Csapó Katalin könyvei a rukkolán
Csapó Katalin - Ritter P. Tibor - Straub Dezső - Csodavíz - Fürdőink históriája
A könyv a Kárpát-medence termálkincsét a világon egyedülállónak mutatja be, és ezt bizonyítja, hogy 2000 éves a fürdőkultúra hazánkban, hiszen a rómaiak és a törökök is építettek fürdőket a nagyszerű gyógyvizek forrásainál.
Budapest, Bükfürdő, Sárvár, Zalakaros, Szeged, Gyula, Hévíz, Hajdúszoboszló
Csapó Katalin - Az ínyenc polgár asztalánál
A világhírű magyar vendéglátás megszületését idézi fel képes szakácskönyvünk, Az ínyenc polgár asztalánál. A színes képekkel és korabeli metszetekkel gazdagon illusztrált kötet nemcsak annak jár utána, hogyan és mit ettek ínyenc elődeink, de ma is megfőzhető receptekkel, tipikus menüsorokkal csábítja olvasóit kísérletezésre. Csapó Katalin könyve a magyar konyha jelentős korszakait, illetve témáit bemutató kultúrtörténeti szakácskönyv-sorozat, a Régi idők konyhája első darabja.
Csapó Katalin - Éliás Tibor - Dobos és a 19. század cukrászata Magyarországon
Jeles jubileumot ünnepel a magyar cukrásztársadalom és az édességszerető közönség: 125 éve alkotta meg Dobos C. József csodálatos tortáját.
Az évforduló és a mester előtt tisztelgő könyv első részében olvasottak alapján beleélhetjük magunkat a régmúlt „édes" világába. Megismerhetjük a kor jelentős pesti, budai és vidéki cukrászait, a szakmai berkekben sokak által ma is emlegetett nagy elődöket.
A második rész a Dobos-torta születését, fogadtatását és története első éveit tárgyalja, ismertetve feltalálójának életét, filozófiáját, felfogását - nem csak a tortával kapcsolatban, hanem az egész gasztronómiáról általában.
Dobos C. József szakmai alázatát, alaposságát, sokoldalúságát méltán ajánlhatjuk a mai kor emberének figyelmébe. A szakmát napjainkban gyakorló cukrászoknak, nekünk pedig kötelességünk, hogy hagyatékát tovább őrizve, az eredeti recept alkalmazásával örvendeztessük meg a minőségért rajongó édesszájúakat itthon és a világban.
Csapó Katalin - Budapest
A könyv nem egyszerűen csak szakácskönyv. A magyar kultúra egyik komoly szegmense a konyhaművészet, ami Európa-szerte híressé vált. A kiváló recepteken túl megismerhetjük gasztronómiai kultúránk történetét - a római és honfoglalás kori hagyatéktól a reneszánsz ünnepi lakomákon keresztül napjainkig, a hamuba sült pogácsától a lacikonyháig.
Csapó Katalin - Karner Katalin - Budapest az egyesítéstől az 1930-as évekig
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Kollekciók
- Angol nyelvű könyvek 120701
- Egyéb idegennyelvű könyvek 13163
- Ezotéria 13447
- Fantasy 32568
- Felnőtt 18+ 12588
- Gyermek 23529
- Humor 13460
- Ifjúsági 37217
- Kortárs 47342
- Krimi 15737
- Kultúrtörténet, elemzések/tanulmányok 16360
- Képregény 21587
- Novellák 13168
- Romantikus 50612
- Sci-fi 14714
- Szórakoztató irodalom 45127
- Tudomány és Természet 28391
- Történelem 16248
- Vallás, mitológia 19672
- Életrajzok, visszaemlékezések 16720