Ajax-loader

Hémangi Dévi Dászi könyvei a rukkolán


Hémangi Dévi Dászi - Vegetáriánus ​ételek ünnepnapokra
Az ​ünnepek kiragadják az embereket a hétköznapokból. Amikor egy család vagy baráti társaság körbeüli az ínycsiklandó fogásokkal megrakott asztalt, az a jeles napok egyik fénypontja. Már maga az étel is jelzi, hogy az adott nap eltér a megszokottól. Ilyenkor minden háziasszony próbálja a legfinomabb menüvel elkápráztatni szeretteit, így van ez akkor is, ha valaki vegetáriánus életmódot folytat. Hémangi Devi Dászi ünnepi fogásokat tartalmazó könyvében igencsak változatos recepteket találhat a kedves Olvasó, a hagyományos karácsonyi és húsvéti ételek éppúgy helyet kaptak benne, mint a fűszeres és egzotikus indiai étkek. Segítségére siet a főzésben kevésbé járta uraknak egy nőnapi menüvel, és a gyerekeknek is tippet az anyáknapi meglepetés-reggelihez. A receptgyűjtemény lakto-vegetáriánus, de nem csak vegetáriánusoknak szól! A szerző a kiadványon keresztül szeretne együtt ünnepelni mindenkinek, akinek az ízek is fontosak a meghitt pillanatokban.

Hémangi Dévi Dászi - Illatok, ​utcák, India
Az ​utcai falatozásnak megvan a maga semmihez sem fogható varázsa! Különösen igaz ez Indiában, ahol az utca felkészülten várja hirtelen támadt ösztönzéseinket, csábító illataival, melyek az orrunkon keresztül bekúsznak a tudatalattinkba, kifejezetten erre törekszik. Indiában nagyon népszerű a streed food, nehéz ellenállni az utcákat belengő ínycsiklandó illatoknak, a guruló "konyhákon" tarkálló finomságoknak, a mobilis tűzhelyek ellenállhatatlan sercegésének. De nem mindig lehetünk ott, mert végül haza kell jönni, s még amikor ott vagyunk, talán akkor sem találunk olyan utcai sütödét, ahol a kedvencünket készítik. Búslakodásra azonban nincs okunk! Hiszen egy olyan könyvet tartunk most a kezünkben, melyből megtanulhatjuk az indiai utcák titkait. Elsajátíthatjuk mindazokat a méltán népszerű vegetáriánus recepteket, melyeket vagy megkóstoltunk már, vagy hallottunk róluk. Otthonunkban ízlelhetjük meg kedvenceinket, mert valljuk be őszintén: mindenütt jó enni, de a legjobb otthon.

Hémangi Dévi Dászi - Indiai ​vegán konyha
Az ​indiai konyha változatossága, összetett ízvilága sokakat lenyűgöz. Bárki megtalálhatja a számítását, akár vegetáriánus vagy vegán, akár glutén- vagy laktózérzékeny az illető. Olyan sok recept létezik, hogy nincs szükség helyettesítésre, pótlásra. Számos eredendően vegán receptet találhatunk, ami természetesebb, mintha mindent helyettesítenünk kellene. Nem csupán egyszerű, de nagyon gyors receptek is ezek. Hidd el, kedves olvasó, hogy fél óra alatt elkészíthetünk egy hétköznapi indiai ebédet, s ha van mondjuk másfél óránk, lakomát varázsolhatunk szeretteink elé az asztalra. A magyar konyhához képest az ételek fűszeresebbek, ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy csípősek is. Őszintén reméljük, hogy minden kedves olvasó - azok is, akik vegán életmódot folytatnak, de azok is, akiket érdekel a végtelenül változatos indiai konyhának ez az arculata - örömét leli majd e színekben és ízekben pompázó gasztronómiai kalandban!

Hémangi Dévi Dászi - Vegetáriánus ​piknikkosár
Blogom ​- a Vegavarázs - elindítása után néhány évvel észrevettem, hogy a szeptemberi iskolakezdéskor a szendvicskrémek után van a legnagyobb érdeklődés. Anyukák faggatnak arról, mivel dobhatnák fel az iskolapadban ülő csemetéjük uzsonnásdobozának tartalmát. Vegetáriánus és nem vegetáriánus szülők egyaránt érdeklődnek, hiszen sokan túllépnének a bolti felvágottak és sajtok szegényes világán. Ráadásul a gyerekek meglehetősen szigorú kritikusok - az ő rostájukon mindig nehezebben megy át egy-egy fogás. Persze nem csak az anyukákra és gyermekeikre gondoltam e könyv összeállításánál, hiszen uzsonnásdobozt egy kirándulásra is magunkkal vihetünk. Egy hosszabb kiránduláskor persze jólesnek a hátizsákból előhúzott "madárlátta" falatok, a téli hidegben pedig a termosz is nagyszerű szolgálatot tehet. Kedves Olvasó, biztos magad is tapasztaltad már, hogy maga a természet, a szabad levegő, a séta egy plusz fűszert ad hozzá az ételekhez, egy olyan különleges ízt, amit a konyhában, otthon lehetetlen előállítani. Remélem, hogy a receptek segítségére lesznek szülőknek és kirándulóknak egyaránt!

Hémangi Dévi Dászi - Népek ​konyhája
Hémangi ​legújabb könyve a népek konyháiban kalandozik el, s egy-egy jellegzetes vagy éppen kevésbé ismert különlegességgel nyújt ízelítőt a különböző országok, kultúrák gasztronómiai palettájáról. De nem csupán napjaink ,,legnépszerűbb" konyháiból válogat: az olasz, indiai konyha mellett Marokkótól Hollandiáig, Lengyelországtól Oroszországig barangolhatja be az olvasó az ízek világát - könnyen, hazai alapanyagokból is megvalósítható receptek révén. A szerző, ahogy tőle már megszokhattuk, természetesen ezúttal is vegetáriánus helyi specialitásokból válogat, ám a könnyed csemegéktől a laktatós tésztafélékig mindenféle recept helyet kapott a könyvben, s egy könnyű reggelihez, egy teadélutánhoz, vagy egy nagyobb fajsúlyú ebédhez, vacsorához is az ételek bő választékát kínálja.

Hémangi Dévi Dászi - Percek ​alatt lakomát
Ha ​szeretsz főzni, de kevés az időd, szeretnél családod elé ízletes ételeket tenni, de ezer dolgod van, itt a megoldás: Hémangi Dévi Dászi legújabb Percek alatt lakomát könyve pillanatok alatt elkészíthető ínycsiklandó vegetáriánus fogások gyűjteményét tartalmazza a nemzetközi konyha területéről. 65 kipróbált recept: amikkel nem nyúlhatsz mellé, mert garantáltan azt kapod, ami a képen látsz, színes, vonzó ételfotókon, 80 színes oldalon.

Hémangi Dévi Dászi - A ​napfénytől a tűzhelyig
A ​szupermarketek kínálatának köszönhetően ma már egyre kevesebben tudják, hogy a zöldségek és gyümölcsök melyik szezonban teremnek. Sokan nem tudnak vagy nem szeretnek főzni, a készételek fogyasztása rohamosan emelkedik. Számít egyáltalán, hogy mikor van szezonja a zöldbabnak? Ha a természet kedvelője, szereti az ízeket, illetve szeret jókat enni akkor szeretettel nyújtjuk át önnek Hémangi új szakácskönyvét és DVD-jét. Mit talál a könyvben? - 108 kipróbált recept, melyeket a főzésben kevésbé járatosak is el tudnak készíteni - Megismerheti a fűszerek használatát - Színes ételfotók - A szerző személyes élményei - Tippek, trükkök, tanácsok - Hogyan állítson össze egy 5×5 m-es biokertet - Mindezt 148 gyönyörű, színes oldalon - A könyvhöz DVD melléklet is tartozik, amellyel elsajátíthatja 8 étel elkészítését.

Hémangi Dévi Dászi - Állati ​finom növényi ízek
A ​vegetáriánus étkezés egészséges és hasznos, az egyetlen feltétele, hogy követőjének okosan összeállított és változatos ételeket kell fogyasztania. Az ilyen menü táplálja a testet, és elősegíti az elme működését és békéjét. Hosszú távon csak úgy tudjuk fenntartani, ha magunk is megtanulunk ízletes és laktató ételeket készíteni. A fűszerek megfelelő használatának és az ízeknek nem csupán az étkezésben, hanem az egészség megőrzésében is fontos szerepe van. Az állati finom növényi ízek címe könyv változatos vegán receptjein túl számos ötletet tartalmaz a hús és a tejtermékek pótlására. Vegán életmódot folytatóknak, ételallergiában szenvedőknek éppúgy ajánlott, mint azoknak, akik több növényi táplálékot szeretnének becsempészni hétköznapjaikba. A kötet nemcsak gasztronómiai kalandokat, hanem az egészséget, fittséget és kedélyállapotot is érintő élményeket és kellemes meglepetéseket tartogat.

