Ajax-loader

Somorjai Ferenc könyvei a rukkolán


Somorjai Ferenc - Budapest
Budapest ​Európa egyik legszebb fővárosa, ahogy emlegetni szokták: kelet Párizsa... Három egymástól eltérő hangulatú város: Pest, Buda és Óbuda egyesüléséből keletkezett. A csaknem sík Pesttel szemben éles ellentétet képez a meglehetősen tagolt domborzatú Buda, romantikus hangulatú utcáival, festői hegyvonulataival. A város legszebb "utcája" a Duna; partja köré sűrűsödnek mindazok a látnivalók, melyek a település lényegét jelentik. A középkori eredetű Várnegyed, a folyó partján emelkedő Gellért-hegy, a pesti Országház, a Belvárosi templom és a gyönyörű Duna-hidak együttese, valamint a palotás Andrássy út, amely az UNESCO-világörökség része. A város gazdag múzeumaival, nagy múltú gyógyfürdőivel, igényes szórakozó-, népszerű kirándulóhelyeivel, színvonalas kulturális és sportrendezvényeivel a közép-európai turizmus egyik legvonzóbb célpontja.

Bergmann Péter - Somorjai Ferenc - Dél-Alföldi ​kerékpártúrák
Rendkívül ​változatos tájra, a szőke Tisza mellé Szolnoktól Szegedig és a romantikus Körösök vidékére kalauzol el ez az útikönyv. Ez a terület a végtelen rónaság és a folyók, tavak, vadvízek világa. A természeti szépségek mellett megismerkedhetünk a nagy múltú városokkal, a történelmi emlékhelyekkel, a néprajzi emlékekkel, bőven nyílik alkalom a strandolásra, fürdésre is, és a kerékpározás sem jelenthet gondot a sík vidéken. A 20 túraajánlat között családos túrázók, iskolai csoportok, versenyre készülők egyaránt találnak kedvükre valót. A túraútvonalak általában kisforgalmú mellékutakon vagy gátakon, néhol kerékpárúton haladnak. A kivehető útvonaltérkép-melléklet és a sok várostérkép segít a tájékozódásban.

Somorjai Ferenc - Budapest
Budapest ​Európa egyik legszebb fővárosa, kelet Párizsa, a világ-idegenforgalom leglátogatottabb földrészének és a Kárpát-medencének is csaknem a közepén fekszik. Három egymástól eltérő hangulatú város: Pest, Buda, Óbuda egyesüléséből keletkezett. A csaknem sík Pesttel szemben éles ellentétet képez a meglehetősen tagolt domborzatú Buda, romantikus hangulatú utcáival, festői hegyvonulataival. A város legszebb "utcája" a Duna; partjai köré sűrűsödnek mindazok a látnivalók, melyek a település lényegét jelentik. A középkori eredetű Várnegyed, a folyó partján emelkedő Gellért-hegy, a pesti Országház, a Belvárosi templom és a gyönyörű Duna-hidak együttese, valamint a palotás Andrássy út az UNESCO-világörökség része. A város gazdag múzeumaival, nagy múltú gyógyfürdőivel, igényes szórakozó-, népszerű kirándulóhelyeivel, színvonalas kulturális és sportrendezvényeivel a közép-európai turizmus egyik legvonzóbb célpontja.

Somorjai Ferenc - Tanuljunk ​könnyen gyorsan franciául!
A ​francia nyelv alapos elsajátításának könnyű és gyors módszere mindenki számára. Függelék: rövid nyelvtani összefoglalás és francia-magyar szójegyzék

Somorjai Ferenc - Zu ​Gast in Ungarn - Komitat Csongrád
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Somorjai Ferenc - Szeged
Gyakorlati ​útmutatóval, térképjegyzékekkel és alaprajzokkal kiegészített útikönyv Szeged városáról.

Sünje Carstensen - Somorjai Ferenc - London
London ​már a központban tett első látogatás során magával ragad. A brit világbirodalom egykori központja Európa egyik legsokszínűbb városa: évezredek történelmének tradíciói minden épületen és utcán tetten érhetőek, de a felszín alatt ott lüktet az új London: a miniszoknya és a punkzene otthona. London egyszerre kínálja a kultúra nagyszerűségét és a kikapcsolódást: egy rövid séta alatt megcsodálhatjuk a Westminster csodálatos épületeit, vethetünk egy pillantást a Buckingham-palotára, a királynő otthonára, vagy pihenhetünk a Hyde Park zöld gyepén. Fedezze fel útikönyvünk segítségével London számos arcát! Legyen szó pihenésről vagy kultúráról, családi vakációról vagy egyéni utazásról, kiadványunk segít Önnek, hogy megtalálhassa a város legszebb és legérdekesebb helyeit. A kötet szerzője elismert hazai idegenvezető, aki a magyar utazók igényei és érdeklődése szerint állította össze az útikönyvet. A kivehető térképmelléklet és a számos alaprajz, és sétatérkép biztosítja, hogy a városnézés során Ön soha ne tévedjen el.

