Ajax-loader

Robert A. Heinlein könyvei a rukkolán


Robert A. Heinlein - Sixth ​Column
Last ​of the free nations to fall, America had been invaded and conquered. Ironically, even as Washington had been destroyed, a secret laboratory charged with developing weapons to defeat the invaders had discovered a new system of controlling energy and matter. A super-weapon is developed, but who will use it to liberate America?

Robert A. Heinlein - Time ​Enough for Love
The ​capstone and crowning achievement of Heinlein's famous Future History, Time Enough For Love follows Lazarus Long through a vast and magnificent timescape of centuries and worlds. Heinlein's longest and most ambitious work, it is the story of a man so in love with Life that he refused to stop living it; and so in love with Time that he became his own ancestor.

Robert A. Heinlein - Starman ​Jones
This ​is one of Heinlein's most well-known juvenile science-fiction adventures. It charts the career of a runaway as he grows up, eventually commanding his very own spaceship.

Robert A. Heinlein - Ajtó ​a nyárba
Daniel ​Boone Davis sikeres feltaláló és vállalkozó, cége háztartási robotokat gyárt és forgalmaz. Aztán egyik napról a másikra kirántják talpa alól a talajt, méghozzá azok, akiktől a legkevésbé várta volna: menyasszonya és legjobb barátja esküdtek össze ellene, minden értelemben. A csalódott férfi menekülni akar a világból, ezért úgy dönt, hibernáltatja magát. Csakhogy rosszakarói mesterkedésének köszönhetően 30 évvel később koldusszegényen ébred, semmivel sem jobb körülmények között, mint amik elől elszökött. Utolsó reménysége egy lezüllött tudós, aki állítólag ismeri az időutazás titkát. Dan bosszútervet kovácsol, hogy a múltba visszatérve jobb irányba terelje életét. Az SF elsőként megválasztott nagymestere óriási hatással volt az irodalmi irányzat fejlődésére, és olyan későbbi szerzőket inspirált, mint Joe Haldeman vagy John Scalzi. Ezt a regényét mindössze 13 nap alatt írta, de népszerűsége azóta is töretlen, a Locus magazin olvasói háromszor is beszavazták minden idők legjobb SF-történetei közé. „Kötelező olvasmány.” – Brian W. Aldiss „Egyike a téma igazi mestereinek.” – Wall Street Journal

Robert A. Heinlein - Matuzsálem ​gyermekei
A ​2125. év túlcivilizálódott világa sok mindent elvisel, de az már végképp feldühíti az embereket, hogy a Családok tagjai valószínűtlenül hosszú életűek. A sokkal rövidebb életű földiek komoly választás elé állítják a Családokat: vagy mind egy szálig kiirtják őket, vagy elrepülnek a Földről egy kísérleti űrhajóval.

Robert A. Heinlein - Kettős ​csillag
Lorenzo ​Smythe, a lecsúszott színész bárokban tengeti napjait, alkoholmámorba menekülve szakmai kudarcai elől. Aztán egyszer egy idegen meghívja egy italra, és mire észbe kap, egy űrhajón csücsül, úton a Mars felé. Megbízóitól megtudja, hogy élete legfontosabb szerepét szánják neki, de ha nem vigyáz, ez lesz az utolsó is. Egy, az ellenlábasai által elrabolt, vezető politikust kell helyettesítenie, és a tét nem kevesebb, mint háború vagy béke, méghozzá bolygóközi szinten! A Nagy Lorenzónak tehát össze kell szednie magát, mert ezúttal nem csupán a kritikusokat kell meggyőznie alakításával, hanem párthíveit és ellenségeit is, mert amennyiben kiderül a turpisság, aranyélete egyszeriben véget ér. Ha azonban elég hihetően játszik, könnyen egy merénylő célkeresztjében találhatja magát. Az SF nagymestere Hugo-díjas regényében maró politikai szatírát vegyített a tőle megszokott vérbeli tudományos-fantasztikumba, és a végeredmény egy olyan klasszikus lett, amelyet mára a szépirodalmi kánon is befogadott. _„Senki más nem tudja a Heinleinéhez hasonló profizmussal ötvözni a tudományt és a fantasztikumot.”_ – New York Herald Tribune

Robert A. Heinlein - A ​Hold börtönében
„Kis ​lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek.” E szavakkal lépett a Hold felszínére 1969-ben Neil Armstrong. Mintegy száz évvel később, egy újabb nagy ugrásnak köszönhetően immár iparosodott az egész égitest. Bányák és gyárak mindenütt, ám a megtermelt javak nem a telepeseket gazdagítják, minden a Földet illeti meg. Ez azonban természetes, a Hold ugyanis egy ideje gigantikus büntetőtelepként üzemel. Tökéletes börtön, hiszen aki néhány évet eltölt itt, a csekély gravitációhoz való alkalmazkodásnak köszönhetően már nem térhet vissza az anyabolygóra. A „holdlakók” felnövekvő új nemzedékében aztán igény ébred a függetlenségre, arra, hogy a Hold a maga ura lehessen. A Föld kormányainak ez persze nem tetszik, úgy döntenek hát, akár erővel is megőrzik fennhatóságukat. Az elszabadult indulatok elkerülhetetlenül háborúba torkollnak. Mannie, a félkarú komputertechnikus akaratán kívül keveredik bele a politikai játszmákba, amikor a Hold legnagyobb szuperszámítógépe meghibásodik. A hiba azonban egyáltalán nem az, aminek látszik: HOLMES IV egyszerűen öntudatra ébredt, és úgy döntött, kiveszi részét az emberek függetlenségi háborújából. Az SF első Nagymestere ezzel a Hugo-díjas regényével írta bele magát kitörölhetetlenül az irodalomtörténetbe. A Hold börtönébent három ízben szavazták az olvasók minden idők tíz legfontosabb SF-műve közé. „Az ő ötletei jelölték ki a mi utunkat.” – Tom Clancy „Egy szó jut eszembe róla: kihagyhatatlan.” – Robert Silverberg „Robert A. Heinlein talán minden idők legfontosabb SF-írója.” – The Science Fiction Encyclopedia

Robert A. Heinlein - Farmer ​in the Sky
Bill ​knew his destiny lay in the stars, but how was he to get there? George Lerner was shipping out for Ganymede to join the fledgling colony, and Bill wanted to go along. But his father would not hear of it -- far too dangerous a mission! Bill finally talked his way aboard the colony ship Mayflower -- and discovered his father was right!

Robert A. Heinlein - The ​Star Beast
John ​Thomas Stuart finds out that the ideas of his unusual pet, Lummox, about their relationship are quite different from his own.

Robert A. Heinlein - Have ​Space Suit - Will Travel
One ​minute Kip Russell was walking about in his backyard, testing out an old space suit and dreaming about going to the Moon -- and the next he was out cold, the captive of an insidious space pirate. The whole thing seemed like a bad dream until Kip discovered there were other prisoners on board, and they were all on their way to the Moon -- and a fate worse than death!

Robert A. Heinlein - Methuselah's ​Children
The ​Howard Families were the product of a genetic experiment, an interbreeding programme which had produced one hundred thousand people with an average life expectancy of a century and a half. Now, at last, their existence was known on earth, and the entire world demanded to share the "secret" of eternal youth. "It is contrary to our customs to permit scientific knowledge to be held as a monopoly for the few" was what the expert said and it wasn't long before members of the Howard Families were the victims of vicious crime. This dramatic and frighteningly believable novel is a welcome addition to the oeuvre of a brilliant science-fiction writer.

Robert A. Heinlein - Stranger ​in a Strange Land
Stranger ​in a Strange Land is the epic saga of an earthling, Valentine Michael Smith, born and educated on Mars, who arrives on our planet with psi powers—telepathy, clairvoyance, precognition, telekinesis, teleportation, pyrolysis, and the ability to take control of the minds of others—and complete innocence regarding the mores of man. After his tutelage under a surrogate-father figure, Valentine begins his transformation into a messiah figure. His introduction into Earth society, together with his exceptional abilities, lead Valentine to become many things to many people: freak, scam artist, media commodity, searcher, free-love pioneer, neon evangelist, and martyr. Heinlein won his second Hugo award for this novel, sometimes called Heinlein’s earthly “divine comedy.”

