Ajax-loader

Les Martin könyvei a rukkolán


Les Martin - Indiana ​Jones és az utolsó kereszteslovag
Részlet ​a könyvből: "Álmában sem jutna senkinek eszébe, hogy Indiana Jonest kiscserkésznek nézze. Pedig valamikor tényleg az volt. Utah állam vadonában, ahol a cserkészek lovakon nyargalnak, kezdődött belevaló és semmitől vissza nem rettenő régész kalandos pályafutása. Jóllehet Indy itt sem éppen a mindenki által elképzelt cserkész típusa volt. A szabályzatban előírt bőr derékszíj helyett inkább a bennszülött Hopi indiánok szőttes övét viselte. Sokkal inkább mélyebb érdeklődést tanúsított a járatlan ösvények és az új felfedezések, mint a cserkészmozgalom kézikönyve alapján elnyerhető kitüntetések iránt. Indy sosem hitt a kézikönyvek mindenhatóságában."

Les Martin - Az ​ifjú Indiana Jones kalandjai - A halál mezeje
Indy ​álnéven, idősebbnek hazudva magát, beáll katonának és harcba indul a németek ellen az I. világháborúban. Mint Henri Défense káplár, belga futárként viszi a híreket a két különböző hadszíntér között - mert itt két különböző háború folyik. Az egyik a vezérkar háborúja, amelyet térképek előtt, kényelmes karosszékekből vívnak, a másik a katonák háborúja, amely Verdun sáros lövészárkaiban osztja a halált. Indy elszörnyed a háború borzalmaitól. Elhatározza: segít belga barátjának Remy és bajtársainak. Vajon sikerül-e megmentenie őket a biztos haláltól?

Les Martin - Tiger, ​Tiger
When ​an elephant runs amok in Idaho, Agent Fox Mulder picks up the scent of aliens at work and takes his partner Dana Scully with him on a trail that gets hotter at every turn. The trail leads them to a tiger that melts through iron bars to spread terror with tooth and claw.

Les Martin - Az ​Árnyék
A ​húszas években játszódó történet főszereplője a velejéig romlott Ying Ko, aki a tibeti mákföldek teljhatalmú birtokosaként semmilyen bűncselekménytől sem riad vissza, hidegvérrel gyilkoltat le bárkit, aki az útjában áll. Csak Tulku, a jóság titokzatos képviselője tudja, hogy ő valójában Lamont Cranston, aki reménytelen harcot vív a benne lakozó gonosszal. Tulku magához viteti, s útmutatásai és közreműködése révén a gonosz Ying Ko átalakul, megszületik belőle az Árnyék, New York bűnözőinek réme. Az Árnyékot az általa megmentettek kiterjedt hálózata segíti, amire hamarosan szüksége is lesz, mert Tulku egy félresikerült tanítványa, Shiwan kán világuralomra törekszik, s célját egy pusztító erejű bomba felrobbantásával igyekszik elérni. - Az elnagyolt, vázlatos történet a hazai mozikban mostanában vetített film vérszegény adaptációja.

Les Martin - Young ​Indiana Jones and the Secret City
Having ​witnessed the bizarre activities of an ancient sect posing as Whirling Dervishes, young Indiana Jones finds himself in deadly danger during a trip to Turkey. Indy and his friend, Herman, are forced to fight for their lives in the vast maze of rooms and tunnels of a secret underground city. The rulers of this dark realm need only the blood of an innocent child to complete their evil rituals...

Les Martin - Az ​elveszett frigyláda fosztogatói
Egy ​természetfeletti erővel bíró ősi kincset akarnakmegszerezni a nácik - hacsak Indiana Jones előbb rá nem talál.

