Ajax-loader

Stephen King könyvei a rukkolán


Covers_43554
elérhető
34

Stephen King - Cujo
Cujónak ​hívják Brett Camber legjobb pajtását, az irdatlan méretű, de jóságos bernáthegyit. Cujo szívesen ered nyulak nyomába a nyári mezőn. Nyúl után szaglászik akkor is, amikor fejét egy üregbe tolja. Csakhogy az üregben, ahová a nyúl Cujo elől elbújt, veszettséggel fertőzött denevérek laknak... Cujo iszonyú alakváltozása, ámokfutása Castle Rock lakóinak életét merő iszonyattá változtatja. Maga a Gonosz jött el Castle Rockba, hogy minden vétket megtoroljon.

Holtsav
elérhető
38

Stephen King - A ​holtsáv
Johnny ​Smith 5 évig feküdt kómában, miután csodával határos módon túlélt egy szörnyű autóbalesetet. A szürke kisvárosi tanár egészen más emberként tér vissza: furcsa természetfeletti erő birtokába került és látnoki megérzései támadnak, amint megérint valamit vagy valakit. Johnnyból hamarosan igazi amerikai szenzáció lesz akarata ellenére, ám mégis használnia kell különleges képességeit. Szadista fojtogató tartja rettegésben a várost, de még ennél is nagyobb veszély bukkan fel egy törtető vidéki politikus személyében, akinek a lelkében a Sátán lakozik és az Egyesült Államok elnöki székére tör. Mindezt csak Johnny tudja és felmerül benne a kérdés: ha látja a jövőt, vajon meg is tudja az változtatni?

Stephen King - A ​Setét Torony - Susannah dala
Roland ​és harcostársai segítségével Calla Byn Strugis lakosai elsöprő győzelmet arattak a Farkasok felett. Ám örömükre árnyék vetül: az ünneplés forgatagában Susannah eltűnt az Ajtó Barlangja irányában. Eddie kétségbeesése határtalan, hisz feleségénél minden percben megindulhat a szülés. A _ka-tet_ nem tétlenkedik - az asszony után erednek. Callahan atya és Jake 1999 New Yorkjába jut, ahová Susannah is került. A asszony hasadt személyiségében most Mia vette át a vezér szerepét, mindenáron magának akarja a születendő gyermeket. "Kettejük" párharcában egyelőre egyikük sem győzedelmeskedhet, hiszen Mia tudja, hová kell menniük, ám Susannah nélkül nem boldogul ebben a számára ismeretlen világban. Vitáik során kiderül, ki az erőszakban fogant gyermek valódi apja, és Susannah-t letaglózza a felismerés... Az atya és Jake kétségbeesetten keresik társnőjüket, aki Mia parancsára a Dixie Malac nevű kocsmába ment, hogy ott szülje meg gyermekét, mohó vámpírok karéjában... Eközben Roland és Eddie 1977-ben, Maine államban bolyong, véres küzdelembe bonyolódva régi ellenségeikkel. Útjuk során összefutnak "teremtőjükkel", egy Stephen King nevű íróval is... A Setét Torony, minden világok pillére pedig egyre jobban inog...