Robert A. Heinlein - Angyali ​üdvözlet
Furcsa, ​felkavaró könyv, döntő jelentősége volt a sci-fi irodalom sorsának alakulására. Nemcsak azt érte el, hogy a sci-fik bekerültek az irodalom főáramába, hanem azt is, hogy e regény az 1960-as évek ellenkultúra mozgalma, a szabad szerelem és a semmi által nem korlátozott életmód jelképévé vált. Valentine Michael Smith, az első Mars-felfedezők elárvult gyermeke a marslakóknál nevelkedik, egy expedíció hozza vissza a Földre. Bár amikor leérkezik, a húszas éveiben jár, Smith mintegy kisgyermekként mint ismeretlen világot ismeri meg a földi életet. Szembe kell néznie azzal a nagy feladattal, hogy megtanuljon ember lenni. Sosem látott nőt, és nincs tudása az emberi kultúráról és a vallásokról sem. Smith a spiritualitásról és a szabad szerelemről vallott nézeteit terjeszti, és a Marson tanult pszichikus erőhatást gyakorolja. Idővel egyre több embert térít meg gondolkodásmódja, és messiás jellegű alakká válik, aminek igen nagy jelentőségű következményei lesznek. A történet óriási szatíra emberi mivoltunkról, viszonyunkról a szerelemhez, a politikához, és mindenekelőtt a tételes vallásokhoz, amelyeket végletesen képmutatónak láttat. Az a tény, hogy az olvasók reakciója nyomán több vallási mozgalom is keletkezett, bizonyára megrendítette a szerzőt, akinek üzenete mintha éppen annak erőteljes kifejezését váltotta volna ki, hogy az emberek vágyódnak arra, hogy legyenek próféták és eszmék, amelyeket követhetnek.

Robert A. Heinlein - A ​fenevad száma
Heinlein ​egy egész sor alternatív világot és a valóság különféle fokozatait vonultatja fel. Hősei egytől egyig zsenik, kiváló matematikusok, akik a fenevad számának ismeretében bátran vágnak neki a küzdelemnek. Jellegzetes stílusban megírt, olvasmányos történet, kitűnő játék az olvasónak, aki szinte részesévé válik az eseményeknek.

Robert A. Heinlein - Friday
Beautiful ​Friday, a genetically engineered courier of the future, travels from New Zealand to Canada to beyond, as she engages in a series of daring and intriguing assignments. By the author of Starship Troopers. Reprint.

Robert A. Heinlein - Tunnel ​in the Sky
It ​was just a test . . . But something had gone wrong. Terribly wrong. What was to have been a standard ten-day survival test had suddenly become an indefinite life-or-death nightmare. Now they were stranded somewhere in the universe, beyond contact with Earth . . . at the other end of a tunnel in the sky. This small group of young men and women, divested of all civilized luxuries and laws, were being forced to forge a future of their own . . . a strange future in a strange land where sometimes not even the fittest could survive! ". . . fascinating . . . ingenious . . . this a book in the grand tradition of high literature!"

Robert A. Heinlein - Őrjárat ​a világűrben
"- ​Gyere már! - Ó hogyne, jövök! - Két görgőjárda húzódott az állomástól a hallig. A fiúk ráálltak az egyikre és az már rohant is velük az épület felé. Sok fiú özönlött oda az állomásról jövet. A görgő járda tehát tömve volt. Matt megfigyelt két hosszúkás barna arcú fiút, fejükön magas, szorost a csavart turbánt hordtak, bár egyébként ruházatuk hasonló volt az övéhez. Azonkívül, valamivel távolabb észrevett a járdán egy magas, csinos fiatalembert, akinek érzéketlen arca feketén fénylett. A texasi fiú hüvelykujját övébe akasztotta és körülnézett. - Mamám, hamar még egy pár csirkét, sokan vagyunk a tálhoz! Ha már arról van szó, - folytatta - remélem nem kell soká várnunk az ebédre. Nagyon éhes vagyok. Matt kihalászott a zsebéből egy rúd cukorkát, kettétörte és a felét Jarmannak adta. Ez hálásan fogadta az adományt. - Köszönöm, jó pajtás vagy - mondta. - A reggeli óta már a saját zsíromon élek - ennek fele sem tréfa!"