Somorjai Ferenc - Magyar-francia ​társalgási zsebkönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Somorjai Ferenc - Thomas Veszelits - Prága
Prága ​a Kelet legnyugatibb metropolisza. Európa szívében fekszik, pontosan Berlin és Bécs között, és mindkét világ erényeit egyesíti. Az ,,arany város" számos arcát mutatja az ide látogatóknak: a Károly hídon sétálók vagy az Óvárosi teret megtekintők élvezhetik Prága középkorias hangulatát, de a Moldva gőzhajóin a legmodernebb dzsesszzene szól, és úton-útféle hollywoodi filmforgatásokba botlik az ember. Fedezze fel útikönyvünk segítségével Prága sokszínűségét! Legyen szó pihenésről vagy kultúráról, családi vakációról vagy egyéni utazásról, kiadványunk segít Önnek, hogy megtalálhassa a város legszebb és legérdekesebb helyeit. A kötet szerzője elismert hazai idegenvezető, aki a magyar utazók igényei és érdeklődése szerint állította össze az útikönyvet. A kivehető térképmelléklet és a számos alaprajz, és sétatérkép biztosítja, hogy a városnézés során Ön soha ne tévedjen el.

Somorjai Ferenc - Francia ​nyelvkönyv kezdők számára
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Somorjai Ferenc - Szántó Endre - Serény Andor - Győrffy Józsefné - Francia ​külkereskedelmi nyelvkönyv - Középfok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Somorjai Ferenc - Művészettörténet
A ​könyv a művészettörténet legismertebb egyetemes és hazai alkotásain keresztül mutatja be a különböző stílusok, irányzatok ismertetőjegyeit. Korszakonként tárgyalja - a festészet, - a szobrászat, - az építészet, - az iparművészet jellegzetességeit és kiemelkedő alkotóit. A kötetet 833 illusztráció és az előforduló kifejezések magyarázata teszi teljessé.

Somorjai Ferenc - Fehér György - Balaton ​és környéke
A ​Frigória Kiadó új Tájról tájra útikönyvsorozatának első kötete a Balaton-part és nagy környéke látnivalóival ismerteti meg az érdek lődőket. A kötet jól kezelhető, zsebbe tehető kalauz, amely ,,kézen fogva" vezeti a turistat látnivalótól latnivalóig. Az útikönyv egyaránt szól autós és vonattal utazó nyaralóknak és turistáknak, utal a kerékpartúrázási lehetőségekre, és a gyalogtúrák, kirándulások kedvelőinek is ajanl útvonalat. A könyv a parti települések latnivalóinak ismertetésével párhuzamosan elkalauzol a Balatonnak gyönyörű természeti keretet adó Balaton-felvidékre, a parti hegyvonulat mögött meg- bújó medencékbe, az évmilliók ernlékét örző vulkáni hegyekre, valamint a Keszthelyi-hegység területére; bemutatja a Kis-Balaton vízi világát, a déli parton a Nagy-berek területét és elkalandozik a somogyi dombok között megbújó településekre. A látnivalók ismertetését a legfontosabb hasznos tudnivalókat tartalmazó fejezet egeszíti ki. Tájékoztat a vízi sport és egyéb szabadidősport lehetősegékről, ezzel kapcsolatos szolgáltatásokról. A nagyobb településeken várostérkép segíti a tájékozódást.

Christian Eder - Somorjai Ferenc - Bécs
Bécsnek ​karizmája van, hisz e város különböző korok és stílusok műalkotásainak és kultúrájának olvasztótégelye; a római ásatások, a román stílusú templomok, a Hofburg, a körúti paloták, a szecessziós épületek harmonikus egységet alkotnak. Az óvárost, vagyis az első kerületet 2001-ben az UNESCO a kulturális világörökség részévé nyilvánította. A város minden szegletében találkozhatunk magyar vonatkozású műemlékekkel, így a magyar látogató igazán otthon érezheti magát. Bécs nemcsak a látnivalók egyvelege, hanem egy minden szegletében eleven város, amely számos kikapcsolódási lehetőséget kínál. Fedezze fel útikönyvünk segítségével Európa legélhetőbb városát! Legyen szó pihenésről vagy kultúráról, családi vakációról vagy egyéni utazásról, kiadványunk segít Önnek, hogy megtalálhassa a város legszebb és legérdekesebb helyeit. A kötet szerzője elismert hazai idegenvezető, aki a magyar utazók igényei és érdeklődése szerint állította össze az útikönyvet. A kivehető térképmelléklet és a számos alaprajz, és sétatérkép biztosítja, hogy a városnézés során Ön soha ne tévedjen el.

