Ajax-loader

Júlia Voznyeszenszkaja könyvei a rukkolán


Júlia Voznyeszenszkaja - Szüntesd meg bánatomat
"Az írónő baráti körében megforduló orvosok és pszichológusok egy nagy beszélgetés során arra kérték meg Júliát, hogy a praxisukban történt valódi eseteket hallgassa meg, gyűjtse össze, és a legérdekesebbekből állítson össze egy csokor novellát. Az írónő egy darabig ellenkezett, de amikor meghallotta a történeteket, foglalkozni kezdett a témával. Nagyon hamar megszületett ez a novelláskötet, melynek témái a betegség, a halál és az öngyilkosság. Bár e gondolatok súlyosak, a novellák mégis könnyen olvashatók. Tizenhat történet és tizenhat megoldás keresztény szemmel. Nincsenek nyitva hagyott kérdések, nincsenek kétségek közt hagyott emberek. Nincsenek miértek, megszűnik a lázadás, az értetlenkedés, és az Isten elleni vádaskodás, az Isten »számonkérése«. A novellák szereplői túllépnek önnön kicsinyes, evilági gondolkodásmódjukon, és bennünket is segítenek ezen az úton. Adja Isten, hogy lélekben gazdagodva tegyük majd le ezt a kötetet, bölcsen gondozzuk halottaink emlékét, segítsük a betegeket és a szenvedőket, és egyszer majd mi is békével és megnyugvással fogadjuk az elkerülhetetlent!" (Bilku Marina, fordító)

Júlia Voznyeszenszkaja - Kasszandra ​útja
"Minden ​könyvem arról szól, hogy a szeretet megmenti az embert minden körülmény között. Még a halál után is." ezekkel a szavakkal jellemzi saját munkásságát Júlia Voznyeszenszkaja (1940-), a nagy sikerű "keresztény kalandregények" szerzője. Az írónő, aki átélte Pétervár blokádját, a lágerek borzalmait, a száműzetést, a kényszerű emigrációt, ugyanakkor négy évet élt egy franciaországi női kolostorban, és élete során számos alkalommal megtapasztalta az isteni kegyelem csodáit, minden élettapasztalatát, tehetségét, humorát ezekben az időskori regényeiben tárja a nyitott szívű olvasók elé. Van-e létjogosultság a "fantasy" műfajának a keresztény irodalomban, és szabad-e életbe vágóan komoly kérdésekről humorosan írni? Amióta Júlia Voznyeszenszkaja könyvei napvilágot láttak, emberek ezrei sírnak-nevetnek rajtuk, majd becsukják könyveiket, és elindulnak... a templomba.

Júlia Voznyeszenszkaja - Halál ​utáni kalandjaim
Oroszországban ​az év legjobb írója\' címmel kitüntetett szerzőnő regénye keresztény fantázia, lebilincselően izgalmas kalandregény a túlvilágról. Halál utáni kalandjaim úgy kezdődtek, hogy leestem a negyedik emeletről és összetörtem magam. Ezzel a mondattal kezdődnek Anna, a negyven éves, Münchenben élő orosz emigráns értelmiségi nő kalandjai. A halál utáni élet titkaival való közelebbi megismerkedését az írónő humoros, kalandos, mégis megrendítő és elgondolkoztató regény formájában tárja az olvasóközönség elé. Az írónő előkészületben lévő művei: Kasszandra útja, avagy kalandok a makarónival Lancelot zarándoklása A vezér fia

Kollekciók