Ajax-loader

Ursula Parrott könyvei a rukkolán


Ursula Parrott - Szerelmes ​nemzedékek
A ​Szerelmes nemzedék lendületes családregény. Ír bevándorlók négy nemzedékének összefonódó élettörténete Bostonba való megérkezésükről az unokák "őshonossá" válásáig. Ursula Parrott nagy ívű regényének cselekménye több szálon fut. A kezdetben külön kolóniát alkotó katolikus írek gyermekeinek barátkozása az "igazi", netán protestáns amerikaiakkal botrányos tettnek minősíti. A második nemzedék még igyekszik őrizni a hagyományokat, óvni a látszatot. A harmadik-negyedik nemzedék életébe beleszól az I. világháború. Ők már semmivel sem törődnek, csak a pillanatnak élnek. Ám ezek a "pillanatok" sokkal több bonyodalmat és szenvedést tartogatnak számukra, mint azt képzelnék. Csendes, beletörődő szeretet, soha be nem teljesülő szerelem, őrűlt szenvedély és az önpusztítás egyaránt jellemző a szereplőkre; és ezen élethelyzetek hiteles ábrázolása teremti meg azt a feszültséget, amely elejétől a végéig izgalmas olvasmánnyá teszi a regényt.

Ursula Parrott - Szabad ​a csók
Igazi ​könnyes szerelmes regény a "Szabad a csók" a 17 éves Lisbeth és a 31 éves Alar végzetes találkozásának története. -Lisbeth alakja a világirodalom csodálatos szerelmes asszonyai közé sorolható. Szerelméért mindenre képes. Ez a minden a regény témája, és ezt a regényt nem lehet letenni! Alan az első világháborúban haditudósító volt, később riporterként járja a világot, Kínából, Oroszországból tudósít.Kalandos utazásai közben Lisbeth csak egy epizód az életében. Lisbeth fotómodellként keresi kenyerét. Naplójából megismerhetjük a szerelmes nő minden rezdülését, gondolatát, taktikáját, melynek egyetlen célja, hogyan tartsa meg a férfit, akinek odaadta magát. Alanban cslódik. Feleségül megy Steve-hez, akinek különös életútját szintén megismerhetjük. Közös életük először sok vidámsággal telik, majd tragédiába torkollik. - Alannal újból találkoznak. Az írónő jóvoltából, a korabeli események leírásán keresztül a húszas évek Amerikájába könnyen beleéljük magunkat. - Nagy erénye a regénynek, hogy az eseményeket, a gyermekszülést, a másik elvesztését, a szerelmeket úgy jeleníti meg, mintha azokat mi élnénk át. Ezt a regényt el kell olvasni! Én megkönnyeztem.

Ursula Parrott - A ​szerelem elmúlik
Janice, ​az ünnepelt New York-i színésznő szakmai életében rendkívül sikeres, a magánélete viszont boldogtalan. Szerelme, Martin, megcsalja, megalázza, mert férfiúi hiúsága nem bírja elviselni, hogy az ő karrierje úgyszólván a nullával egyenlő. Martin végül egy afrikai expedícióhoz csatlakozik, s mint antropológus, tudományos sikerekre pályázik. Janice egyfolytában visszavárja, ám egyszer arról értesül, hogy az expedíció tagjait lemészárolták a vadak. Janice a munkába menekül a valóság elől, s közben igazi, nagy művésszé érik. Barátok, rajongók veszik körül, de ő rendületlenül gyászol. Évek múlva kiderül, hogy Martin túlélte a támadást és sok érdekes felfedezés birtokában hazaindul. Janice reménykedik, de vajon mit hoz a viszontlátás?

Ursula Parrott - Ex-feleség
A ​szép Patricia alig huszonnégy éves, amikor fiatal férje bejelenti, hogy válni akar, s elhatározásához hat hónap múlva is tartja magát. Pat ezzel a New York-i exfeleségek népes táborában találja magát, s öt évvel idősebb, de már tapasztalt sorstársnője, Lucia pártfogásával élni kezdi a jó társaságokban forgolódó, elvált asszonyok életét. - Az írónő, akinek bestsellerei a harmincas években hazánkban is népszerűek voltak, a mélyben húzódó súlyos lelki konfliktusokat nem dolgozza ki. Könnyed, csevegő stílusban megírt könyve inkább csak szórakoztatásra alkalmas.

Ursula Parrott - Exfeleség
A szép Patricia alig huszonnégy éves, amikor fiatal férje bejelenti, hogy válni akar, s elhatározásához hat hónap múlva is tartja magát. Pat ezzel a New York-i exfeleségek népes táborában találja magát, s öt évvel idősebb, de már tapasztalt sorstársnője, Lucia pártfogásával élni kezdi a jó társaságokban forgolódó, elvált asszonyok életét. - Az írónő, akinek bestsellerei a harmincas években hazánkban is népszerűek voltak, a mélyben húzódó súlyos lelki konfliktusokat nem dolgozza ki. Könnyed, csevegő stílusban megírt könyve inkább csak szórakoztatásra alkalmas.

Kollekciók