Ajax-loader

Franz Rosenzweig könyvei a rukkolán


Franz Rosenzweig - The ​Star of Redemption
The ​Star of Redemption is essential reading for anyone interested in understanding religion and philosophy in the twentieth century. Fusing philosophy and theology, the book assigns both Judaism and Christianity distinct but equally important roles in the spiritual structure of the world. Franz Rosenzweig finds in both biblical religions approaches to a comprehension of reality. The major themes and motifs of The Star—the birth, life, death, and the immortality of the soul; Eastern philosophies and Jewish mysticism; the relationship between God, world and humanity over time; and revelation as the real biblical miracle of faith and path to redemption—resonate meaningfully.

Franz Rosenzweig - Nem ​hang és füst
Franz ​Rosenzweig (1886-1929) évtizedekkel halála után a filozófiatörténet álláspontja szerint századunk kiemelkedő gondolkodójának, vagy - mint Karl Löwith írja - Martin Heideggernek "egyetlen filozófiai kortársának" számít. Írásai azonban aligha csak a filozófia iránt fogékony olvasót érdekelhetik, hiszen a kötetben olvasható tanulmányok szerzője történész, filozófus és teológus is volt egy személyben.

Franz Rosenzweig - Könyvecske ​az egészséges és a beteg emberi értelemről
Világról ​beszélni annyi, mint világunkról és Isten világáról beszélni. Csak ha mindkettővé lesz - és egyetlen szó el nem hangzik benne anélkül, hogy mindkettővé ne lenne -, tehát csak ha az ember és Isten világává válik, csak akkor válik világgá. Ez a végső titka. Vagy inkább: ez volna végső titka, ha tudniillik titok volna. De nem az. Hiszen egészséges emberi értelmed minden nap kifecsegi.

Kollekciók