Ajax-loader

Éliás Tibor könyvei a rukkolán


Éliás Tibor - Mézeskönyv
Éliás ​Tibor könyvében lebilincselő módon mutatja be a méhek életét, munkáját, amely által közelebb viszi az olvasót a természethez, és az élet tiszteletére tanít meg mindenkit. Hasznos információkkal szolgál azok számára, akik felismerték, hogy az egészséget megőrizni, vagy visszaszerezni csak annak lehetséges, aki bízik a természet töretlen erejében, -amely ott van a méhek termékeiben is-, és érez elég erőt ahhoz, hogy eddigi helytelen életvitelén változtasson. A hazai apiterápiás irodalom hézagpótló kiegészítője ez a mű, amely számos gyakorlati tanáccsal látja el a kíváncsi olvasót.

Csapó Katalin - Éliás Tibor - Dobos ​és a 19. század cukrászata Magyarországon
Jeles ​jubileumot ünnepel a magyar cukrásztársadalom és az édességszerető közönség: 125 éve alkotta meg Dobos C. József csodálatos tortáját. Az évforduló és a mester előtt tisztelgő könyv első részében olvasottak alapján beleélhetjük magunkat a régmúlt „édes" világába. Megismerhetjük a kor jelentős pesti, budai és vidéki cukrászait, a szakmai berkekben sokak által ma is emlegetett nagy elődöket. A második rész a Dobos-torta születését, fogadtatását és története első éveit tárgyalja, ismertetve feltalálójának életét, filozófiáját, felfogását - nem csak a tortával kapcsolatban, hanem az egész gasztronómiáról általában. Dobos C. József szakmai alázatát, alaposságát, sokoldalúságát méltán ajánlhatjuk a mai kor emberének figyelmébe. A szakmát napjainkban gyakorló cukrászoknak, nekünk pedig kötelességünk, hogy hagyatékát tovább őrizve, az eredeti recept alkalmazásával örvendeztessük meg a minőségért rajongó édesszájúakat itthon és a világban.

Kollekciók