Ajax-loader

Molnár Andrea könyvei a rukkolán


Molnár Andrea - Egy ​hóember karácsonya
Milyen ​lehet egy hóember karácsonya? Mit adhat egy hóember ajándékba az éhező, fázó kismadaraknak? Csak saját magából adhat valamit, mint ahogy minden igazi ajándéknál magunkból adunk valamit. És mi lehet egy kiszolgált kályhacső története? Lám, az is akkor érzi jól magát, ha jót tehet másokkal, ha hasznára lehet környezetének. És mivel a jótett - talán a valóságban is, de a mesében mindenképpen - elnyeri jutalmát, a menedéket nyújtó kályhacső ismét hasznos tárggyá válik: időjárást jelző szélkakas lesz régi szeretett gazdája háztetején.

Molnár Andrea - Idegennyelv-tanítás ​- másképpen (?)
A ​kötet összeállításával a szerző célja a magyarországi idegennyelv-oktatási reformtörekvések szolgálata. Az utóbbi években elindultak bizonyos, a közoktatásban folyó jelenlegi idegennyelv-oktatás csekély hatékonyságának ellensúlyozására irányuló törekvések, amelyek az idegennyelv-oktatás módszertani újdonságainak Magyarországon történő felhasználási lehetőségeit, ill. a már ismert módszerek újfajta alkalmazásának lehetőségeit kutatják. Jelen munka ezt a folyamatot kívánja segíteni egyrészt a bemutatott módszerek, eljárások és technikák rövid, közérthető elemzésével.

Molnár Andrea - Medvefog ​& saskarom
Tibor ​Zsanett, a féllábú és skizofrén rendőrnő külső tanácsadóként vesz részt egy FBI-os nyomozásban, ami a furcsa körülmények és az egymás sarkát érő megdöbbentő események miatt nem várt kalanddá növi ki magát. Mit keres két, félig aszott holttest egy szeméthalommá döntött legénylakásban? Hogy kerülnek a szeméthalom közepére gyanúsan jó állapotú náci iratok? Hogy lehet két embernek ugyanolyan ujjlenyomata? És hogy kerülnek a képbe az oroszok? Ezekre a kérdésekre szeretne Zsanett választ kapni furcsa megbízójával, a magyar származású, heteróból leszbikusba váltó Nora Wurmbrandt különleges ügynökkel együtt. A regény az amerikai Collyer-testvérpár halálának körülményein alapul; Homer és Langley Collyer megrögzött agglegények voltak, akik életük utolsó éveit mindenkitől elzárkózva, közös lakásukban töltötték. Ezalatt az idő alatt több tonnányi szemetet gyűjtöttek össze selejtes zongoráktól kezdve, székeken és újságokon át a közönséges háztartási hulladékig. Minderre akkor derült fény, amikor a szomszédok értesítése alapján 1947 márciusában a rendőrök a tetőn át behatoltak a lakásba, és mindkét férfit holtan találták; egyikük éhenhalt, másikukat agyonzúzta a saját csapdájuk, amit esetleges betörők ellen állítottak fel az ajtó előtt. A Collyer-testvérpár városuk köztiszteletben álló polgárai voltak egészen addig, míg teljesen el nem tűntek a nyilvánosság szeme elől. A regényben megjelenő alteregóik nem a testvérpár pontos másolatai, így nem összemérhetőek a regényben megjelenő bűnöző testvérpárral.

Molnár Andrea - Ne. ​Érj. Hozzám.
Egy ​család, ahol sosincs helye a békének. Egy apa, aki mindenek felett állónak képzeli magát. Egy elhagyatott ház, amit a törvénytelenség és erkölcstelenség ural. Egy kocsma és egy lány – a megtisztulás zálogai. Orsolya cédasága gyerekkorában kezdődik, amikor anyja halála után az alkoholista apja az utcasarokra állítja, hogy míg a lánya fizetésért szeretkezik, ő lógathassa a lábát és ihasson. A lány kemény árat fizet ezért: iskolába nem járhat, a tanulástól eltiltják, nem lehet saját élete és szabadsága, apja teljes fogságában vergődik. Kezdetben beletörődik, hogy erre a sorsra hivatott, és igyekszik mindent megtenni a családi egység fenntartásáért, ám egy nap koppan a tégla a homlokán. Egy kis kocsmában meglát egy lányt, aki azonnal elsöprő vihart kavar Orsolya életében. Orsolya tart az idegen lánytól, de vágyik is rá, hogy beszélgethessen vele és végre valakinek kiönthesse a szívét. Ismeretségük akadozva alakul ki, de gyorsan mélyül a barátság, ezzel párhuzamosan Orsolyát egyre jobban beszippantja a félelem és fájdalom mókuskereke…

Molnár Andrea - Molnár József - Kecsketenyésztés
A ​Kecsketenyésztés első kiadása óta, számos kérdés és probléma vetődött fel. Az ezekre adott válaszok, a sikeres kecske tartás alapjához tartoznak. Reméljük, a könyv bővített második kiadása teljesebbé teszi a kecsketenyésztők ismeretét és ezzel hozzájárulunk a sikeres kecsketenyésztéshez, - tartáshoz.

Molnár Andrea - Mesék ​a természetről
Ez ​a gyönyörűen illusztrált, elbűvölő meséket tartalmazó könyv az óvodás és kisiskolás korú gyermekeknek mesél rügyfakadásról és zimankós fagyról, langyos fuvallatról és lenge páráról, virágos kertekről, madarakról, suhogó lombról: egyszóval a természetről.

Kollekciók