Robert A. Heinlein - Rocket ​Ship Galileo
Three ​high school students formed the Galileo Club to share their interests in science and space exploration. But they never imagined they would team up with a nuclear physicist to construct and crew a rocket bound for the moon. And they never expected to gain some powerful enemies in the process.

Robert A. Heinlein - Grumbles ​from the Grave
The ​late Heinlein, considered the "Father of Modern Science Fiction," was also a prolific letter writer. Virginia Heinlein, his wife of 40 years, has skillfully organized a selection of his voluminous correspondence. The result is a memoir that will appeal not just to fans, but to anyone interested in the creative process. Heinlein's letters, mostly addressed to his long-time agent, are grouped into topical chapters: ''About Writing Methods and Cutting''; Fan Mail and Other Time Wasters''; and ''Stranger,'' (referring to his novel, Stranger in a Strange Land ). Other chapters cover domestic concerns, travel, etc. Coupled with Virginia Heinlein's commentary, this arrangement helps alleviate the disjointedness often associated with similar compilations. While the book is not autobiographical, it does reveal the psyche of a popular science fiction author. Highly recommended for libraries from high school level on up.

Robert A. Heinlein - Space ​Cadet
Only ​the best and brightest -- the strongest and the most courageous -- ever managed to become Space Cadets. They were the elite guard of the solar system, accepting missions others feared, taking risks no others dared, and upholding the peace of the solar system for the benefit of all. But before Matt could earn his rightful place in the ranks, his mettle would be tested in the most severe and extraordinary ways -- ways that would change him forever but would still not prepare him for the alien treacheries that awaited him on strange worlds far beyond his own.

Robert A. Heinlein - Job: ​A Comedy of Justice
After ​he firewalked in Polynesia, the world wasn't the same for Alexander Hergensheimer, now called Alec Graham. As natural accidents occurred without cease, Alex knew Armageddon and the Day of Judgement were near. Somehow he had to bring his beloved heathen, Margrethe, to a state of grace, and, while he was at it, save the rest of the world ....

Robert A. Heinlein - Élősdiek
Csak ​kevesen ismerték fel, hogy a Földet idegen lények szállták meg. Űrhajóik észrevétlenül érkeztek meg Észak-Amerika területére. A különös teremtmények szinte pillanatok alatt felügyeletük alá vonták a politikát, a tömeg¬tájékoztatást és a gazdaságot. A végzetes veszélyt azok is vonakodtak beismerni, akik helyzetükből fakadóan még tehettek volna ellene valamit. A titkosszolgálat próbálkozásai is kudarcba fulladtak. Eközben az élősdiek, amelyek korlátlanul uralták az általuk megszállt emberek gondolkodását és tetteit, gyorsabban szaporodtak, mintsem védekezni lehetett volna ellenük. Csupán Sam Cavanaugh, az USA legjobb, legrátermettebb és legelszántabb titkos ügynöke remélhette, hogy sikerül megtalálnia az élősködők elpusztításának módját. Ehhez persze egészen közel kellett engednie magához az egész emberiséget fenyegető, undorító lényeket. A könyv alapján Paraziták címmel filmet készítettek, amelyet a hazai mozik is bemutattak.

Robert A. Heinlein - The ​Rolling Stones
When ​the Stone twins made up their minds to leave Lunar City in a secondhand spaceship, they hadn't planned on having their whole family accompany them. But the Stones were not your ordinary Lunar family - no way! - and their voyage through the solar system sure proved it. What began as a simple business expedition to Mars soon mushroomed into a dangerous situation when Grandma Stone was lost in space. Then, just when everything seemed to be getting better, a Martian flatcat came aboard and fouled up the works. But the real trouble didn't get underway until the Stones headed for the asteroid belt to take up a mining proposition they, somehow, couldn't refuse...

Robert A. Heinlein - The ​Red Planet
Willis ​doesn't look like an alien with a price on his head. He is round and furry and is always being mistaken for young Jim Marlowe's pet. Yet he is worth sixty thousand credits to any Earth zoo-keeper. Jim and his friend Frank know it's time for both them and Willis to go on the run.

