Ajax-loader

Csapó Katalin könyvei a rukkolán


Csapó Katalin - Ritter P. Tibor - Straub Dezső - Csodavíz ​- Fürdőink históriája
A ​könyv a Kárpát-medence termálkincsét a világon egyedülállónak mutatja be, és ezt bizonyítja, hogy 2000 éves a fürdőkultúra hazánkban, hiszen a rómaiak és a törökök is építettek fürdőket a nagyszerű gyógyvizek forrásainál. Budapest, Bükfürdő, Sárvár, Zalakaros, Szeged, Gyula, Hévíz, Hajdúszoboszló

Csapó Katalin - Az ​ínyenc polgár asztalánál
A ​világhírű magyar vendéglátás megszületését idézi fel képes szakácskönyvünk, Az ínyenc polgár asztalánál. A színes képekkel és korabeli metszetekkel gazdagon illusztrált kötet nemcsak annak jár utána, hogyan és mit ettek ínyenc elődeink, de ma is megfőzhető receptekkel, tipikus menüsorokkal csábítja olvasóit kísérletezésre. Csapó Katalin könyve a magyar konyha jelentős korszakait, illetve témáit bemutató kultúrtörténeti szakácskönyv-sorozat, a Régi idők konyhája első darabja.

Csapó Katalin - Éliás Tibor - Dobos ​és a 19. század cukrászata Magyarországon
Jeles ​jubileumot ünnepel a magyar cukrásztársadalom és az édességszerető közönség: 125 éve alkotta meg Dobos C. József csodálatos tortáját. Az évforduló és a mester előtt tisztelgő könyv első részében olvasottak alapján beleélhetjük magunkat a régmúlt „édes" világába. Megismerhetjük a kor jelentős pesti, budai és vidéki cukrászait, a szakmai berkekben sokak által ma is emlegetett nagy elődöket. A második rész a Dobos-torta születését, fogadtatását és története első éveit tárgyalja, ismertetve feltalálójának életét, filozófiáját, felfogását - nem csak a tortával kapcsolatban, hanem az egész gasztronómiáról általában. Dobos C. József szakmai alázatát, alaposságát, sokoldalúságát méltán ajánlhatjuk a mai kor emberének figyelmébe. A szakmát napjainkban gyakorló cukrászoknak, nekünk pedig kötelességünk, hogy hagyatékát tovább őrizve, az eredeti recept alkalmazásával örvendeztessük meg a minőségért rajongó édesszájúakat itthon és a világban.

Csapó Katalin - Budapest
A ​könyv nem egyszerűen csak szakácskönyv. A magyar kultúra egyik komoly szegmense a konyhaművészet, ami Európa-szerte híressé vált. A kiváló recepteken túl megismerhetjük gasztronómiai kultúránk történetét - a római és honfoglalás kori hagyatéktól a reneszánsz ünnepi lakomákon keresztül napjainkig, a hamuba sült pogácsától a lacikonyháig.

Csapó Katalin - Karner Katalin - Budapest ​az egyesítéstől az 1930-as évekig
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók