés világában a zsaroló kényes titkok birtokában fenyegetőzik, és pénzt kér a hallgatásáért. Az érzelmi zsaroló érzelmekkel kereskedik. Szeretete megvonásával fenyeget, ha nem dolgozunk meg ezért a szeretetért. Aki enged az ilyen fenyegetőzésnek, előbb-utóbb csapdába kerül: döntéseit és viselkedését ettől fogva nem ő, hanem a zsaroló irányítja. Dr. Susan Forward bemutatja az érzelmi zsarolás hatásmechanizmusát, és megismertet a zsarolók lelkivilágával. Majd a megzsaroltakat lépésről lépésre végigkalauzolja az érzelmi zsarolásból kivezető úton. A szerző nemzetközileg elismert terapeuta. Könyvét eddig tizenöt nyelvre fordították le.