Ajax-loader

Ellery Queen könyvei a rukkolán


Ellery Queen - Gyilkosság ​rendelésre
Dr. ​Harry Brown fiatal, tehetséges orvos, szép New York-i rendelője van, "jó" környéken, ambiciózus is, szorgalmas is - csak éppen páciense van kevés, nagyon-nagyon kevés. Ám egy szép napon jó szerencséje egy régi baráttal hozza össze - és a jó barát önzetlen(?) segítsége nem várt reménységeket csillant meg dr. Brown előtt. Életébe belép a milliomos Kurt Gresham és szépséges felesége, a zöld szemű Karen. Dr. Brown karrierje felível, és a fiatal orvos már-már rózsaszínben látja a jövőt - míg egy este hazatérve egy ismeretlen fiatal nő holttestére nem bukkan... Ettől kezdve szédítő iramban peregnek a váratlan események, egészen a még váratlanabb végkifejletig.

Ellery Queen - Ház ​a félúton
A ​férfi a hátán feküdt, és üveges szemmel meredt a mennyezetre. Furcsán elszürkült kezei úgy kaparták a szőnyeget, mintha valami lassú, türelmes ujjgyakorlatot végezne; drapp, bő kabátja nyitva volt, és fehér ingét a szíve fölött szinte vidáman tarkította a vér. Bill térdre rogyott, és megint csak meglepődve hallotta saját, idegennek tűnő hangját: - Joe! Az isten szerelmére, Joe. - Nem nyúlt sógora testéhez. Az üveges tekintet lassan eltűnt a férfi szeméből. szeme csigalassúsággal oldalra fordult, és Billre tapadt. - Bill. - Vizet? A szürke ujjak gyorsabban kezdtek kaparni. - Nem. Már... Bill, én meghalok. - Joe, ki...?

Ellery Queen - A ​bűn eredete
... ​Laurel ijedten fölkiáltott. A fegyver már a fiú kezében volt. Érdeklődve forgatta, nézegette. - Gonosz csecsebecse. Amíg szükséged lesz rá, vigyázz, nehogy bárki elvegye. - És egy elegáns mozdulattal visszacsúsztatta a lány zsebébe. Aztán fölnyalábolta kabátostul-fegyverestül, és az ágyra ült vele. Valamivel később Laurel ezt suttogta: - Mac, én tulajdonképpen nem ezért jöttem. - Jé. - Mac, mi a véleményed Ellery Queenről? - Az, hogy szerintem beleesett az anyámba. Mondd csak, muszáj most beszélgetni?...

Ellery Queen - A ​mandarin bűnügy
A ​híres krimiíró neve valójában álnév, Frederick Dannay (New York, 1905-1982) és Manfred B. Lee (New York, 1905-1971) közös írói álneve. Igaz, a Dannay és a Lee név is felvett nevek, a két unokatestvért Nathannak és Lepovskynak hívták valójában. Első közösen megjelent regényük The Roman Hat Mystery (A római kalap rejtélye) óta több mint száz kötetet publikáltak, köztük több mint negyven úgynevezett Ellery Queen-krimit, melyek 150 millió példányban jelentek meg. Ezekben a főhőst, egy New York-i detektívfelügyelő fiát ugyanúgy hívják, mint magát a szerzőt. Maga a figura S. S. Van Dine felügyelőjéből, Philo Vance-ból fejlődött ki; az amerikai felső tízezer tagja, igazi gentleman, aki kedvtelésből nyomoz. Minél bonyolultabb és különösebb egy bűntett, annál jobban érzi magát Queen. Az olvasók ugyanannyit tudnak az ügyről, mint a felügyelő, így mindig együtt nyomozhatnak. Ellery Queen különben krimiíró, az apja pedig felügyelő a New York-i rendőrségen.

Ellery Queen - Where ​is Bianca?
Is ​the lovely young heiress hiding somewhere among the shiny steel towers of Manhattan? Or is she the horribly mutilated corpse hauled up from the sewers of the city? Captain Timothy Corrigan, the cool cop with the eye-patch sets out to solve the puzzle - and finds himself playing a fantastic game of hide-and-seek in a glittering world where everything is make-believe - except sudden, shocking death.

Ellery Queen - Il ​mistero di Capo Spagna
THE ​SPANISH CAPE MYSTERY is a study in jealousy, revenge and mistaken identity. The setting is a brooding headland called the Spanish Cape. The cast contains the monstrous Captain Kidd, the ill-fated David Cumer and his beautiful niece Rosa, and Rosa's suitors. Into this scene drives Ellery Queen, intent on a holiday. Instead he must solve a baffling kidnap-murder!

