Ajax-loader

Bakó Csaba könyvei a rukkolán


Bakó Csaba - Tankönyv - Tankcsapda
Aki könyvet ír róla A Tankcsapda pályáját 1997-ig két kötet kísérte figyelemmel. Most itt a harmadik, mely az első kettő összegzésein át már egy új időszakot mutat be. Némi túlzással azt is mondhatnám történelmi pillanatnak lehetünk részesei. Tizenöt év sikersztori nekem már történelem. A tizenöt év alatt pedig sok minden történt. Sikerek, kudarcok, tagcserék és számtalan sztori melyről e könyv készítése során beszélt a zenekar. Bénaság lenne közhelyes jelzőkkel, vagy csavaros mondatokkal megfogalmazni a Tankcsapda lényegét. Talán nem is lehet rá konkrét magyarázatot adni, hiszen eddig generációk nőttek fel zenéjükön. Zenéjükre pedig kinyílnak a szemek, a fülek, lehet mélyen gondolkodni, vagy felszabadultan szórakozni. Kíváncsi lennék arra, hogy mit él át az aki először hallgat Tankcsapdát! Igazság szerint erre én már nem is nagyon emlékszem. Csak az biztos, hogy életem egyik lényegtelen pillanatában bennem maradtak. Nekem a Tankcsapda azért volt fontos, mert elvezetett az őszinte zenéhez. Most pedig, hogy már több éves személyes kapcsolat is köt hozzájuk megítélésükben objektivitásom látta kárát. Az biztos: elfogultan nem nehéz jókat írni. Rosszakat meg nem is lehet. A Tankcsapda egyedi jelenség Magyarországon, ám megkockáztatom pályafutásukról teljes képet senki sem lát. Se az, aki szórakozik, se az, aki dolgozik, se az, aki könyvet ír róla. Bakó Csaba

Bakó Csaba - Kertész Tímea - Liliput ​Hollywood
Sikerek, ​kudarcok, sztorik a múltból és a jelenből. Három zenész és egy pszichológus együtt, egymással szemben. A Tankcsapda új korszaka, több mint 600, képekkel gazdagon illusztrált oldalon. Ebben a könyvben egyrészt őszintén szó van a múltról, másrészt a három zenész megnyílt egy olyan szakembernek, aki falakat és tabukat döntögetett. Egy pszichológus, akinek beszélnek magukról, egymásról, a környezetükről. Kortünet ez a könyv – a Tankcsapda szemüvegén keresztül – a zeneiparról, és bizonyíték arra, hogy egymásról is lehet őszinte véleményt alkotni. Ami itt elhangzik, az a kendőzetlen igazság Sidiről, Lukácsról és Fejesről.

Bakó Csaba - Tankcsapda
A ​Tankcsapda jelenséget több, mint két évtizede próbálják megfejteni. Frontember, kisugárzás, jó időben-jó helyen, zenei elhivatottság, Debrecen, kortalanság, helyén kezelt ügyek, természetesség, profi gondolkodás, megalkuvás nélkül mindegyikben ott az igazság. Ez a könyv a 2000-től indult új korszakát mutatja be a zenekarnak, fényképalbum stílusban. Eddig soha nem publikált sikerek és kudarcok, szép és ronda dolgok, mindez backstage képekkel gazdagon illusztrálva. A Tankcsapdáról ez idő alatt több, mint százezer fotó készült. Ebben a könyvben azok is láthatók, amelyek az együttes életének hátterét adják. Szeretném, ha az olvasó ezekből a képes oldalakból megtudná, hogyan éli koncertnapjait az ország legnagyobb és legnépszerűbb rockzenekara, valamint az a stáb, amelyik kitartó munkájával folyamatosan erősíti a Tankcsapda hírnevét. Az oldalszám impozáns, a képanyag páratlan, és ezt nem nagyképűség kijelenteni. Viszont még így is miniatűr mennyiség ahhoz képest, amit szívem szerint megosztottam volna az olvasóval. A 2004-es Tankkönyv után ezúttal tehát a fényképeken a hangsúly. Olykor beszédesebbek lesznek tíz oldal szövegnél.

Bakó Csaba - Tankönyv
"Tizenöt ​év sikersztori nekem már történelem. A tizenöt év alatt pedig sok minden történt. Sikerek, kudarcok, tagcserék és számtalan sztori, melyről e könyv készítése során beszélt a zenekar. Bénaság lenne közhelyes jelzőkkel, vagy csavaros mondatokkal megfogalmazni a Tankcsapda lényegét. Talán nem is lehet rá konkrét magyarázatot adni, hiszen eddig generációk nőttek fel zenéjükön. Zenéjükre pedig kinyílnak a szemek, a fülek, lehet mélyen gondolkodni, vagy felszabadultan szórakozni. Kíváncsi lennék arra, hogy mit él át az, aki először hallgat Tankcsapdát! Igazság szerint én már erre nem is nagyon emlékszem. Csak az biztos, hogy életem egyik lényegtelen pillanatában bennem maradtak. Nekem a Tankcsapda azért volt fontos, mert elvezetett az őszinte zenéhez." (Bakó Csaba)

Kollekciók