Ajax-loader

David Grann könyvei a rukkolán


Alexa Johnston - Joe Esterhas - David Grann - Anna Funder - Sir ​Edmund Hillary / A keresztvivő / Z, az elveszett város / Stasiország
Sir ​Edmund Hillary Alexa Johnston Több mint ötven évvel a legendás Mount Everest-megmászás után Tenzing Norgay társaságában, ez az életrajzi leírás bemutatja Sir Edmund Hillary életét a nyugalmas új-zélandi városban töltött gyermekkorától a történelmi jelentőségű hegymászó diadaláig, amelytől világhírűvé vált. A huszadik század kiemelkedő személyisége azonban azt szerette volna, ha inkább a serpák népének támogatása miatt emlékezzenek majd rá. Hiteles képet kapunk egy olyan emberről, akit csak tisztelni lehet rendkívüli teljesítménye, embersége és humanitárius tevékenysége miatt. A keresztvivő Joe Eszterhas Menekülttáborokban és amerikai külvárosi sikátorokban nőtt fel Joe Eszterhas. Rendőrségi riporterként versenyt futott a rendőrökkel, hogy hamarabb érjen a rablások vagy gyilkosságok helyszínére. Eszterhas emiatt sokat tud az élet sötét oldaláról. Aztán 2001-ben egy pokoli forró nyári napon, a gégerákból való felépülésért valamint alkohol- és nikotinfüggőségével küzdve Joe Eszterhas megtalálta Istent. Vagy Isten találta meg őt. Meglepő könnyedséggel és őszinteséggel feltárva saját gyengeségeit és hibáit, Joe Eszterhas megindító személyes története hitről, értékekről, családról és szeretetről szól. Z, az elveszett város Dávid Grann A huszadik század elején Percy Fawcett brit felfedező megszállottan ragaszkodott az elméletéhez, amely szerint valamikor nagy népességű, fejlett civilizáció létezett a brazil Mato Grosso alatt. Bár csodálták vakmerő - bár nem meggyőző - behatolásait az őserdőbe, amelyet a bennszülöttek nagy tiszteletben tartottak hitükben és kultúrájukban is, mégis azt gyanították róla, hogy élénk a fantáziája vagy megőrült. Fawcett eltűnt 1925-ben. David Grann újságíró feleleveníti az expedíciót saját reménytelennek tűnő kísérletével, hogy Fawcett vagy Z, a legendás elveszett város nyomára bukkanjon. Stasiország Anna Funder A díjat nyert első könyves ausztrál szerzőnő, Anna Funder bemutatja a keletnémetek eddig el nem mondott történeteit, hogyan befolyásolta életüket a hírhedt Stasi. A lírai részek és a fekete humor mellett megismerhetünk olyan örökre megfélemlített embereket, akik bátran szembeszálltak a rendszerrel, de felbukkannak jelentéktelen és fura alakok is, akik együttműködtek az elnyomókkal. A Stasiország, amely egyszerre elszomorító és felemelő történet, örök emléket állít azoknak, akik a terrorban éltek vagy meghaltak.

David Grann - Eldorádó, ​az elveszett város
Az ​egész világ őrá figyelt: Percy Fawcett-tet, az utolsó viktoriánus fölfedezőt a Brit Királyi Földrajzi Társaság támogatta. 57 éves korában a világ elé tárta elképzelését, miszerint Amazóniában létezett egy hatalmas, elfeledett civilizáció, melyet Z-nek nevezett el. Saját fiát és annak egy barátját vitte magával, mert Fawcett mindenki másnál jobban tudta, mibe vág bele. Csak egy kisebb csoportnak van esélye életben maradni az őserdőben, túlélni a maláriát, a vérszívó bogarakat, a kannibálokat, megmenekülni az indiánok mérgezett nyilaitól, az éhezéstől és az őrülettől. Többé nem látták őket. David Grann újságíró a legenda nyomába eredt: kiadatlan kéziratokat és leveleket böngészett át, és megjárta az őserdőt is. Felfedezők érdekfeszítő naplóiból és saját kalandjaiból végül összerakta az amazóniai legendát és azoknak a megszállottaknak a történetét, akik az elveszett civilizáció után kutattak. A történetből Brad Pitt főszereplésével film készül.

David Grann - The ​lost city of Z
After ​stumbling upon a hidden trove of diaries, acclaimed New Yorker writer David Grann set out to solve “the greatest exploration mystery of the twentieth century”: What happened to the British explorer Percy Fawcett and his quest for the Lost City of Z? In 1925, Fawcett ventured into the Amazon to find an ancient civilization, hoping to make one of the most important discoveries in history. For centuries Europeans believed the world’s largest jungle concealed the glittering kingdom of El Dorado. Thousands had died looking for it, leaving many scientists convinced that the Amazon was truly inimical to humankind. But Fawcett, whose daring expeditions helped inspire Conan Doyle’s The Lost World, had spent years building his scientific case. Captivating the imagination of millions around the globe, Fawcett embarked with his twenty-one-year-old son, determined to prove that this ancient civilization—which he dubbed “Z”—existed. Then he and his expedition vanished. Fawcett’s fate—and the tantalizing clues he left behind about “Z”—became an obsession for hundreds who followed him into the uncharted wilderness. For decades scientists and adventurers have searched for evidence of Fawcett’s party and the lost City of Z. Countless have perished, been captured by tribes, or gone mad. As David Grann delved ever deeper into the mystery surrounding Fawcett’s quest, and the greater mystery of what lies within the Amazon, he found himself, like the generations who preceded him, drawn into the jungle’s “green hell.” His quest for the truth, and his stunning discoveries about Fawcett’s fate and “Z,” form the heart of this enthralling narrative.

Kollekciók