Ajax-loader

Rimóczi Imre könyvei a rukkolán


Rimóczi Imre - 2004 kiadàs - Gombavàlogató
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kalmár Zoltán - Rimóczi Imre - Gombakalauz
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Rimóczi Imre - Gombaválogató ​7.
A ​sorozat legújabb kötete a nagygombák újabb 142 faját, nagyrészt az erdeinkben élő gombákat mutatja be. Elsősorban az erdőben tud segíteni ez a kötet, ha útközben felkelti a sétáló figyelmét a nagygombák elébe tárulkozó forma- és színgazdag, értékes világa.

Rimóczi Imre - Gombaválogató
Hazánk ​nagygombáinak fajszáma jóval 3000 felett lehet. Ebből közel 2000 már ismert. A Gombaválogató sorozat a gombafajok csaknem mindegyikéről részletes leírással szolgál az olvasók számára gazdag képanyaggal illusztrálva. A sorozat 1. kötetének kézbevételével elsősorban a gombák megismeréséhez vezető kezdő lépésekhez kap segítséget az érdeklődő.

Rimóczi Imre - Gombaválogató ​9.
A ​gombaválogató sorozat legújabb tagja, melyben 124 újabb nagygombát ismerhet meg az olvasó, a teljes sorozatban összesen 1293 fajt. A nagygombákat színes fotóval, részletes leírással mutatja be a szerző.

Rimóczi Imre - Gombaválogató ​6.
Folytatjuk ​hazánk nagygombavilágának bemutatását. Ez a kötet újabb 148 gombafajt tartalmaz. A Gombaválogató sorozat öt, eddig megjelent kötetében található 749 fajjal együtt, már 897 gomba színes felvétele és leírása segíti az érdeklődőket a gombák megismerésében. E kötetbe került fajok kiválasztásakor törekedtem arra, hogy - mint az előző kötetekben is - a nagygombák lehető legszélesebb köréből kerüljenek ki, másrészt, hogy elterjedésüket tekintve - talán most először -, országunk egy meghatározó vidékén, az Alföldön élő fajokból tudjunk mind többet bemutatni.

Rimóczi Imre - Gombaválogató ​4.
A ​kötetben megtalálhatók a legközönségesebb ehető és mérgező gombafajok éppúgy, mint hazánknak csak egy-egy nagyobb területén jellemző fajok. A növények leírásai frappánsan rövidek, tartalmazzák a népies neveket és az összetéveszthetőség és a leggyakoribb előfordulási helyek taglalásával jól segítik a felismerést. A nagyméretű színes képanyag segítségével a kezdő gyűjtők is gond nélkül felismerhetik a növényeket.

Rimóczi Imre - Gombaválogató ​2.
A ​Gombaválogató könyvsorozat eddig megjelent 8 kötetét azzal a céllal hozta létre a Szaktudás Kiadó Ház, hogy hazánk nagygomba világából csaknem 1200 fajt bemutasson, megismertessen. A sorozat első kötete 15, a második 14 évvel ezelőtt jelent meg. Már a negyedik kötet megjelenése idején - 2000-ben - felmerült az igény a már azidőtájt sem kapható első kötet újbóli kiadására. Ezért indította el a Kiadó 2007 nyarán a sorozat újbóli megjelenését az első kötettel, és most a második Gombaválogató átdolgozott, bővített kiadását veheti kezébe az olvasó.

Rimóczi Imre - Gombaválogató ​5.
A ​Gombaválogató-sorozat 5. kötete 132 oldalon, A/5 formátumban, végig színes, látványos képekkel illusztrálva mutatja be a nagygombákat, és ad valóban pontos adatokat azok magyarországi előfordulásáról, termési időszakáról.

Rimóczi Imre - 88 ​színes oldal a leggyakoribb gombákról
Hazánkban ​több mint két és fél ezer nagy gombafaj él. Ezek között nagyon sok az ehető, értékes faj. A gombákból változatos, fehérjékben, ásványi sókban, vitaminokban gazdag, ugyanakkor energiaszegény ételek készíthetők, tehát a modern táplálkozásnak kiválóan megfelelnek. Egy átlagos gombatermő évben sok százezer kilogramm ehető gomba terem vadon, amelynek nagyobb részét senki sem gyűjti be, nem hasznosul. Ennek legfőbb oka, hogy az emberek alig vagy egyáltalán nem ismerik a gombákat és tartanak a gombamérgezés veszélyétől. Ez a könyv azzal a céllal készült, hogy a gyakoribb gombákat, közülük több ehetőt és mérgezőt mutasson be az olvasónak.

Rimóczi Imre - Magyarország ​leggyakoribb gombái
Hazánk ​nagygomba világából mutatunk be 93 fajt. Ezek között a leggyakoribb ehető gombákat és azokat a mérgezőket is, amelyekkel gyakran együtt élhetnek, egy időben teremhetnek. A természethű képek és a részletes leírások bepillantást engednek ebbe a különösen gazdag világba, amely környezetünk része, minden hasznával és veszélyével.

Rimóczi Imre - Gombák ​I.
Praktikus ​segítség a Kárpát-medencében honos állat- és növényfajok pontos felismeréséhez: a kishatározók segítségével a természetjárók a megfigyelt élőlényeket gyorsan, könnyen meghatározhatják.

Rimóczi Imre - Gombaválogató ​3.
A ​könyv az 1995-ben megjelent Gombaválogató 3. bővített kiadványa. E kötet 153 képét úgy állították össze, hogy a nagygombák egészéről alkotott ismeretek tovább szélesedjenek. A sorozat 3. része több olyan fajt is tartalmaz, amelyek csak néhány vidéken gyakoriak, ezért ott jelentősek, míg másutt szinte ismeretlenek. Ezért több a könyvben az egész országra nézve ritkább faj, de annál jobban használható ez a kötet az ország olyan területein, mint a Nyugat-Dunántúl, Nógrád vagy a Nyírség.

Rimóczi Imre - Gombaválogató ​8.
A ​sorozat immár 8. kötete, ami által a sorozatban bemutatott fajok száma 1169 re nőtt. A mű az erdők, mezők, ligetek, rétek, parkok, gyümölcsösök élővilágából mutat be 130 gombafajt, a hazai nagygombák közül. A gombagyüjtők számára a felismerést segítő hasznos kiadvány. Gyönyörű színes felvételek illusztrálják a könyvet, melyek a gombákat élőhelyükön, az előfordulásuk környezetében mutatják be.

Kalmár Zoltán - Makara György - Rimóczi Imre - Gombászkönyv
A ​könyv elődje, Kalmár - Makara: Ehető és mérges gombák című könyve igen sikeres volt, öt kiadást ért meg. A szerzők és a kiadó is úgy vélte azonban, hogy ideje már egy korszerűbb gombáskönyvet megjelentetni. A műben tárgyalt gombák száma kb. háromszorosára emelkedett. Szinte minden gombáról van fénykép vagy rajz.

Kollekciók