Ajax-loader

Roger MacBride Allen könyvei a rukkolán


Roger MacBride Allen - Utópia
Az ​Inferno megmentéséért küzdõk elõtt új reménysugár csillan fel: a bolygó közelében halad el egy üstökös. A vízben gazdag égitestnek a bolygóba ütköztetése egyszer és mindenkorra stabilizálhatja az ökológiai katasztrófától fenyegetett Inferno klímáját... vagy globális pusztuláshoz vezethet. Telepes és ûrlakó szakemberek és mesterséges intelligenciák dolgoznak együtt a probléma megoldásán, miközben a bolygó újtörvényes robotjainak vezetője semmitől sem riad vissza, hogy saját hatalmát biztosítsa - még az emberöléstől sem... Isaac Asimov halála előtt egy fiatal író arra vállalkozott, hogy a robotika Három Törvényét újraértékeli, és alternatívát kínál az általuk teremtett problémák megoldására. E vállalkozás keretében született meg a Kalibán-trilógia, melynek befejező kötetét tartja kezében az Olvasó.

Roger MacBride Allen - Isaac ​Asimov's Inferno
In ​a Universe protected by the Three Laws of Robotics, humans are safe... When a key politician is murdered, suspicion falls on Caliban... the only robot without guilt or conscience, with no need to obey or respect humanity... a robot without the Three Laws. But the stakes go deeper than one man's life. Caliban is challenging long-held ideas of a robot's place in society. Will he lead his New Law robots in a rebellion that threatens all of humanity?

Roger MacBride Allen - Isaac ​Asimov's Utopia
Third ​in a powerful trilogy that examines Asimov's Three Laws of Robotics--a challenge welcomed and sanctioned by Isaac Asimov, and written with his cooperation.

Roger MacBride Allen - Isaac ​Asimov's Caliban
Among ​Asimov's contributions to science fiction are the Three Laws of Robotics, ethics built into every robot to ensure it never hurts humans. In 1990, Asimov developed the idea of a robot subject to revised Laws - Caliban. This book follows the possible adventures of such a robot.

Roger MacBride Allen - Seloniai ​veszedelem
Han ​Soló a fajgyűlölő Emberi Liga - azaz tulajdon elvetemült unokatestvére - foglya a Korell rendszerében. Luke Skywalker és Lando Calrissian már nem tud eljutni ugyanide: egy titokzatos energiamező állja útjukat. Az Új Köztársaság vezetői számára hamar világossá válik a helyzet: valakik arra törekszenek, hogy megszerezzék Koréliát, és nem riadnak vissza attól sem, hogy Leiát és gyermekeit túszként használják. Luke Bakurára indul, hogy flottát szerezzen a szakadárok elleni fellépéséhez - a szövetséges flottának azonban - s ezt egyelőre csak Han Solo sejti - az univerzum legpusztítóbb fegyverével, a csillagközi végítélet új eszközével kell szembenéznie...

Roger MacBride Allen - Leszámolás ​a középpontban
A ​galaxis többi részétől elszigetelt Korell-rendszer tömegközéppontjának űrállomásán sötét erők gyülekeznek. Céljuk - Korélia értelmes fajainak egymás ellen fordítása - megvalósulni látszik, s ez az Új Köztársaság létét fenyegeti. Luke Skywalker bakurai flotta élén tér vissza, hogy kimentse az Emberi Liga karmaiból Leiát és Han Solót. Lando Calrissian szívügye hamarosan politikai üggyé válik - s ott van még a titokzatos csillagromboló gépezet problémája is...

Roger MacBride Allen - Infernó
Isaac ​Asimov halála előtt egy fiatal író arra vállalkozott, hogy a robotika Három Törvényét újraértékeli, és alternatívát kínál az általuk teremtett problémák megoldására. E vállalkozás keretében született meg a _Kalibán_ című regény, mely magyarul 1993-ban már napvilágot látott és kiadónk gondozásában a jövő évben újra megjelenik. Az _Infernó_ az előbbi kötet közvetlen folytatása, mely az Új Törvények alkalmazhatóságával foglalkozik. Vajon hajlandó-e az emberrel akár a saját épsége árán is együttműködni egy olyan robot, melynek az új robottörvények értelmében ez nem kötelessége? És vajon milyen megoldást talál a dilemmára Kalibán, az a robot, akit sem az eredeti Három Törvény, sem az Új Törvények nem kötnek? Az asimovi világba friss szemléletet hozó regény drámai megoldást vetít elő, mely a Kalibán-trilógia hamarosan megjelenő harmadik kötetében, az _Utópiá_ban fog kibontakozni.

Roger MacBride Allen - Kalibán
Az ​Inferno talán minden lakott világ közül a legkegyetlenebb kihívással állítja szembe azokat, akik megpróbálják az emberi élet számára elviselhetővé tenni. Nem véletlen, hogy évszázados viszálykodás után ez a cél kényszeríti összefogásra a telepeseket és az űrlakókat. De talán nem is az ellenséges környezet okozza a legtöbb nehézséget számunkra, hiszen a különleges feladatra különleges segítőket hoztak magukkal. Robotokat, amelyeknek a saját létezésük előbbrevaló, mint az embernek való engedelmesség... Isaac Asimov robottörténetei számtalan szerzőt ihlettek arra, hogy újabb és újabb írásokkal bővítsék ezt a már önmagában is rendkívül gazdag mesefolyamot. Mégis, kevesen mertek arra vállalkozni, hogy a Robotika Törvényeit újraértékelve alternatívát kínáljanak az általuk teremtett problémák megoldására. E vállalkozás keretében született meg a _Kalibán_ című regény, melynek folytatása, az _Infernó_ 2003-ban jelent meg kiadónk gondozásában.

Roger MacBride Allen - A ​koréliai rajtaütés
Han ​Solót, a Birodalom elleni felkelés hősét, az Új Köztársaság tábornokát küldetés szólítja honi rendszerébe, a hajóiról és csempészeiről hírhedt Koréliába. A galaxisban végbement változások ezt a vidéket sem hagyták érintetlenül, a nyugalom azonban csak látszólagos - mert valakik - az Új Köztársaság ellenségei - arra készülnek, hogy felszítsák Koréliában a fajok közötti gyűlölködés lángját.

Kollekciók