Ajax-loader

Sas József könyvei a rukkolán


Sas József - Józsi, ​hol vagy?
Ne ​vegyék meg ezt a könyvet! Ne vegyék meg,ha nem érdekli önöket egy utcagyerekből lett kabarészínész, hanglemezen is kapható nótás kapitány, alkalmi színpadi szerző története! Ne vegyék meg, ha utánam akarják csinálni, de vegyék meg ha kíváncsiak rá, én hogyan csináltam! Sok jó marhaság van benne. Nincsenek titkaim. Csak sztorijaim vannak. De minden sztori mélyén lappan egy titok, egy emberé, egy korszaké, egy tájé. A régi festők képük sarkába mintázták saját magukat, örök emlékeztetőül. Én szerénytelenebb voltam náluk, egy kicsit a kép közepe felé tolakodtam, de nyugodtan mondhatom, hogy nálam a mellékalakok a fontosak. A kísértet. Azok, akik itthagytak minket, azok, akik még pályatársaim. Nos, ha érdekli önöket az ő sorsuk néhány epizódja, mégis csak vegyék meg ezt a könyvet!

Csurka István - Sas József - Molnár Margit - Tévékönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sas József - Sasazértis...
Kedves ​Olvasóm! Ne vegye meg a könyvet - ha nincs rá pénze. Ne kérjen rá kölcsön - miattam ne tartozzon senkinek. Dobja össze rá a család az árát - ha hatan veszik meg, úgy megéri. Baromi jó könyv - nem tudja letenni. Ki van próbálva. Figyeljen rám. Nagyon kérem, tegye a könyvet maga elé - most nyissa ki bárhol, most lapozzon... most olvasson bele... na milyen? Most lapozzon máshova... a 144. oldalra. Jó vicc, mi? Most megint olvasson bele... mondtam, hogy nem tudja letenni. Bárhol kinyithatja, ugyanilyen mindenütt, mert nincsenek titkaim, csak történeteim, sztorijaim, de a sztorik mélyén ott lappang egy titok, egy emberé, egy korszaké, egy tájé. Pályatársaké, akik már itt hagytak és pályatársaké, akik velem vannak ma is. Peterdi Pali és Szegő Andris is benne vannak, ők szerzőtársaim, ők vigyáztak arra, hogy az én titkaimat is megtalálja. Most már ne lapozzon tovább - tegye le a könyvet - vegye elő pénztárcáját - fizesse ki - a többi a magáé. Kérem, ne vegyen még egyet - jusson másnak is.

Sas József - Trunkó Barnabás - Sastaps
Egy ​színházi előadás második felvonása alatt született, segédszínészként egy jelmeztartó kosárban lakott. Fellépett hazánk minden kőszínházában és művelődési otthonában, végül az ország legkisebb színpadát választotta. Színész, bohóc, dramaturg, rendező, színigazgató, fővilágosító, de néha beugrik jegyszedőnek is. Este héttől háromnegyed tízig él, a színpadon. A magyar kabaré megszállott híve, elítélhető kapcsolatai nincsenek, bár gyakran látják színikritikusok társaságában is. A Mikroszkóp társulata rajong érte, rajtuk kívül naponta csak 178-an, a nézőtéren. A színházából T. Házat csinált, ami itt Táblás Házat jelentett. Egy ideig... Az ismert kabarészerző és alkotótárs: Trunkó Barnabás kötetbe foglalta össze Sas József gazdag életútjának élményeit, találkozásait és egy művészi hivatás olyan szakmai fogásait, amiket manapság már nem tanítanak a Színművészeti Főiskolán, főleg amióta Egyetem lett. Választ kapunk arra a kérdésre is, hogy: Józsi, hogy vagy?...

Peterdi Pál - Sas József - "Kutyák-zsaruk-kabarék"
Jókat ​röhögök mostanában. Régebben is - de ez más. Először akkor röhögtem igazán, mikor parlamentben felállt egy miniszter és falfehéren, remegő hangon elővett a zsebéből egy névtelen levelet. Ebben fenyegették, hogy megverik, és családtagjait is emlegették. Azóta hasonló felszólalásokat többször hallottam, és mindig jót röhögök. Kedves Olvasó! Én szimpla kabaré igazgató vagyok. A fiókom pedig tele van névtelen levelekkel, amiben le- és felmenőimet, valamint engem fenyegetnek életveszélyesen. Ezen nincs mit csodálkozni. Egy régi újságírói közmondás szerint, (hogy finoman fejezzem ki magam), "aki elment utcalánynak, az ne csodálkozzon, ha leszólítják". Ezért a következőkben, se névtelen, se neves, se gonoszkodó, se bántó levelekkel nem foglalkozom, de a pletykákkal sem törődök. Az itt következő néhány gondolat nyolc színházi szezon terméke, azért írom, hogy az olvasó egy picit bepillanthasson egy kabarészínház színpadára, de most nem a nézőtérről, hanem a másik oldalról. Olvassa jóízűen, időnként tegye le, igyon egy pohár sört a családja egészségére, aztán kezdjen bele újra. Rögtön az elején, Ivanics István 53 éves Polgárdi parasztember levelét olvashatja, melyet tegnap kaptam és én akkorát röhögtem rajta, hogy ezt tettem az elejére Előszó helyett.

Kollekciók