Ajax-loader

Szöllősi György könyvei a rukkolán


Szöllősi György - Puskás ​Ferenc, a legismertebb magyar
A ​kiadvány közérthető formában és terjedelemben, sok látványos képpel nyújt az érdeklődő számra is kielégítő és könnyen befogadható választ arra kérdésre, hogy Ki volt Puskás Ferenc? Tartalmazza a fontos történelmi és sporttörténelmi tényeket, a személyes életút fordulópontjait, és a társadalmi, politikai hátteret éppen csak annyiban, ami az egész Puskás-sztori megértéséhez szükséges. Kiderül belőle, hogy miért kiemelkedően fontos Puskás Ferenc életműve, amely százmilliók és generációk életébe hozott örömet és kulturális élményt a XX. században, öt kontinensre vitte el a futball előítélet-mentes, egyesítő erejű jótékony üzenetét, miközben Puskás Ferencet mindig Magyarországgal azonosították, ahogyan ő is saját magát.

Szöllősi György - Ferenc ​Puskás, the Most Famous Hungarian
The ​booklet gives an answer to the question "Who was Ferenc Puskás?" sufficiently with many spectacular images. It includes the most important historical and sport historical facts, the turning points of his personal life, and the social and political background to the extent that is necessary to understand the whole story of Puskas. It shows why his oeuvre, that brought joy to the lives of hundreds of millions and generations, is extremely important. He took football’s unifying, unbiased message to five continents, while he always remained Hungarian in his soul.

Bodnár Zalán - Szöllősi György - Az ​Aranycsapat kincseskönyve
Ez ​a lenyűgözó, interaktív Kincseskönyv elmeséli az ötvenes évek magyar válogatottjának, a világhírű Aranycsapatnak a történetét, kiegészítve a riporterlegenda Szepesi György visszaemlékezéseivel, többszáz különleges fényképpel, köztük a Puskás Intézet még sehol sem publikált fotóival és 39 ritka emléktárggyal - belépőjeggyel, műsorfüzettel, autogrammkártyával, képeslappal, poszterrel - amelyeket kézbe véve a nagy sikerek helyszínén, a negyvenes-ötvenes években érezheti magát, aki lapozgatja a Kincseskönyvet, ezt a műfajában Magyarországon újdonságnak számító különleges kiadványt.

Bodnár Zalán - Szöllősi György - Czibor ​Zoltán
Fényképes ​életrajz az Aranycsapat legendás szélsőjéről és a Barcelona világklasszisáról.

Szöllősi György - Czibor
Őszintén ​mondom, mindent megtettem, hogy megértsem az Aranycsapat szövevényes, csodákkal és borzalmakkal teli történetét. A legkevésbé sem sikerült. Egy lépéssel talán mégis mindannyian közelebb férkőzhetünk a megoldáshoz, ha megcsodáljuk az egyik főszereplő, Czibor Zoltán életét. Mindenekelőtt az ő gondolatait szeretném közreadni, melyeket a halála előtti hónapokban rögzített a magnetofon, s így utolsó üzenetének is tekinthető. "Nem magamnak futballoztam,hanem a magyar közönségnek,a magyar népnek.Hogy a mi zászlónk menjen feljebb,mint a másiké,tisztelve ugyanakkor a másodikat és a harmadikat is."

Szöllősi György - Puskás
Soha ​nem publikált fotók és dokumentumok, vallomások, visszaemlékezések alkotják az exkluzív könyvet a leghíresebb magyarról, az Aranycsapat kapitányáról. Először szólal meg a Real Madrid hajdani szupersztárjának felesége és leánya, és száz kortársa, pályaedző, tolmács, barát mondja el, milyen az ő Puskása, milyen a huszadik század legendás gólkirálya.

Kollekciók