Ajax-loader

Sipos László könyvei a rukkolán


Sipos László - Rajzfilmek ​felnőtteknek
Az ​emberiség örök értékei – a szerelem, az önbecsülés és a mások iránti tisztelet, azi gaz és a szép mindenekfelettisége – foglalkoztatják Sipos László képzőművészt. Kissé kesernyés, iróniával fűszerezett, aforizma tömörségű írásaiban ezek az értékek jelennek meg. Az apró jelenetek rajzfilmkockákként követik egymást, dinamikus pörgésük érdekfeszítő, elgondolkodtató olvasmány. A kötetben az írások és a szerző által készített rajzok szervesen kiegészítik egymást. Kund, Banner Zoltán, Márton Árpád, Balázs József és Gál Mihály értő eligazításával.

Dr. Hosszú Gábor - Rumi Tamás - Sipos László - Az ​élő rovás
A ​könyv a székely-magyar rovás 2008. október 4-i gödöllői tanácskozással elindult egységesítéséről szól, időszerű kérdésekkel és válaszokkal. Tartalmazza az egységes szabványt, a korszerű használat mintáit, példátlan történelmi emléktárat, 46 nyelvű előszót (magyar rekord) és nagyon sok más érdekességet.

Rumi Tamás - Sipos László - Rovás ​alapismeretek
A ​magyarság és az egész emberiség egyetemes kulturális örökségének részét képező székely-magyar rovás kialakulásától kezdve a mai napig folyamatos használatban maradt a magyar nyelvterület majd minden szegletében. Bár nemzeti írásunk történetében az elmúlt ezer esztendő viszontagságos és akadályokkal tűzdelt volt, az elmúlt két évtizedben a rovás megállíthatatlan fejlődésnek indult. Ezért a székely-magyar rovás további kutatása és használatának elterjedése egyre inkább a magyar szellemi megújulás egyik legfontosabb alapelemévé válik, s a Kárpát-medence ma már százezres nagyságrendűre becsült, a rovást ismerő és szerető közönsége gyorsuló ütemben növekszik. Bár a rovásjelek megtanulása csak néhány órát vesz igénybe és nemzeti írásunk önállóan is elsajátítható, a sikeres tanulásban remél segíteni ez a rovás alapelveivel, az írás módjával, a történeti emlékekkel ás más hasznos, érdekes tudnivalóval kiegészített olvasmányos alapismereti könyv.

Ernyei György - Bánáti Diána - Sipos László - Élelmiszer-biztonság ​és élelmiszer-biztonság menedzsment
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók