Ajax-loader

Julian Szemjonov könyvei a rukkolán


Julian Szemjonov - Az ​aukció
Vajon ​hol vannak jelenleg a németek által a második világháború során a kelet-európai országokból és a Szovjetunióból elrabolt pótolhatatlan műkincsek? Az olajmágnások pincéiben? Vagy a feddhetetlenebb műkincskereskedő cégek árverési csarnokaiban? Milyen eséllyel indulhat a nemzetközi műkincs-kereskedelem labirintusaiban három jó szándékú "kincskereső", aki életét tette fel arra, hogy az eltulajdonított műremekek visszakerüljenek a jogos tulajdonoshoz? Milyen kálváriát kell végigjárnia Rosztopcsin hercegnek, a dúsgazdag, emigráns, ám hazájához még mindig hű műpártolónak; Solle professzornak, a fanatikus német kutatónak, aki pénzt, időt, magánéletet nem kímélve, a megszállottak szívósságával ered a műkincsek nyomába és páratlan katalógust fektet fel minden egyes példányról, ami eltűnt a nagy európai kereskedőházak raktáraiban; tovább Sztyepanovnak, a szovjet újságírónak, aki az egész "visszaszerzési-visszatérítési" akció közvetítője? Hogyan kergetik őrületbe a professzort és halálba a herceget? Ezt tudhatja meg az olvasó a pergőn megírt könyvből, melynek szerzője nem más, mint a "Tavasz tizenhét pillanata" halhatatlan Strilitzének megalkotója.

Julian Szemjonov - Halál ​és drágakő
Julian ​Szemjonov neve nálunk is jól ismert. Magyarul megjelent könyvei közül különösen a Vihar őrnagy és A tavasz 17 pillanata aratott átütő sikert. Hazájában azonban nemcsak kaland- és kémregények szerzőjeként, hanem krimiíróként is igen népszerű. Magyarul először jelenik meg - egy kötetben - két bűnügyi története. Mindkét történet sajátos miliőben, a moszkvai művészvilágban játszódik, s egy-egy igen különös gyilkossággal indul. E két gyilkosság megfejtése feladja a leckét a nyomozóknak, az olvasóknak pedig a jó krimik fordulatos cselekményét, izgalmát nyújtja.

Patkó Imre - Ewen Montagu - Julian Szemjonov - Csendes ​háború
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Julian Szemjonov - A ​tavasz megszépíti Berlint
Dagmar ​könnyedén, valahogy egészen váratlanul fölemelkedett a fotelből; szoknyája rövid volt, és Stirlitz láthatta, milyen szép, kisportolt a lába. Már régóta megfigyelt egy különös jelenséget a nőknél: a szép archoz többnyire rossz alak járul, finom kezük a pipaszár lábú nőknek van, a szép sűrű haj pedig vastag és formátlan nyakat takar. "Itt viszony minden a legnagyobb rendben van - állapított meg. - A természet mindenből a legjobbat nyújtotta neki... talán túlzottan is bőkezű volt hozzá." - S mert az asszony mos nagyon hatott rá és annyira vonzotta, ahogy nő már réges-rég nem, egyszeriben komoly aggodalom ébredt benne. Vajon közös megbízatásukban, mely mindkettőjük számára élet-halál kérdése, nem fogja-e túlságosan is befolyásolni az a hirtelen fellobbant vonzalom? Mert ha igen, akkor ez az asszony és jómaga halálos ítéletével lesz egyenlő. - Egyék-igyék - kínálta az asszony, miközben visszaült a fotelbe. - Szeretem nézni a férfiakat, amint esznek. - Beszéljen még a kutatásairól. A skandináv hősi énekekről. - Mondja - nézett egyenesen szemébe a nő -, maga mindig csak intellektuális csevegés után viszi a hölgyeket az ágyba? Pedig magával minden teketória nélkül lefeküdnék. Akár most rögtön.

Julian Szemjonov - A ​tavasz tizenhét pillanata
Stirlitz ​Obersturmbannführer, valódi nevén Makszim Iszajev, szovjet felderítő. Bármennyire hihetetlen, már több mint húsz éve dolgozik a német hírszerzés és elhárítás központjában, amikor 1945-ben, a háború befejezésének küszöbén, a szovjet hadvezetés utasítására meg kell hiúsítania az évszázad talán legnagyobb titkos akcióját. A feladat végrehajtása szinte emberfeletti nehézségekbe ütközik, és hallatlanul veszélyes. Pengeéles helyzetekbe, látszólag megoldhatatlan problémákba bonyolódik Stirlitz, különösen amikor a Gestapo kompromittáló helyen megtalálja ujjlenyomatát. Pedig még meg kellene mentenie egy lebukott rádiósnőt, párhetes gyermekével, a biztos pusztulástól, s ami a fő: meg kell hiúsítania egy svájci titkos tárgyalást. Míg Stirlitz végzi feladatát, a gyűrű mind szorosabban fonódik köré...

Julian Szemjonov - A ​Stirlitz-dosszié
A ​Vihar őrnagy című regény írójának újabb hőse szintén létező személy, Stirlitz Obersturmbannführer, valódi nevén Makszim Iszajev, szovjet felderítő. Bármennyire hihetetlen, már több mint húsz éve dolgozik a német hírszerzés és elhárítás központjában, amikor 1945-ben, a háború befejezésének küszöbén, a szovjet hadvezetés utasítására meg kell hiúsítania az évtized talán legnagyobb szovjetellenes titkos akcióját. A feladat végrehajtása szinte emberfeletti nehézségekbe ütközik, és hallatlanul veszélyes. Pengeéles helyzetekbe, látszólag megoldhatatlan problémákba bonyolódik Stirlitz, különösen, amikor a Gestapo kompromittáló helyen kellene mentenie ujjlenyomatát. Pedig még meg kellene mentenie egy lebukott rádiósnőt, párhetes gyermekével, a biztos pusztulástól, s ami a fő: meg kell hiúsítania egy svájci titkos tárgyalást. Míg Stirlitz végzi feladatát, a gyűrű mind szorosabban fonódik köré...

Julian Szemjonov - Vihar ​őrnagy I-II.
Megtudtam, ​hogy Kaltenbrunner megegyezett Jodllal egy közös (Gestapo, SS, SA és a hadsereg) akcióban a szláv kultúra legnagyobb központjainak megsemmisítésére. Minden erre vonatkozó további határozatot igyekszem Bernbe továbbítani. A találkozó helyét és a jelszót részleteiben beszéljék meg összekötőn keresztül. Makszim Iszajev. Berlin, 1944. május 26." Ezt a rejtjelezett táviratot küldték Svájcból a Vörös Hadsereg főparancsnokságára 1944. május 27-én. Még aznap futárral megküldték a Front parancsnokságának. Egy héttel később a Front parancsnokságának felderítő osztályán hozzácsatoltak még néhány jelentést és dokumentumot, melyek a felderítő osztály három hős harcosának felkészítéséről és átdobásáról adtak hírt. És a kis csoport, Vihar őnagy vezetésével megkezdte a harcot a náci terv meghiúsításáért.

Julian Szemjonov - Jégmezők ​felett
Fekete ​pont tűnik fel az égen: repülőgép közeledik. Lent egy hatalmas jégtáblán a kutatók szorongva várják: sikerül-e leszállnia a gépnek. Menekülésük egyetlen útja ez. Fent a gépen elkeseredett küzdelem folyik: a fiatal másodpilóta vette át a kormányt. A regény - természetesen - nem egyetlen drámai helyzet megfejtése, hanem érdekesen összefonódó emberi sorsok szövedéke. Elsősorban a fiatal pilóta és szerelmese élete, s a lány apjáé, az első pilótáé, akinek sorsát tragikusan keresztezik a harmincas évek végének eseményei.

Kollekciók