Ajax-loader

Arthur Bloch könyvei a rukkolán


Arthur Bloch - Murphy törvénykönyve, avagy miért romlik el minden?
"Ha valami egyáltalán elromolhat, az el is romlik" - erre az alaptételre épül viselkedési törvényeinknek és a ránk hol barátságosan, hogy fintorogva visszatekintő világnak az az enciklopédikus összefoglalása - a maga nemében páratlanul kis terjedelemben -, amelyet itt nyújtunk át az olvasónak. Okuljon belőle: főként hogy minden dolognak fonákja is van, s hogy az eshetőségek közül - e fordított leibnizi világszemléletben - többnyire, legalábbis ebben a felfogásban, a legkellemetlenebb következik be, vagy - hogy egy másik alaptételt idézzünk - egyáltalán nincsenek is jobb vagy rosszabb eshetőségek. S ha már kellően áttanulmányoztuk és magunkévá tettük ezt a "hibázni nemcsak lehet, hanem kell is" szemléletet, akkor talán lépten-nyomon kellemes csalódás ér majd. A kötetet Réber Lászlónak a murphológia világlátását mélyen átérző grafikái teszik még élvezetesebbé.

Arthur Bloch - Murphy ​törvénykönyve
"Ha ​valami egyáltalán elromolhat, az el is romlik" - erre az alaptételre épül viselkedési törvényeinknek és a ránk hol barátságosan, hol fintorogva visszatekintő világnak az az enciklopédikus összefoglalása - a maga nemében páratlanul kis terjedelemben -, amelyet itt nyújtunk át az olvasónak. Okuljon belőle: főként hogy minden dolognak fonákja is van, s hogy az eshetőségek közül - e fordított leibnizi világszemléletben - többnyire, legalábbis ebben a felfogásban, a legkellemetlenebb következik be, vagy - hogy egy másik alaptételt idézzünk - egyáltalán nincsenek is jobb vagy rosszabb eshetőségek. S ha már kellően áttanulmányoztuk és magunkévá tettük ezt a "hibázni nemcsak lehet, hanem kell is" szemléletet, akkor talán lépten-nyomon kellemes csalódás ér majd. A kötetet Réber Lászlónak a murphológia világlátását mélyen átérző grafikái teszik még élvezetesebbé.

Arthur Bloch - Az ​eredeti, teljes és végre végérvényes Murphy törvénykönyve
A ​pozitív gondolkodás igen szép dolog. Csak nem sok köze van a valósághoz. Murphy törvénykönyve viszont az életről szól: a hivatal packázásairól, a munkahelyi hierarchiáról és mindenről, ami elromlik körülöttünk. E klasszikus könyvben saját balszerencsénkről olvashatunk tehát, ami talán nem különösebben hasznos, viszont szórakoztató olvasmány.

Arthur Bloch - Murphy ​törvénykönyve - Orvosok
Ami ​el tud romlani, az el is romlik Murphy törvénykönyve sajnos az orvosokra, a nővérekre és az egészségügyi intézményekre is vonatkozik. Talán ez a legrosszabb benne. G.B. Shaw segédtétele: A fogfájós ember mindenkit boldognak képzel, akinek jók a fogai. Az intelligens sebészet alapszabálya: Összerakásnál minden alkatrészre szükséged lesz. Steven balsejtelme: A sebészek ötven százaléka átlagon aluli sebész. Sharpe megjegyzése: A bőrgyógyászat az orvostudomány egyetlen olyan szakterülete, ahol kétszáz betegségre mindössze háromfajta kenőcsöt alkalmaznak.

Arthur Bloch - Murphy ​törvénykönyve - Jogászok
Ami ​el tud romlani, az el is romlik. Bár az írott jog erről hajlamos megfeledkezni, Murphy törvényei általában felürírják más jogszabályok rendelkezéseit. Jefferson előrelátó elve: Az ügyvédek dolga: mindent megkérdőlezni, semmiben nem engedni és órák hosszat beszélni- A kártérítési kötelezettség vasszabálya: Annál gondtalanabb valaki, minél vastagabb a pénztárcája. A vitázás első törvénye: Soha ne keveredj vitába egy hülyével - mert összetévesztenek vele! A tárgyalások első törvénye: Akkor sikeres egy tárgyalás, ha mindegyik fél úgy távozik, hogy becsapva érzi magát.

Kollekciók