134
elérhető
47

Stephen King - Christine
A ​szerelem öl, butít és nyomorba dönt - szokták mondani a sokat tapasztalt öregek, s ilyenkor általában egy bomba jó nőre gondolnak, aki tönkretett egy szerencsétlen, jobb sorsra érdemes férfiút. De mi van akkor, ha egy szerencsétlen, jobb sorsra érdemes férfiú - pontosabban kamasz fiú - szerelmének tárgya egy ócska, kimustrált, csupa rozsda autó? Egy húszéves, egykor ragyogó szépségű s még mindig elbűvölő alakú 1958-as Plymouth Fury, "akit" ráadásul Christine-nek hívnak? Nos, miután Arnie Cunningham libertyville-i középiskolás diák első látásra fülig beleszeret Christine-be, s őrülten, elvakultan, a végsőkre elszántan szembefordul szüleivel, egyetlen barátjával, sőt egyetlen barátnőjével is, hogy megszerezhesse, illetve megtarthassa "őt", a tétel minden kétséget kizáróan erre az esetre is igaz. Bonyolítja a helyzetet, hogy egy féltékeny, vérszomjas dög, aki mindenkit elüldöz a fiú mellől. S valóban, ahogy Arnie-nak sikerül üzemképes állapotba hoznia Christine-t, egyre-másra rejtélyes módon és bestiális kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságok bolydítják fel a kisváros békés mindennapjait. Bizonyítékok hiányában tétován tapogatózik a nyomozótiszt. Bizonytalan sejtésekkel viaskodik a jó barát, Dennis Guilder és a barátnő, Eligh Cabot is, akiket az egyre megfoghatatlanabbá váló szörnyű események magától értetődő természetességgel sodornak egymás karjaiba. Érzéki csalódás, a képzelet játéka csupán vagy valóság az az oszladozó hulla szagára emlékeztető bűz, amely hol halványabban, hol orrfacsaró módon Christine-ből árad? S vajon mi okozza azt az ijesztő változást, ami Arnie megjelenésében és viselkedésében végbemegy, attól kezdve, hogy Christine-t magáénak tudhatja? Talány és meghatározhatatlan rettegés mesteri adagolásával tartja fogva az olvasót Stephen King, akinek már számtalan regényét izgulhattuk végig.

Stephen King - A ​búra alatt
A ​világ első számú horrorírójának 2009-es nagyregénye valamikor 2012 után játszódik egy amerikai kisvárosban, amelyre fényes napvilágnál egyszer csak leereszkedik egy hatalmas bura, elszigetelve a települést nemcsak a külvilágtól, hanem alkalmasint az oxigén-utánpótlástól is. A közösség pillanatok alatt ellenségeskedő csoportokra szakad, a mikrotársadalom elkezdi felszámolni önmagát - holott elsőrendű érdeke az volna, hogy szó szerint kiutat találjon, amíg még nem késő. Ehhez persze először azt kellene megállapítaniuk, mi is ez a bura, honnan származik, mi működteti - és fel lehet-e emelni valaha is.

Stephen King - Az üvegpadló
Az első profi sztorija 1967-ben jelent meg a Startling Mystery Stories-ban, a címe "The Glass Floor" (Az Üvegpadló) volt.

Stephen King - Blaze
Written circa 1973, this “trunk novel,” as Bachman's double (aka Stephen King) refers to it in his self-deprecating foreword, lacks the drama and intensity of Carrie and the horror opuses that followed it. Still, this fifth Bachman book (after 1996's The Regulators ) shows King fine-tuning his skill at making memorable characters out of simple salt-of-the-earth types. Clayton “Blaze” Blaisdell has fallen into a life of delinquency ever since his father's brutal abuse rendered him feebleminded. King alternates chapters recounting Blaze's past mistreatment at a series of Maine orphanages and foster homes with Blaze's current plans to follow through on a kidnapping scheme plotted by his recently murdered partner in crime, George Rackley. Blaze talks to George as though he's still there, and the conversations give the tale tension, with Blaze coming across as a pitiable and surprisingly sympathetic contrast to prickly George. Despite its predictability, this diverting soft-boiled crime novel reflects influences ranging from John Steinbeck to James M. Cain. Also included is a previously uncollected story, “Memory,” the seed of King's forthcoming novel Duma Key .

Stephen King - Stagioni diverse
Stagioni diverse (Different Seasons) è la seconda raccolta di racconti scritte da Stephen King e pubblicata nel 1982.

Stephen King - Il gioco di Gerald
In una casa isolata su un lago, Jessie si piega all'ennesima fantasia sessuale del marito Gerald, che questa volta l'ammanetta al massiccio letto in legno. Ma quando umiliata, lei lo allontana con un calcio, l'uomo si affloscia inerte, stroncato da un infarto. Il tempo passa e Jessie, immobilizzata e dolorante, sembra votata a una morte lenta, resa ancora più atroce dalla comparsa di un affamato cane randagio e da un'ombra misteriosa e irreale che fa capolino nella stanza...

