Ajax-loader

Szőnyi Attila könyvei a rukkolán


Covers_361036
elérhető
0

Szőnyi Attila - Etiópia
Etiópia ​a világ egyik legidősebb keresztény állama (minden európai területénél előbb vált azzá), az iszlám pedig annak létrejötte óta jelen van Afrika szarván (Előbb voltak követői itt Mohammednek, mint Bagdadban, Damaszkuszban vagy Isztambulban). Az országot 90 népcsoport lakja, a kontinensen itt van a legtöbb UNESCO világörökség, több mint például Egyiptomban. Etiópiában található a világ legnagyobb monolitikus (azaz egyetlen sziklából kifaragott) temploma és sztéléje is. Az Omo-völgy népeinek életvitele egy letűnt kort idéz, a főváros eközben Afrika egyik legdinamikusabban fejlődő metropolisza, nemzetközi szervezetek székhelye. Etiópia Afrika második legnépesebb állama, ami soha nem volt gyarmat. Az országban a sztereotípiák ellenére nincs éhínség, sőt, Fekete-Afrika legszínesebb gasztronómiájával büszkélkedhet az ország. Kíváncsi? Olvasson, utazzon!

Szőnyi Attila - Montenegró
Ez ​a vadonatúj útikönyv Európa legfiatalabb és egyik legváltozatosabb országába invitálja Önöket. Bemutatja Montenegró varázslatos tájait a Durmitor égbetörő csúcsaitól, a fantasztikus Skodrai-tó mocsárvilágán át egészen az Adriai-tenger kristálytiszta vizű öbleiig. Részletesen taglalja a Kotori-öböl, a Budvai riviéra, valamint a Bari és Ulcinji riviérák ódon hangulatú műemlékvárosait, bemutatja a legjobb strandokat. A szerző – aki személyes helyszíni tapasztalatai alapján írta az útikönyvet – nagy gondot fordított arra, hogy a népszerű tengerpart mellett Észak- és Közép-Montenegró látnivalói is kellő súllyal szerepeljenek a könyvben. Azokról sem feledkezik meg, akik a nyári főszezonon kívül érkeznek az országba, így tippeket ad a túrázáshoz és ismerteti Crna Gora sípályáit. A látnivalók ismertetése mellett hasznos és friss információkat és tanácsokat, bő szálláslistát is talál az olvasó a Dekameron Útikönyvek sorozat legújabb tagjában.

Szőnyi Attila - Korzika
Talán ​ennyi színe a rideg szikláknak, ennyi árnyalata a tengernek sehol máshol nincs, mint Korzikán. Nonza fekete strandjától a vöröslő portói öblöktől a bonifaciói hófehér sziklafalakig sokféle színárnyalat kápráztatja el az ide érkező utast. Magasba törő sziklák, felfedezésre csábító szurdokok, ódon, zömök falvak, mediterrán városok, finom ételek és italok várják az utazókat ezen a különleges történelmű szigeten. Ez a kötet nem vállalkozik másra, mint arra, hogy bemutassa Európa egyik legszebb szigetét. Hasznos útitárs, ami segít a látnivalók közti eligazodásban, gyakorlati információkat ad, és kísérletet tesz megérteni a sziget történelmét, az ott élő emberek gondolatmenetét. A könyvet bőséges szálláslista egészíti ki. Korzikát megismerni azonban csak a helyszínen lehet, ehhez nem elég egy könyv elolvasása. Induljanak hát saját felfedezőútra, és ha valahol elakadnak, lapozzanak bele kötetünkbe. Jó utat!

Szőnyi Attila - Szlovénia
Ez ​a vadonatúj útikönyv bemutatja Szlovénia fantasztikusan változatos tájait a Muravidéktől az Adriai-tengerig, az Alpok láncaitól a Krka folyó csodálatos vidékéig. A könyvben pontos és részletes információkat olvashat az ország hangulatos városairól és fővárosáról, Ljubljanaról. A szerző minden egyes helyet, mely az útikönyvben szerepel, személyesen keresett fel, s csillagozással jelöli a látnivalók által nyújtott élményt. A könyv az országot jól ismerő szerző saját tapasztalatain és élményein alapul, ennek köszönhetően naprakész, hasznos információkkal rendelkezik. Az úti szótár és a szálláslista mellett összefoglaló tematikus táblázatok is segítik a könnyebb eligazodást. A kötetet friss fotóanyag és térképillusztráció egészíti ki.

Szőnyi Attila - A ​Román Riviéra és Bukarest
Románia ​nem ér véget Erdély határánál, hanem van egy gyönyörű tengerpartja - ahol csodálatos nyaralásban lehet részünk nyáron, tavasszal és ősszel - és egy érdekes, sok-sok élményt nyújtó fővárosa is.

Thaler Tamás - Szőnyi Attila - Délvidék
Az ​egykori Jugoszlávia nyugati fele - a horvát tengerpart, a boszniai hegyek és a Száva-menti síkság, azaz a Fiumétól a Vaskapuig terjedő vidék - nem más, mint az Árpád-házi királyok álmainak földje, a középkori Magyar Királyság déli határvidéke. Kevés más olyan térsége van Európának, ahol ennyire változatosak lennének a természeti adottságok, ennyire nagy a nyelvi, vallási és kulturális sokszínűség, a történelem is olyan, mint az álomkép ébredés után. Az álmunkban lényeges mozzanatok töredékes képei már nem adják vissza az álom teljességét, annak esszenciáját azonban tartalmazzák.

Szőnyi Attila - Horvátország
Európa ​legszebb partvonalával rendelkező déli szomszédunk az egyik legnépszerűbb úti célja a magyar utazóknak. A tengerpart részletes ismertetésén túl, a szerző bemutatja Horvátország természeti kincseit, nemzeti parkjait, a partvidék hátországát és a szárazföldi területeket is. Jó szívvel ajánlható a könyv a felfedező kedvű utazóknak, hiszen a turistaáradat sodo vonalától távolabb eső, rejtett kincsek felkutatása során is hasznos társ lesz a kötet. Fő hangsúlyt a nyaralni vágyók igényei kapták, de a könyv naprakész információkkal rendelkezik az elő- és utószezonban vagy akár a télen útnak indulók számára is. A saját gépjárművel rendelkezők mellett a könyv menetrendekkel is segíti a tömegközlekedéssel érkezők eligazodását. Szállásajánlatunkban egyaránt megtalálhatóak az olcsó kempingek, diákszállók és panziók, valamint a minden igényt kielégítő szállodák. A kötetet térképek és színes képek teszik teljessé.

Kollekciók