Robert A. Heinlein - The ​Unpleasant Profession of Jonathan Hoag
Jonathon ​Hoag discovers a mysterious substance under his fingernails and can't remember what he does for a living or how he spends his days. He enlists private detectives Edward and Cynthia Randall to follow him and uncover his identity, entangling them in a web of intrigue and nightmarish encounters… causing all to question their own and each others' sanity. From the bestselling author of STRANGER IN A STRANGE LAND, GLORY ROAD and STARSHIP TROOPERS.

Robert A. Heinlein - Waldo ​& Magic, Inc.
North ​Power-Air was in trouble. Their aircraft had begun to crash at an alarming rate, and no one could figure out what was going wrong. Desperate for an answer, they turned to Waldo, the crippled genius who lived in a zero-g home in orbit around Earth. But Waldo had little reason to want to help the rest of humanity -- until he learned that the solution to their problems also held the key to his own... Magic, Inc. Under the guise of an agency for magicians, Magic, Inc. was systematically squeezing out the small independent magicians. Then one businessman stood firm. With the help of an Oxford-educated African shaman and a little old lady adept at black magic, he went straight to the demons of Hell to resolve the problem -- once and for all!

Robert A. Heinlein - Podkayne ​of Mars
Meet ​Podkayne Fries, a thoroughly Martian Ms. who thinks that Earth is not really fit for habitation and that humanity evolved on the now-exploded Fifth Planet.

Robert A. Heinlein - Time ​for the Stars
For ​a telepathic twin on an exploratory space voyage only a few years pass, yet, when he returns to Earth his brother is ready to celebrate his ninetieth birthday.

Robert A. Heinlein - The ​Past Through Tomorrow
Here ​in one monumental volume are all 21 of the stories, novella, and novels which make up Heinlein's famous Future History - the rich, imaginative architecture of Man's probable destiny.

Robert A. Heinlein - The ​Menace from Earth
From ​cavernous cities beneath the surface of the moon...Earth seems a sinister planet hanging in the sky. But to the Pluto colony, Earth Satellite Base holds the only possible reprieve from a terrifying death sentence. And on Earth itself, alien intelligence prowls the skies, kidnapping people for its own inhuman amusement. This is the day past tomorrow. Time has ended and man has begun his endless journey out into the universe. Startling stories of time and space from a master of science fiction.

Robert A. Heinlein - Farnham's ​Freehold
You ​Would Have Peace? Then Prepare for War! Hugh Farnham was a practical, self-made man and when he saw the clouds of nuclear war gathering, he built a bomb shelter under his house, hoping for peace and preparing for war. What he hadn't expected was that when the apocalypse came, a thermonuclear blast would tear apart the fabric of time and hurl his shelter into a world with no sign of other human beings. But Farnham's small group had barely settled down to the back-breaking business of low-tech survival when they found that they were not alone after all. The same nuclear war that had catapulted Farnham two thousand years into the future had destroyed all civilization in the northern hemisphere. And the world had changed in more ways than one. In the new world order, Farnham and his family, being members of the race that had nearly destroyed the world, were fit only to be slaves. After surviving a nuclear war, Farnham had no intention of being anybody's slave, but the tyrannical power of the Chosen Race reached throughout the world. Even if he managed to escape. Where could he run to?

Robert A. Heinlein - A ​Galaxis polgára
"- ​Kilencvenkilences tétel - jelentette be a kikiáltó -, egy fiú." Attól a gyűlöletes naptól kezdődően, amikor a sargoni rabszolgapiacon Baslim, a nyomorék koldus megvásárolta,Thorby élete gyökeresen megváltozott. A szokatlanul kedves bánásmód hatására a fiú megszerette a bölcs öreg embert, aki sok értékes dologra megtanította... Ám Baslim váratlanul meghal, s Thorby menekülve hagyja el Sargon bolygóját, beáll a galaxist járó szabadkereskedők közé, számtalan civilizációval kerül kapcsolatba, emberi és idegen létformákkal egyaránt, s végül felfedezi a döbbenetes igazságot az életével és életcéljával kapcsolatban...

Kollekciók