Ajax-loader

Kocsis Imre könyvei a rukkolán


Kocsis Imre - Lukács ​evangéliuma
Lukács ​evangéliuma a legkedveltebb szentírási könyvek közé tartozik, s az egyháztörténelem folyamán mindig is magára vonta a bibliaolvasók figyelmét. Lukácsot régebben Szent Jeromos nyomán a "művész" és a "történész" megnevezésekkel illették választékos előadásmódja és történeti érdeklődése miatt. Századunkban a modern szentírástudomány mint "teológust" is egyre jobban értékelni kezdte. A biblikusok figyelme az utóbbi időben elsősorban arra a teológiára irányul, mely a harmadik evangélium sajátja, s amely megkülönbözteti azt a többi hasonló jellegű műtől. ___ A szerző a szövegmagyarázat során figyelembe vette az elmúlt évtizedek kutatási eredményeit, hagyománytörténeti és kritikai megfontolásait, s külön hangsúlyt helyezett arra a tanításra, melyet az evangelista kifejezésre akart juttatni, amikor hosszú előkészület és forrásfeltárás után megírta művét. ___ Kocsis Imre szakszerű, ugyanakkor közérthető szentírásmagyarázata hasznos segítséget nyújthat az igehirdetés számára, de jól forgathatja a teológiai hallgató éppúgy, mint a Biblia iránt érdeklődő, hitében elmélyülni kívánó nagyközönség is.

Z. Gács György - Kocsis Imre - Vilt Tibor - Kákay Szabó György - Illés János - Gulyás Dénes - Barcsay Jenő - A ​képzőművészet iskolája 2.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kocsis Imre - Bevezetés ​az Újszövetség kortörténetébe és irodalmába I.
A ​közismert biblikus teológus professzor legújabb könyvében bemutatja azt a sokrétű környezetet, amelyben az újszövetségi könyvek keletkeztek, s amely a könyvek szerzőire biztosan hatást gyakorolt. Mindezek mellett azonban átfogó tájékoztatást ad az iratok keletkezéséről, valamint azok irodalmi és teológiai sajátosságairól is.

Kollekciók