Ellery Queen - Meghalt ​a király
A ​Queen-lakás lerohanása június egyik hétköznapjának reggelén történt, 8 óra 8 perckor. Odalent a Nyugati 87. utcát, három emelet magasságig éppen az imént mosta tisztára a hatósági öntözőkocsi. Arséne Lupin kisajátította magának a keletre néző ablakpárkányokat, és dúsan lakmározott azokból a kenyérmorzsákból, amelyekből a környéknek legalább egy tucat galambja jóllakhatott volna. A lerohanás stílusos volt, igazi huszadik századbeli razziaszerű. A kritikus pillanatban Queen felügyelő élére állítva tartotta kezében a kanalat, a második tojás fölött, nyugodtan mérlegelve, hogy a tojásnak melyik pontjára üssön. A szoba túlsó végében Mrs. Fabrikant éppen föltápászkodott, hogy a porszívót bekapcsolja. Ellery pedig éppen belépni készült a nappaliba, kezével a nyakán, mert a kabátja gallérját akarta lehúzni. - Ne mozduljon kérem. Így kezdődött....

Ellery Queen - Volt ​egyszer egy öreg hölgy
Cornelia ​Potts hat gyermekével lakik a lenyűgöző Riverside Drive-i palotában. Egy hajnalon Robert Pottsot, Cornelia fiát lelövik. Alig hal el a lövés visszhangja a Riverside Drive-on, amikor Ellery rájön, hogy Queen felügyelővel és Velie őrmesterrel együtt egy gyilkosság szemtanúja lett. Hiába látták, hogy ki húzta meg a ravaszt, mégsem tudják, hogy ki követte el a bűntényt. Vajon ki lehet az a könyörtelen gyilkos, aki sorban gyilkolja a ház lakóit és gyilkosságait egy gyerekvers sémájába illeszti be? Megjelent a Rakéta Regényújság XIII. évfolyamának 40-45 számaiban.

Ellery Queen - A ​kétlelkű Gimball
A ​tragédia - New-Yersey állam fővárosa Trenton. Az 1930. évi népszámlálás szerint lakosainak száma 123.356.

Ellery Queen - Előkelő, ​zártkörű hely
A ​kilencujjú milliomos, Nino Importuna, megszállottja volt a 9-es számnak, az élete minden lépését szerencseszámának megfelelően alakította. Miután meggyilkolják, a tettes is a kilencesekkel játszadozik: a gyilkosság körül rengeteg a kilences és még 9 kilencszavas üzenetet is küld a rendőrségnek. Ellery Queen, Queen felügyelő fia, a tőle megszokott brilliáns logikával találja ki a 9-esek rejtélyét és leplezi le a gyilkost. Megjelent a Rakéta Regényújság XV. évfolyamának 24-27. számaiban.

Ellery Queen - A ​13-as számú ház
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ellery Queen - Gyilkosság ​a Spanyol-fokon
"Mindig ​is az volt az érzésem, hogy a detektívirodalom akkor nyújt teljes értékű élvezetet, ha az olvasó legalábbis megpróbálja nyomon követni a detektív lépéseit. Minél alaposabban vizsgálja meg a visszafelé vezető ösvényt, annál közelebb jut a végső igazsághoz, és annál mélyebb lesz az öröme. Évek óta rendszeresen felszólítom olvasóimat, hogy megfigyelőképességük, a tényrendszerező logika és az egyes következtetések egybevetése révén oldják meg eseteimet. Számos meleghangú levél biztatott arra, hogy tartsam fent ezt a gyakorlatot. Azoknak, akik még sohasem tettek ilyesmit, komolyan javaslom: próbálják meg. Lehet, hogy valahol zátonyra futnak, sőt az is lehet, hogy hosszas gondolkodás után sem jutnak sehová, mégis, ezrek tapasztalták, hogy akár sikerül, akár nem, a fokozott élvezet bőven megéri az erőfeszítést. Technikailag nincs hibás láncszem. A tények - John Marco halála történetének ezen pontján - mind előttünk vannak. Képesek-e önök arra, hogy összeállítsák ezeket a tényeket, és logikai úton kimutassák az egyetlen lehetséges gyilkost?" Ezt kérdezi olvasóitól a híres krimisorozat népszerű írója, Ellery Queen.

Kollekciók