Les Martin - Az ​X-akták - 3. akta: Tigris, tigris
AZ ​ÁLLATKERT ODAÁT VAN! Amikor egy elefánt-szokatlan módon- ámokfutást rendez Idaho-ban, Fox Mulder ügynök ezt a nyomok alapján földönkívüliek művének tulajdonítja. Scully-t magával viszi a nyomozásra, ami egyre vadabb fordulatokat vesz. A nyomozás során eljutnak egy tigrishez, ami eltűnik ketrecének rácsai közül, hogy még nagyobb rémületbe kergesse a környékbelieket. A gorilla ketrecénél a titok még sötétebbé, balsejtelműbbé válik. Vajon mi köze van az ápolóknak a titokzatos eseményekhez? A végzet ketrecének ajtaja kitárva leng - várva következő áldozatát az idegenek baljóslatú szafarijához. Meg tudja-e állítania két nyomozó, vagy ők is zsákmányul esnek a furcsa vadászaton?

Les Martin - X ​Marks the Spot
Class ​of the Doomed The FBI thinks that Mulder is weird - or worse. He keeps insisting that aliens are running amok on earth. His lovely and level-headed partner agent Dana Scully, is supposed to keep him in line. But that's hard to do when they're investigating an Oregon high school class full of corpses and the walking dead. Yes, Mulder's theories about the class of '89 are beyond strange. But in a world where minds are turned off like lights, bodies blossom with otherworldly scars, and the night explodes with blinding evil, Fox Mulder may not be weird at all. He may just be the one with the answers nobody's ready to hear...

Les Martin - Az ​X-akták – 1. akta: A mágikus sebhelyek
Az ​FBI szerint Fox Mulder ügynök állításai zavarosak - ha nem egyenesen tébolyodtak. Idegen lények garázdálkodnának a Földön? Mulder társa, az elbűvölő és józan eszére hallgató Dana Scully azt a megbízást kapta, hogy feketén-fehéren cáfolja meg a férfi állításait. De mitévő legyen Scully akkor, amikor a szeme előtt sorozatban halnak szörnyet egy oregoni gimnáziumi évfolyam végzett tagjai, és egyesek közülük még a sírban sem találnak nyugtot...? Mulder elméletei a '89-es évfolyamban történtek okairól valóban zavarosak. Csak hogy ki más adhat magyarázatot az éber kómába zuhant gyerekekre, a derekukat elcsúfító földöntúli sebhelyekre, és az éjszakában felragyogó, vakító fénycsóvákra? Könnyen lehet, hogy Mulder nem is olyan tébolyodott, mint sokan állítják... Talán ő az egyetlen, aki elő mer állni a valódi válaszokkal. De vajon meghallgatja-e bárki is?

Les Martin - Az ​X-akták - 4. akta: A gumiember
Négy ​már halott, egy még hátra van Foy Mulder és Dana Scully FBI ügynökök egy sorozatgyilkos nyomába erednek. Minden bizonyíték a lehetetlen irányába mutat: egy olyan gyilkos felé, aki képes átfurakodni a szellőző-berendezés csövén vagy lecsusszanni a kéménykürtőben. Olyan gyilkost hajszolnak, aki sohasem hagy nyomot maga után - kivéve a harminc centi hosszú ujjlenyomatot. Olyan gyilkost keresnek, aki 1903 óta - harminc évenként - öt áldozattal végez. Muldernek és Scullynak fogalma sincs róla, hogyan vészelte át ez az emberi szörnyeteg szinte az egész huszadik századot. De azzal tisztában vannak, hogy ez az az év, amikor a teremtmény megint ölni fog és már közeledik ötödik, egyben utolsó áldozatához...

Les Martin - Az ​X-akták – 2. akta: Leszáll az éj!
Fox ​Mulder és Dana Scully addigi élete legnehezebb ügyét kapta. Az egyik fakitermelő vállalat munkásai, favágói nyomtalanul eltűnnek a sötét, rejtelmes erdő több százéves fái között. Mi történik a sűrűben? Ki gyilkolja a favágókat? Talán öko-terroristák akarják "megmenteni" az erdőt ilyen módszerrel? Vagy egy földönkívüli, ördögi erő tartja rettegésben őket? Egy dolog biztos: Scully és Mulder keresi a választ. De megtalálják-e, mielőtt leszáll az éj vagy...

Kollekciók