Stephen King - A hármak elhivatása
Szükségem lenn Stephen King - A hármak elhivatása című könyvére, az új kiadásban.

Stephen King - Rémálmok és Lidércek 1.
Stephen King harmadik, válogatott novellagyűjteményének első kötetét tartja kezében az olvasó, amelyeket a szerző hétévente állít össze. Nem véletlenül...mármint nem véletlenül hétévente! Mert mint tudjuk, a 7 nemcsak prím-, hanem misztikus szám is! Akik rendszeresen olvassák műveit, tisztában vannak vele, hogy King önmagával szemben a legszigorúbb. Így ebbe a kötetbe is csak a legjobb írásait válogatta, sőt beemelt néhányat a még nem publikáltak közül is, hogy valódi nóvumokkal örvendeztess meg olvasóit. Ahogy ő mondja, s joggal: "Állandó Olvasóját". Egyik-másik elbeszélése már-már kisregény terjedelmű, de "Á.O." ezt aligha bánja...Hiszen Stephen King a tőle megszokott fantáziadús lendülettel tartja ébren olvasói érdeklődését, bújjon ki akár egy elképesztően hosszú ujj a lefolyóból, keljen életre egy vásári fogsor afféle igazságtevőként, vagy kalandozzon el szerzőnk a sci-fi világába, ugorjon akár ötven évet is az időben ide-oda, hogy hátborzongató módon keverje össze írót és főhősét... Stephen King nem ígér békés álmot novellái olvasása után. Legfeljebb oldódást. Mert az általa leírt borzalmakat sokkal jobb érzékletesen hiteles leírásai alapján elképzelni, mint megélni. Éppen erről van szó! King mindent tud! Azt is, hogy a modern lélekgyógyászat alapja a kibeszélés, a dramaturgialiag megfontoltan előlegezett, verbális tett. Talán ezért olvassuk olyan sokan King műveit. Mert King levezeti az indulatokat. Tudja, hogy vízió az egész, de azért "éjjelente- biztos ami biztos - égve hagyja a fürdőszobai lámpát"... Fél talán? Lehet. De ki nem manapság? Valódi vagy kéelt szörnyektől? Javasoljuk az "Á.O."-nak: ő ne a fürdőszobai, hanem az ágy melletti olvasólámpát hagyja égve... Jobban jár...Ezt a könyvet úgysem tudja letenni...

Stephen King - Corazones ​en la Atlántida
Aunque ​algunos episodios de la década de los sesenta nos parezcan irreales, no son ficticios, ocurrieron de verdad. Stephen King, que ha sido el primer escritor de la generación de la televisión que ha logrado un enorme éxito, publicó en 1974 Carrie, su primera novela, justo un año antes de la retirada de las últimas tropas americanas de Vietnam. Las imágenes de aquella guerra y de las protestas en contra habían inundado las pequeñas pantallas de las casas americanas durante casi diez años, dejando una huella imborrable en toda una generación. En Corazones en Atlántida, King hipnotiza a sus lectores con una ficción profundamente sembrada en esos años, los sesenta, y explora, a lo largo de cuatro décadas, los estigmas y la herencia psicológica de la guerra de Vietnam en las personas. Lleno de peligro, lleno de suspense y, sobre todo, lleno de sentimientos, este libro de Stephen King transportará a algunos lectores a un lugar que nunca antes han visitado y a otros a un lugar que nunca podrán abandonar del todo... 

Stephen King - Richard Chizmar - Gwendys ​Wunschkasten
Die ​kleine Stadt Castle Rock in Maine hat die seltsamsten Vorkommnisse und ungewöhnlichsten Besucher erlebt. Warum sollte es der 12-jährigen Gwendy anders ergehen? Eines Tages tritt ein schwarz gekleideter Unbekannter an sie heran und macht ihr ein Geschenk: einen Kasten mit lauter Schaltern und Hebeln. Wozu er dient? Gwendy probiert es aus, und ihr Leben verändert sich von Grund auf.