Somorjai Ferenc - Guide ​de conversation français-hongrois
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Czellár Katalin - Somorjai Ferenc - Magyarország
Panoráma ​nagyutikönyvek sorozat az adott országról általános tudnivalókat – földrajz, történelem, gazdaság, társadalom, kultúra, tudomány stb. – tartalmaz. Az utazással és a mindennapi élet dolgaival kapcsolatban részletes gyakorlati tudnivalókkal ismertet meg. A részletes útikalauz sok színes képpel, térképpel, leírással, információval mutatja be a látnivalókat, ajánlott útvonalakat és kirándulásokat.

Somorjai Ferenc - Magyarország
Szelíd ​dombságok, bazaltorgonás vulkáni kúpok, csodás barlangokat rejtő kopár mészkőhegységek, végeláthatatlan rónaságok, üdülésre, vízi sportolásra kiválóan alkalmas folyók, tavak, műemlékekben bővelkedő történelmi városok, pompás kastélyok, hegyek ormán ülő várromok, színes népművészetet őrző falvak, vendégváró tanyák, tüzes borokat termő történelmi borvidékek és jótékony gyógyvizekre települt fürdők. Röviden így jellemezhetjük hazánkat, amelynek felfedezéséhez nyújt segítséget könyvünk. Magyarország Európa szívében, a Kárpát-medence középső és nyugati részén terül el, kelet és nyugat, illetve észak és dél határán. Itt találkozik a Balkán térségére jellemző bizáncias szellemiség a közép-európai katolicizmussal, az Erdélyt uraló ortodox valláskultúra a protestáns puritanizmussal, az Alföldre jellemző népi kultúra a városias polgárosultsággal. Főleg ennek köszönheti hazánk színes, változatos turisztikai kínálatát. Jelentős történelmi eseményei, patinás műemlékei, egyedi néprajzi sajátosságai, múzeumainak gazdag gyűjteményei, gasztronómiai hagyományai és színvonalas rendezvényei - a kedvező természeti és gazdasági adottságokkal kiegészülve - számottevő vonzerőt képviselnek. Könyvünk első fejezete az általános tudnivalókat tartalmazza. Ezt követően Budapesttel, Európa egyik legszebb fővárosával ismerteti meg az érdeklődőket, majd elkalauzol a festői, történelmi hangulatú Dunakanyarba, a hazánk legváltozatosabb tájának számító Északi-középhegységbe. Bemutatja az Alföld vadregényes tájait, XVIII. században újjászülető mezővárosait. Elkalandozunk Észak- és Nyugat-Dunántúl történelmi városaiba, a gyönyörű természeti környezetű Balatonra, a zalai és somogyi dombok között megbújó településekbe, s végül talán legszínesebb turisztikai tájegységünkbe, a természeti és kulturális tekintetben egyaránt kiemelkedő Dél-Dunántúlra.

Somorjai Ferenc - Róma
Róma ​a régi és az új csodálatos együttélése: ókori római műemlékek, barokk paloták és modern látnivalók váltogatják egymást a nyüzsgő metropolisz utcáin. Templomokat nézegetve fagyizni, a Spanyol lépcsőn beszélgetni, a Pantheon előtt egy kávézóba beülni, egy Vespával a Colosseum körül száguldozni, kezünket az Igazság szájába dugni és este egy kisvendéglőben vacsorázni - Róma a kultúra és a mediterrán életérzés varázslatos elegyét kínálja az idelátogatóknak. Fedezze fel útikönyvünk segítségével Róma számos arcát! Legyen szó pihenésről vagy kultúráról, családi vakációról vagy egyéni utazásról, kiadványunk segít Önnek, hogy megtalálhassa a város legszebb és legérdekesebb helyeit. A kötet szerzője elismert hazai idegenvezető, aki a magyar utazók igényei és érdeklődése szerint állította össze az útikönyvet. A kivehető térképmelléklet és a számos alaprajz, és sétatérkép biztosítja, hogy a városnézés során Ön soha ne tévedjen el.

Kollekciók