Ajax-loader

Pozsgay Imre könyvei a rukkolán


Pozsgay Imre - Koronatanú ​és tettestárs
"Az ​én tanúskodásomnak az lehet az értelme, ha annak az embernek a tapasztalataival és tudásával szólok a leváltott rendszerről, aki annak marxista-leninista hitű kommunistaként, hosszú időn át kiszolgálója, vezető posztokon egyik fenntartója, működtetője volt. Tudom, mekkora kockázatot vállalok ezzel. Én adom át a bizonyítékokat rosszakaróimnak, akik amúgy is szakadatlan és lankadatlan szorgalommal ügyködnek azon, hogy engem visszahelyezzenek a kommunizmus arcképcsarnokába. ... Megkísérlem megosztani élményeimet olvasóimmal. Szépítés nélkül, ahogyan történt és ahogyan a maga idejében gondoltam, de nem elvonatkoztatva az azóta bekövetkezett változásoktól."

Bíró Zoltán - Pozsgay Imre - Októberi ​kérdések
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pozsgay Imre - Hoffmann Rózsa - Meghallgattuk Magyarországot
Most Önöké a szó, mert fontos, hogy meghallgassuk egymást! - ezzel indítottuk útjára a Nemzeti Konzultációt, a magyar demokrácia történetének eddigi legnagyobb interaktív vállalkozását. Hét hónappal ezelőtt a nemzeti Konzultációs Testület tagjaival egyedülálló kezdeményezéshez csatlakoztunk: a Nemzeti Konzultáció révén pártállástól függetlenül mindenkinek felkínáltuk a lehetőséget, hogy elmondja, milyen jövőt képzel magának és Magyarországnak. 4 millió háztartásba juttattuk el kérdéseinket: Mit tett értünk az ország? Miben csalódtunk? Mitől félünk? Mibe szeretnénk beleszólni? Min változtassunk? Mi legyen a közös célunk? A magyar emberek pártállásra, világnézeti különbségekre való tekintet nélkül komolyan vették az alapító és a nemzeti Konzultációs Testület szándékát és őszintén válaszoltak a kérdésekre. 15 év alatt soha ennyi ember ilyen részletességgel nem mondta el véleményét az ország, és saját sorsának alakulásáról.

Pozsgay Imre - Polgár Tibor - A ​rendszerváltás (k)ára
A ​kelet-közép-európai, közelebbről a magyarországi rendszerváltás egyik főszereplője legújabb könyvében a rendszerváltás következményeiről fejti ki véleményét. Polgár Tibor filozófussal beszélgetve szól a kádárizmus zsákutcájáról és a politikai rendszerváltás ellentmondásairól, a gazdasági-társadalmi rendszerváltás neoliberális gazdaságpolitikájáról, az alapvető társadalmi változásokról és következményeikről, a demokratikus politikai rendszer szerveződésének és működésének alapvonásairól, valamint a nyilvánosság szerkezetének és funkciójának alapvető változásairól.

Pozsgay Imre - Demokrácia ​és kultúra
A ​kötet válogatás Pozsgay Imre 1968 és 1980 közötti tanulmányaiból, cikkeiből, beszédeiből, interjúiból.

Pozsgay Imre - 1989
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Józsa György - Pálos Tamás - Pozsgay Imre - Földy Pál - Herczeg Ferenc - Gecse Gusztáv - Kovács Ferenc - Világnézeti ​és etikai kérdések
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók