Ajax-loader

Vanessa Bini könyvei a rukkolán


Vanessa Bini - Nyújtás
A ​tornához képest a nyújtás olyan tevékenység melynek lényege a nyújtási pozíció felvétele és bizonyos ideig történő megtartása. A jógához is hasonlíthatnánk, mivel hatással van a légzésre, az ellazulásra és saját testünk észlelésére.

Vanessa Bini - Jóga
A ​jóga szó általánosságban véve „minden önsanyargató és meditációs technikát” magában foglal. A jóga segít felismerni elménk egocentrikus természetét, és azt a tulajdonságát, hogy hamis képzeteket hozzon létre tárgyilagos összevetés nélkül.

Vanessa Bini - Siacu
A ​siacu elnevezés (mely japánul "ujjak"-at jelentő shi szóból, és a "nyomás"-t jelentő atsu szóból áll) azt a kézi gyógymódot jelöli, melynek gyakorlatát Tokujiro Namikoshi dolgozta ki a XX. sz. első évtizedeiben. Hatásának köszönhetősen a siacu hatékonyan hozzájárul az egészség megőrzéséhez, megelőzéséhez és megtartásához. Minden fizikai folyamathoz különböző fontos funkciók kötődnek, melyek közül minden egyes funkció egy vagy több meridiánhoz kapcsolódik. A meridiánok olyan energiacsatornák, melyek a test különböző részeibe szállítják az energiát. Amikor egy betegség vagy trauma következtében a test energia-egyensúlya felborul, a masszázs során ugyanazon meridián különböző pontjai kerülnek nyomkodásra abból a célból, hogy az egyes pontokon levő többletenergia azokba a pontokba áramolhasson, ahol energia nincs, és így visszaálljon az adott meridián egyensúlya. Ez a kötet a siacu elméletének, módszerének, gyakorlatának teljes lényegretörő áttekintését nyújtja.

Kollekciók