Stephen King - Mr. ​Mercedes (német)
Ein ​Mercedes S 600 – »zwei Tonnen deutsche Ingenieurskunst« – rast in eine Menschenmenge. Es gibt viele Todesopfer, der Fahrer entkommt. Der Wagen wird später gefunden. Auf dem Beifahrersitz liegt eine Clownsmaske, das Lenkrad ziert ein grinsender Smiley. Monate später meldet sich der Massenmörder und droht ein Inferno mit Tausenden Opfern an. Stephen King, der Meister des Schreckens, verschafft uns in Mr. Mercedes beunruhigende Einblicke in den Geist eines besessenen Mörders bar jeglichen Gewissens. Eine wirtschaftlich geplagte Großstadt im Mittleren Westen der USA. In den frühen Morgenstunden haben sich auf dem Parkplatz vor der Stadthalle Hunderte verzweifelte Arbeitsuchende eingefunden. Jeder will der Erste sein, wenn die Jobbörse ihre Tore öffnet. Im Morgendunst blendet ein Autofahrer auf. Ohne Vorwarnung pflügt er mit einem gestohlenen Mercedes durch die wartende Menge, setzt zurück und nimmt erneut Anlauf. Es gibt viele Tote und Verletzte. Der Mörder entkommt. Noch Monate später quält den inzwischen pensionierten Detective Bill Hodges, dass er den Fall des Mercedes-Killers nicht aufklären konnte. Auf einmal bekommt er Post von jemand, der sich selbst der Tat bezichtigt und ein noch diabolischeres Verbrechen ankündigt. Hodges erwacht aus seiner Rentnerlethargie. Im Verein mit ein paar merkwürdigen Verbündeten setzt er alles daran, den geisteskranken Killer zu stoppen. Aber der ist seinen Verfolgern immer einen Schritt voraus.

Stephen King - The ​Stand
When ​a man crashes his car into a petrol station, he brings with him the foul corpses of his wife and daughter. He dies and it doesn't take long for the plague which killed him to spread across America and the world.

Stephen King - Danse ​Macabre (angol)
DANSE ​MACABRE is a unique combination of fantasy and autobiography, of classic horror writing honed to an unforgettable edge; an analysis of horror, terror and the supernatural in films, television and books by the bestselling master of the genre – Stephen King. Ranging across the whole spectrum of horror in popular culture and going back to the seminal classics of Count Dracula and Frankenstein, Stephen King describes his ideas on how horror works at many levels, and how he brings it to bear in his own inimitable novels…

Stephen King - A ​Good Marriage
Now ​a major motion picture, Stephen King's brilliant and terrifying story of a marriage with truly deadly secrets. Darcy Anderson’s husband of more than twenty years is away on one of his routine business trips when the unsuspecting Darcy looks for batteries in the garage. Her toe knocks up against a hidden box under a worktable and in it she discovers a trove of horrific evidence that her husband is two men—one, the benign father of her children, the other, a raging rapist and murderer. It’s a horrifying discovery, rendered with bristling intensity, and it definitively ends “A Good Marriage.”

Stephen King - L'Ultimo ​Cavaliere
Una ​saga fantastica, ambientata in un mondo di sinistre atmosfere e macabre minacce, che appare come lo specchio oscuro di quello reale. Qui, in uno sconfinato paesaggio apocalittico, l'eterno, epico scontro fra il bene e il male s'incarna in uno dei più evocativi paesaggi concepiti dall'autore: Roland di Gilead, l'ultimo cavaliere, leggendaria figura di eroe solitario sulle tracce di un enigmatico uomo in nero, verso una misteriosa Torre proibita.

Stephen King - Two ​Past Midnight / Secret Window, Secret Garden
The ​second of a four-part audio series from Stephen King's bestselling book, "Four Past Midnight." Recently divorced writer Mort Rainey is alone at Tashmore Lake--that is, until a figure named John Shooter arrives, pointing an accusing finger.

