Ajax-loader

Lőrincz Sándor könyvei a rukkolán


Lőrincz Sándor - Félúton
"Ütközés ​nélkül, nincs jó darab; lehet akármilyen magas színvonalú a költészete, ha nincs benne ütközés, akkor azt felesleges bemutatni, ugyanis nem piszkálja fel az emberek lelkét. A belső konfliktusokat is vállalni kell, hogy fejlődni tudjunk. A nem fejlődés egyenlő a visszafejlődéssel. Ha valaki megáll, akkor csak a hanyatlás indulhat el. Ha azonban eljut a katarzisig, az örvendetes. A katarzishoz viszont nemcsak a szépségen keresztül, hanem a lelki gyötrelmeken át is el lehet jutni."

Lőrincz Sándor - Erdővidéki ​túrautak
Lőrincz ​Sándor könyve harminc túrautat és egy összefoglalót tartalmaz. A túrautak térképeit Lőrincz Raul szerkesztette. A kötet erénye, hogy a túrautak rendjén nem csak a megszokott értékekre hívja fel a figyelmet a szerző, hanem olyan helyekre is elvezet, melyekről sok esetben a helybelieknek sincs tudomásuk. Lőrincz Sándor a kötetben értéknek tartja a természeti és az történelmi kincseinket egyaránt, de fontosnak tartja az évtizedek alatt az egyszerű falus emberektől vagy a jeles tudósoktól egyaránt hallott és olvasott erdővidéki legendákat, mondákat, az ismertebbeket és a majdnem ismeretleneket egyaránt. Érdemes tehát elindulni Lőrincz Sándor tanár úrral Erdővidéket megismerni, hallgatni az évszázados erdők suhogását, a gazdag élővilág lelket gyönyörködtető hangjait, megkóstolni hűs borvizeinket, áhítattal belépni több száz éves templomainkba, megtanulni szeretni ezt a vidéket a maga egyszerűségével és fenségességével. Mindezen értékekkel feltarisznyálva vágott neki a nagyvilágnak Erdővidék számos nagy egyénisége is az elmúlt századokban, és itthoni tapasztalataikra építve alkottak világraszólót... és vágytak haza mindvégig, vagy többen haza is telepedtek, mikor a sors ezt megengedte számukra.

Lőrincz Sándor - Jelenlét
A ​Somogyi Hírlap munkatársa olyan interjúkötetet nyújt át az olvasóknak, melyből Kaposvár és Somogy megye kulturális életének színe-javát, az utóbbi két-három esztendő történéseinek lényegét ismerhetjük meg. A villanásnyi interjúknak épp abban rejlik művészi erejük, hogy plasztikusan mutatják meg alanyaikat. A színházi világból Molnár Piroska, Lukáts Andor, Pogány Judit mellett több mindenkit bemutat a szerző, majd írók, költők, művészek következnek, akik egy-egy dedikálás vagy szerzői est apropóján megfordultak Kaposvárott, esetleg Somogy más tájain. Zenészek, táncosok, pszichológusok, lelkészek, anyanyelvünket ápoló nyelvészek, látogatóba hazajött híres magyar művészek vallanak magukról, a világról. Lőrincz Sándor kedvcsináló könyvet írt, mármint az olvasás örömét lelhetjük fel színes történeteiben. - Mindenkinek ajánlható, aki a rövid, színes, életteli történeteket kedvelik; Somogy megyében a helyismereti gyűjteményben is helye van.

Lőrincz Sándor - Szívemből ​ünnepi ének árad...
A ​szív nemcsak anatómiailag központi szervünk, hanem a spirituális teológia megfogalmazása szerint is az ember középpontja. Kifejezi egyéniségünket, mintha ott lakna a lelkünk. Nem véletlen, ha valakiről pozitív jellemzést akarunk adni, akkor azt mondjuk, jószívű. A Szentírás is megragadóan beszél a szívről. A szív gazdagságából, tisztaságából, egyszerűségéből kell kiindulnia annak az ünnepi dalnak, ami aztán árad, megérint, magával ragad másokat is. Hiszen a szépen csengő dallam hullámai nem állnak meg énünk határainál. Kipattan belőlünk az ének, pulzál, lüktet, körbeölel másokat, és immáron velük együtt zengjük a dicséretet a Királynak.

Lőrincz Sándor - "Szeretni ​küldött, aki megteremtett..."
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Czétényi Csaba - Ligeti Mária - Lőrincz Sándor - Miskolciné Zimányi Kriszta - Feladatgyűjtemény ​a gazdasági matematikához I.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók