Ajax-loader

Rákay Philip könyvei a rukkolán


Rákay Philip - Szabadság ​tér '89
A ​Szabadság tér '89 című televízió műsor és a belőle készült kétrészes könyv olyan, tabunak számító témákat is kíméletlen őszinteséggel igyekszik kibeszélni, amelyeket a rendszerváltoztatás óta eltelt negyed évszázadban nem volt divat elővenni. S bár a Szabadság tér '89 immáron második éve minden héten a múlttal foglalkozik: hazánk 1945 utáni történelmével - különös tekintettel a Kádár-éra áporodott levegőjű, Janus-arcú világára -, valamint a korszakot elementáris erővel megváltoztatni akaró, ellenzéki törekvésekkel, mégis minden üzenete, tanulsága a mának szól. Rákay Philip neves történészek, művészek, politikusok bevonásával dolgozza fel a kádári-diktatúra és a rendszerváltoztatás összefüggéseit, sok mindent megvilágítva és megértetve velünk a mai magyar közéletet szétfeszítő, világnézeti vitákból is. A sikeres tv-műsor most egy lebilincselő történetekkel teli, több száz - eddig ritkán publikált - archív fotóval illusztrált könyv első köteteként lát napvilágot. "Kádár árulásai mindig a környezeti tényezőktől függnek, és mindig a túlélést szolgálják." (Szórádi Sándor) "Bőven volt lehetőségem látni, hogy mennek az emberek a halálba." (Fónay Jenő) "A dezinformációs osztály készít pozitív Kádár-vicceket is." (Horváth Attila) "Ott éreztük a nyakunkban az illetékes pribékek lihegését." (Alexa Károly) "A legfontosabb kérdés az volt, hogy kell-e félnünk vagy sem." (Kövér László) "Grósz nekem címezve megjegyezte, ha ez így folytatódik, akkor itt fehérterror lesz, és vér folyik majd az utcákon." (Pozsgay Imre) "A nemzeti gondolattal nem tudott mit kezdeni a kommunista mozgalom." (Ötvös Istvánt) "Az SZDSZ részéről megjelent az a vád a külföldi sajtóorgánumokban, hogy az MDF antiszemita gyülekezet." (Biró Zoltán) "Egy puha fedelű dossziéra rá volt írva: "Darázsfészek". A fedőnév megfogalmazója jól érezte, mibe nyúlnak, ha kiderül, hol vannak eltemetve a mártírok." (Pajcsics József) "Ez volt az a pillanat, amely a legmélyebben ivódott be az emberek emlékezetébe a rendszerváltás szép pillanatai közül." (Orbán Viktor) "Egy '89-es vitaműsorban derült fény arra, hogy az MSZMP vagyona több mint nyolcmilliárd forintra rúgott." (Orosz Tímea) "Létkérdéssé vált számukra, hogy a maradék vagyon fölött sikeresen megtartsák a befolyásukat." (Ólmosi Zoltán) "Ők állították, hogy elszámoltak a vagyonnal, valójában ez a mai napig nem történt meg." (Boros Imre) "Közöttünk élnek azok, akik haszonélvezői voltak a rablásnak." (Zsákai Piroska)

Borbás Mária - Rákay Philip - Ketten
Értékvesztett ​világunkban igen gyakran érezzük úgy, hogy szükségünk van szellemi munícióra. Talán ezért népszerű a Hír Televízió Ketten című portré műsora is, mert nagy formátumú emberek beszélnek benne életükről, nem titkolt értékrendjükről, hagyományokról, hazáról és a világról. E műsor meghívott vendégei az elmúlt egy évben sok felejthetetlen percet szereztek a nézőknek. Úgy gondoltuk, ezek a szép pillanatok nem merülhetnek feledésbe. A Ketten cím mostantól nem csupán egy tévéműsort, hanem egy gazdag szellemiségű könyvet is jelent. A kötetben interjút olvashatnak közel ötven nagyszerű emberrel - akik kézjegyükkel láttak el a riportokat -, az alábbi sorrendben: Rákay Philip beszélgetései: Melocco Miklós, Bánffy György, Petrás Mária, Gulyás Dénes, Czakó Gábor, Berecz András, Szokolay Sándor, Kubik Anna, Kürthy András, Szörényi Levente, Tolcsvay Béla, Nagy Gáspár, Maczkó Mária, Dr. Csókay András, Wittner Mária, Gyarmati Dezső, Raksányi Gellért, Kovács Ákos, Gyurkovics Tibor, Ferencz Éva, Dr. Hargitay András, Pap Gábor, Pitti Katalin, Eperjes Károly és Makovecz Imre. Borbás Mária beszélgetései: Béres József, Binder Károly, Czigány György, Erhartné dr. Molnár Katalin, Esztergályos Cecília, Kállai Pál, Gróf Nagykárolyi Károlyi László, Koltay Gergely, Lázár Ervin, Mezei Sándor, Moll Károlyné, Nagy Attila, Dr. Papp Lajos, Pavelcze László, Polcz Alaine, Szenczy Sándor, Szendrő Szabolcs, Szentkirályi Miklós, Szvorák Kati, Tátrai Zsuzsa, Vagyóczky Károly, Varga Csaba és Vinczellér Imre.

Rákay Philip - Szabadság ​tér 56
A ​kötet, valamint az ezek alapjául szolgáló, Szabadság tér '56 című televíziós műsorsorozat közös múltunk, a huszadik századi magyar történelem egyik legdrámaibb fejezetének kíméletlenül őszinte feltárását tűzte zászlajára. S egyben tisztelgés az ismert és az ismeretlen hősök, valamint azon honfitársaink becsülete lőtt, akik az évtizednyi megpróbáltatás és szenvedés dacára sem adták fel elveiket, s akik mindannyiunknak példát mutattak. Isten adjon erőt 1956 örököseinek!

Rákay Philip - Ketten ​a Korzón
Rákay ​Philip, a Hír Tv népszerű műsorvezetője, a három kiadást megélt, nagysikerű KETTEN című interjúkötete után most újabb kiadvány megjelentetésére készül. A 2004-ben útjára indított Ketten a Korzón című zenés, színházi talk-show estjét - melynek rövidített változatát a Hír televízió is műsorára tűzte nagy sikerrel -, ezennel könyv formájában kívánja az olvasók elé tárni. A 220 oldalas, stílusában és megjelenésében is rendkívül igényes és formabontó színházi szövegkönyv tíz kivételes személyiséggel készült beszélgetést tartalmaz, színházi werkfotók illusztrálásával. Jókai Anna, Makovecz Imre, Nemeskürty István, Dr. Papp Lajos, Tőkés László - hogy csak néhány kiválóság nevét említsük - szerepel az új kötetben.

Kollekciók