Stephen King - The ​Drawing of the Three
Once ​again, Stephen King masterfully interweaves dark, evocative fantasy and icy realism, as his hero, Roland, the Last Gunslinger, pursues his quest for the Dark Tower. Roaming another world that is a nightmarishly distorted mirror image of our own, he is drawn through a mysterious door that brings him into 1980s America. Here he links forces with the defiant young Eddie Dean and with beautiful, brilliant and brave Odetta Holmes, in a savage struggle against underworld evil and otherworldly enemies. With a storytelling skill that is sheer magic, and with breathtaking boldness of imagination, Stephen King has risen to the peak of his power to create a compelling epic that is at once enigmatic and familiar...and always compulsively readable.

Stephen King - Egér ​a halálsoron
Az ​idők során sok zavart lélek töltötte életének utolsó napjait a siralomház komor falai között, ám a leggonoszabb nem mindig kerül rács mögé: Az E-blokkban egyenruhát és fegyvert visel, s aljassága nem ismer határokat. Elátkozott hely ez, ahol azonban megváltás néha a legvalószínűtlenebb formában érkezik.

Scott Snyder - Stephen King - American ​Vampire Omnibus 1.
Chronicling ​the history of a new breed of vampire, American Vampire by the legendary Scott Snyder and Stephen King is a fresh look at an old monster - a generational epic showcasing the bloodlust that lay hidden beneath America's most distinctive eras. Cunning, ruthless, and rattlesnake mean, Skinner Sweet is a thoroughly corrupt gunslinger. When European vampires come to the American Old West, they turn Skinner into a true monster: the very first American vampire. Skinner becomes something entirely new--a stronger breed of vampire immune to sunlight, who hates every last one of his aristocratic European ancestors. Follow this dark symbol of the New World's bloody path as he moves through American history's most distinctive eras - from the Wild West in the 1880s to the glamorous classic Hollywood of the 1920s to mobster-run Las Vegas in the 1930s, and beyond. But as Skinner's war with his predecessors inspires a mysterious society to rise and fight them both, his most upsetting decision might involve the first person he chooses to join his vampiric ranks: a struggling young movie star named Pearl Jones. American Vampire Omnibus Vol. 1 collects the beginning of the celebrated series by Scott Snyder (Batman, Dark Nights: Metal) with art by Rafael Albuquerque (Detective Comics,Batwoman). This volume also includes two miniseries featuring art by Sean Murphy (The Wake) and Dustin Nguyen (Batman Beyond), plus Skinner Sweet's origin story by iconic horror legend Stephen King (It, The Shining). Collects American Vampire 1-27, American Vampire: Survival of the Fittest 1-6, and American Vampire: Lord of Nightmares 1-5.

Stephen King - Dead ​Zone
Johnny ​erwacht nach fünf Jahren aus dem Koma und besitzt auf einmal hellseherische Fähigkeiten. Als er einem Politiker die Hand schüttelt, hat er die Vision, dass dieser als zukünftiger US-Präsident den Dritten Weltkrieg auslösen wird. Johnny ringt mit seinem Gewissen und beschließt ein Attentat ...

Stephen King - Ținuturile ​pustii
Roland, ​ultimul pistolar, se apropie tot mai mult de Turnul intunecat, care ii bantuie visele si cosmarurile. Urmariti de Strainul fara Varsta, el si prietenii lui se aventureaza pe un drum plin de pericole pana la Lud, orasul pustiit. Iar pe masura ce traverseaza desertul damnarii, in aceasta macabra lume noua, incep sa priceapa cine – si ce – ii face sa mearga mai departe. Amestec desavarsit de actiune si suspans, tinututile pustii ii lasa pe cititori cu rasuflarea taiata in asteptarea urmatorului volum. Caci Turnul e din ce in ce mai aproape... „Al treilea volum al calatoriei lui Roland spre Turnul intunecat ofera momente minunate de fantezie, suspans la limita, dar si scene de horror pur.” Publishers Weekly „Captivant, irezistibil. [...] Romanele lui King nu le citesti, in ele te cufunzi si-ti doresti sa nu se mai incheie.” Chicago Sun-Times „Saga Turnului intunecat ramane deosebita de tot ce am citit prin personajele sale unice si multifatetate.” School Library Journal „Suspans de la un capat la altul, [...] seducator.” Publishers Weekly