Hémangi Dévi Dászi - Kóstolj ​bele az ájurvédába
A ​Kóstolj bele az ájurvédába című szakácskönyv a természetes gyógymódként alkalmazott táplálkozás és az egészségmegőrzés ősi hagyományokon alapuló tudományába enged betekintést. Ez a több ezer éves tudás minden ízében ajándék a ma emberének. Az egyént helyezi a középpontba: sajátos testtípusunkra, egyéni jellemzőinkre, egyszóval ránk koncentrál. Különbözőségeinket és betegségeink eltérő kiváltó okait feltárva személyre szabott, természetes gyógymódot ajánl számunkra. Az ájurvéda rendszerében valódi értelmet nyer a mondás: "Ami az egyiknek gyógyszer, a másiknak méreg." Az ájurvédikus orvos számára a betegség állapota helyett az egyén eredendő, egészséges mivolta a kiindulópont, s ennek alapján állapítja meg a megfelelő étrendet és gyógymódot, amely ismét harmóniát teremt a beteg állapot helyett, illetve megőrzi meglévő egészségünket. Az ájurvéda szerint az egészség megőrzésének három alappillére van: a megfelelő táplálkozás (áhára), az egészséges életmód (vihára) és a gyógynövények használata (ausadhi). A Kóstolj bele az ájurvédába az első alappillérrel, a táplálkozással foglalkozik. Ízletes gyógyszereket, ínycsiklandó recepteket kínál mindazoknak, akik hétköznapjaikban, konyhájuk birodalmában is szeretnék alkalmazni az ősi tudást szeretteik és önmaguk egészségének megőrzése, visszanyerése érdekében. A recepteken túl bepillantást nyújt az ájurvéda gyakorlati fortélyaiba is, melyek segítségével könnyen megállapíthatjuk, milyen testtípussal rendelkezünk, s hogy melyek azok a megfelelő, egyénre szabott ételek, melyek testi-lelki harmóniát, maradandó egészséget biztosítanak számunkra.

Hémangi Dévi Dászi - Ízek, ​imák, India
Örömmel ​tudatom a világgal, hogy elkészült, és megrendelhető a harmadik szakácskönyvem, az Ízek, imák, India 108 autentikus indiai recept hagyományos, ősi, kipróbált receptek, amikkel nem nyúlhatsz mellé Megismerheted az indai fűszereket és azok használatát. Ha eddig tartottál az indiai konyhától, itt az idő, hogy belépj ebbe a varázslatos világba. A receptek bárki számára könnyen elkészíthetőek. Garantáltan azt kapod, ami a képen látsz

Hémangi Dévi Dászi - A ​kerttől a konyháig
Különleges ​könyvet tart kezében a kedves Olvasó. A főzést, a táplálkozást az élet szerves részeként bemutató, a mindennapok, az évszakok változásaihoz harmonikusan alkalmazkodó szakácskönyvet. Eleven, élő receptgyűjteményt, mely a természettől, táplálékaink „otthonától” a saját otthonunkig, a konyhánkig, megterített asztalunkig követi nyomon a főzés folyamatát. A konyhát nem egy elszigetelt helyiségként kezeli, ahol a munkából fáradtan hazaérő családanyák elkészítik férjüknek, gyerekeiknek a vacsorát, a másnapi ebédet, hanem egy olyan élettérként, ami a nappalihoz, a gyerekszobához hasonlóan szintén az élet része, ahol öröm létezni és alkotni. Sőt, ledönti a falakat a nyersanyagok világa és a konyhába kerülő táplálékok között: bevonja a kertet, a kertészkedést is a folyamatba, s ezáltal valóban teljessé, divatos kifejezéssel élve holisztikussá teszi a táplálkozás egészét. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, az év adott szakaszában a legolcsóbban beszerezhető hozzávalókból álló fogásokat oszt meg velünk a szerző, a kertészkedéssel, a főzéssel kapcsolatos praktikus tanácsokat, s szinte olyan titkokat is, melyeket a szakácsok általában nem szívesen árulnak el másoknak. A receptek ezáltal elevenné, életszerűvé, barátságossá válnak, kedvet kapunk a főzéshez, ami a főzésben kevésbé jártasak számára is könnyen követhető, egy-egy apró mozzanatra, fortélyra is kiterjedő személyes hangvételű szöveg mellett annak is köszönhető, hogy a sorok mögött egy valódi ember arca rajzolódik ki, aki egyszerűen átadja nekünk mindennapi tapasztalatait, sőt, azt az örömöt is, amit a főzés jelent számára. Az indiai, védikus recepteken alapuló fogások mellett nagyon sok számunkra is ismert európai (magyar, olasz stb.) étel vegetáriánus változatát is bemutatja. Krisna-hívő szakácsról lévén szó valójában egy meditatív szakácskönyvet ad a kezünkbe: ha kimondatlanul is, de érezhető, hogy lapjain a főzés az élet minden területét átható odaadás és meditáció részeként bontakozik ki.

Hémangi Dévi Dászi - Vegetáriánus ​kalandozás a magyar konyhában
Ha ​vegetáriánus vagy, vagy csupán szeretnéd egészségesebben elkészíteni a megszokott magyaros ételeket, akkor neked szól Hémangi új szakácskönyve. -54 klasszikus magyaros recept – vegetáriánus módon -a hús elhagyásával sem lesznek az ételek kevesebbek, minőségi fogásokat kapsz -többféle ötletet meríthetsz a hús pótlására -kipróbált receptek, olyan egyszerűen leírva, hogy még te is el tudod készíteni -garantáltan azt kapod, ami a képen látsz -30 különleges színes ételfotó 64 színes oldalon - A kerttől a konyháig szakácskönyvben megszokott színvonalas megjelenésben

Kollekciók