Ajax-loader

Annus József könyvei a rukkolán


Annus József - Kodács ​király csatái
Hogy ​milyen országban uralkodik Kodács király? Ház ezen nagyot csodálkozhattok: a baromfiudvarban érzi magát királynak a senkit nem kímélő, hetyke kakas. De amikor Mártonka megérkezik a dédapa falusi házába, harcot indít Kodács király ellen. Kutya, macska, a disznóól népe mind részt vesz a harcban, hogy közös erővel torolja meg Kodács királyon a rajtuk esett sérelmeket. Hogy győznek-e? Erről hallhattok Kodács király csatáiban.

Annus József - A ​meggyfa magasában
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Annus József - Pányván
Az ​emberi méltóság, a helytállás, a meg nem alkuvás és az élni akarás dokumentumai Annus József írásai. Szép példája ennek a Pányván című elbeszélés: az öreg Ferenczi, fél oldalára bénultan, a többiek - még a felesége szemében is csak a halált várhatja. Ő mégis - s nem csupán a megalázó sajnálkozások miatt - tenni, dolgozni, élni akar. Hősies erőfeszítéssel fűrészelni kezdi a farönköket, s bár élettelenül lógó karját kipányvázta: úgy érzi, muzsikál a fűrész. Ez az árnyéknyi líra szomorúsággal tölt el bennünket - hiszen közben bepöfög az udvarra a fűrészgép -

Annus József - Békebeli ​csaták
Csókás ​Feri és pajtásai - László Miska, Rovó Sanyi és Süli Jóska - elhatározzák, hogy maguk gyártanak lőport kénből, salétromból és faszénből. A büdösen sistergő, köhögtető vacakot nagy sikerrel fel is használják a felvégi fiúk elleni hadakozás során. Ebből keletkezik a nagy kalamajka. Egy falubeli locsogó vénasszony feljelenti a "bandát", s a végsőkig felajzott idegzetű rendőrök vallatni kezdik a kölyköket. Sikerül-e a kedves kislegényeknek bebizonyítaniuk ártatlanságukat? Hogyan nyiladozik Jakab Eszter és Csókás Feri gyermekszerelme a kulákellenes színdarab próbái és előadása közben? Erről szól ez az érdekes és izgalmas regény.

Annus József - Szintén ​Fickó
András ​bácsinak van egy kutyája, Fickó. Pontosabban Szintén Fickó, lévén hogy az előzőt is így hívták. Fickóval csodálatos dolgok történnek, hiszen okos és ügyes kutya, ráadásul minden kalandja remek ürügy kedves gazdájának, hogy elmeséljen egy történetet, amely humoros kapcsolatot teremt múlt és jelen között. Ahogy elbeszélésében egymásra vetül a múlt és a ma képe, úgy ötvöződik a regényben mese és valóság, kaland és való élet. Annus József szórakoztat, s közben elmondja a magyar parasztság történetének egy fejezetét - mindkettőt igazi író módján.

Kollekciók