Stephen King - Owen King - Sleeping ​Beauties (német)
Die ​Welt sieht sich einem faszinierenden Phänomen gegenüber. Sobald Frauen einschlafen, umhüllt sie am ganzen Körper ein spinnwebartiger Kokon. Wenn man sie weckt oder das unheimliche Gewebe entfernen will, werden sie zu barbarischen Bestien. Sind sie im Schlaf etwa an einem schöneren Ort? Die zurückgebliebenen Männer überlassen sich zunehmend ihren primitiven Instinkten. Eine Frau allerdings, die mysteriöse Evie, scheint gegenüber der Pandemie immun zu sein. Ist sie eine genetische Anomalie, die sich zu Versuchszwecken eignet? Oder ist sie ein Dämon, den man vernichten muss? Schauplatz und Brennpunkt ist ein kleines Städtchen in den Appalachen, wo ein Frauengefängnis den größten Arbeitgeber stellt.

Stephen King - Carrie ​(német)
Als ​Dreijährige lässt sie einen Steinregen auf ihr Elternhaus niederregnen, weil ihre Mutter ihr in einem Anfall religiösem Wahns nach dem Leben trachtet. Als Sechzehnjährige muss sie einen Augenblick tiefster Demütigung erleben. Schon immer von ihren Mitschülern wegen ihrer scheuen zurückhaltenden Art gehänselt, wird sie auf dem Abschlussball der Schule das Opfer eines bösen Streichs. Schmerz, Enttäuschung, Wut treiben Carrie zum Äußersten, die beseelt und besessen ist von einer unheimlichen Gabe: Mit schierer Kraft ihres Willens entfesselt sie ein Inferno, gegen das die Hölle ein lieblicher Garten Eden ist. Das ist Carrie - beseelt, besessen von einer unheimlichen Gabe mit ungeheurer Tragweite und furchtbaren Folgen

Stephen King - The ​Wind Through the Keyhole
For ​those discovering the epic bestselling Dark Tower series for the first time—and for its legions of dedicated fans—an immensely satisfying stand-alone novel and perfect introduction to the series.Beginning in 1974, gaining momentum in the 1980s and coming to a thrilling conclusion when the last three novels were published in 2003-2004, the Dark Tower epic fantasy saga stands as Stephen King’s most beguiling achievement. It has been the basis for a long-running Marvel comic series. Now, with The Wind Through the Keyhole, King has returned to the rich landscape of Mid-World. This story within a story within a story finds Roland Deschain, Mid-World’s last gunslinger, in his early days during the guilt-ridden year following his mother’s death. Sent by his father to investigate evidence of a murderous shape-shifter, a “skin-man,” Roland takes charge of Bill Streeter, a brave but terrified boy who is the sole surviving witness to the beast’s most recent slaughter. Roland, himself only a teenager, calms the boy by reciting a story from the Book of Eld that his mother used to read to him at bedtime. “A person’s never too old for stories,” he says to Bill. “Man and boy, girl and woman, we live for them.” Sure to captivate the avid fans of the Dark Tower epic, this is an enchanting introduction to Roland’s world and the power of Stephen King’s storytelling magic.

Stephen King - Coffey ​keze
A ​siralomházban egymást követik a szokatlan események. Edgecombe blokkparancsnok kíváncsiságát mindinkább fölkelti a kettős gyermekgyilkosságért elítélt fekete óriás, és nyomozása újabb furcsaságokra derít fenyt. John Coffey egy napon rendkívüli dolgot művel, mely talán örökre megváltoztatja a halálsor életét.

Stephen King - Christine ​(angol)
Christine, ​blood-red, fat, and finned, was twenty. Her promise lay all in her past. Greedy and big, she was Arnie's obsession, a '58 Plymouth Fury. Broken down, but not finished. There was still power in her - a frightening power that leaked like sump oil, staining and corrupting. A malign power that corroded the mind and turned ownership into Possession.

Stephen King - Peter Straub - The ​Talisman
Jack ​Sawyer, twelve years old, is about to begin a most fantastic journey, an exalting, terrifying quest for the mystical Talisman—the only thing that can save Jack’s dying mother. But to reach his goal, Jack must make his way not only across the breadth of the United States but also through the wondrous and menacing parallel world of the Territories. In the Territories, Jack finds another realm, where the air is so sweet and clear a man can smell a radish being pulled from the ground a mile away—and a life can be snuffed out instantly in the continuing struggle between good and evil. Here Jack discovers “Twinners,” reflections of the people he knows on earth—most notably Queen Laura, the Twinner of Jack’s own imperiled mother. As Jack “flips” between worlds, making his way westward toward the redemptive Talisman, a sequence of heart-stopping encounters challenges him at every step. An unforgettable epic of adventure and resounding triumph, The Talisman is one of the most influential and highly praised works of fantasy ever written.

Stephen King - Big ​Driver
Now ​a Lifetime original movie, Stephen King's haunting story about an author of a series of mystery novels who tries to reconcile her old life with her life after a horrific attack and the one thing that can save her: Revenge. Tess Thorne, a famous mystery writer, faces a long drive home following a book signing engagement. Advised to take a shortcut at the suggestion of the event’s planner, Tess sets out for home, well after dark. On a lonely stretch of New England road, her tire blows out, and when a man in a pick up stops, it is not to help her, but to repeatedly assault her and leave her for dead. Tess survives, and she plots a revenge that will bring her face-to-face with another stranger: the one inside herself, capable of gruesome violence. This story was originally published in Stephen King’s acclaimed collection, Full Dark, No Stars.

Stephen King - A ​kívülálló
A ​Mr. Mercedes - Aki kapja, marja - Agykontroll trilógia után Stephen King - vagy ahogy rajongói világszerte emlegetik: a Mester - ismét egy hátborzongató thrillerrel hozza rá olvasóira az álmatlanságot. Az oklahomai kisváros, Flint City egyik parkjában brutálisan megerőszakolt, meggyilkolt és megcsonkított holttestre bukkannak. Az áldozat Frank Peterson, egy fehér fiúgyermek, életkora 11 év. A felfoghatatlan tett elkövetője pedig szemtanúk állítása és több, cáfolhatatlan bizonyíték szerint Terry Maitland gimnáziumi irodalomtanár és baseballedző, azaz T. edző, egy mindenki által ismert, köztiszteletben álló ember, két kislány édesapja. Ralph Anderson nyomozó letartóztatja az edzőt, méghozzá a lehető legmegalázóbb módon: a Maitland csapata számára kulcsfontosságú meccs közben, a szurkolósereg szeme láttára. Anderson indulata érthető: az ő kamasz fia is T. edző keze alatt tanulta a sportot. Az igazságszolgáltatás folyamatában azonban fennakadást okoz, hogy Maitlandnek kikezdhetetlen alibije van: szemtanúk, ujjlenyomatok, sőt DNS-minta igazolják, hogy a gyilkosság idején egy másik, távoli városban tartózkodott. Anderson nyomozónak segítőtársaival együtt választ kell találniuk a kérdésre: hogyan lehet ugyanaz az ember egyszerre két helyen? A rejtély megoldása Kinghez méltóan egyszerre hihetetlen és kétségbevonhatatlan, bármennyire sokkolja is azokat, akik egy texasi barlang mélyén végül szembekerülnek vele. A kívülálló amellett, hogy a New York Times bestsellerlistájának élére került, a Goodreads-en 2018-ban kategóriájának legjobb könyve lett, és az HBO minisorozatot készít belőle.

Kollekciók