Ajax-loader

Agócs Károly könyvei a rukkolán


Agócs Károly - A ​lélekmadár
Egy ​fiatalember vidéki rokonához utazik apja szándéka szerint, hogy megismerje a tanyai életet, a kétkezi munkát, ám minderről szó sincs: az ifjú nagyobbrészt egyedül van, rálel rokona naplójára, megtalálja valahai szerelmének búcsúlevelét, felfedezi a rokon ennek alapján készülő regényét… Minden ízében különös,eredeti,nehezen besorolható alkotás. Filozófikussága, férfias melankóliája, erős jelképisége és az imaginárius térben-időben meglepő magabiztosságot mutató képteremtő ereje,fogalmi tisztázottsága, vállaltan korszerűtlen, egy kicsit a harmincas évek expresszionista prózáját idéző stílusa mindenképpen kiforrott,erős tehetséget mutat.

Agócs Károly - Estando ​a la escucha
Kedves ​nyelvtudásra vágyó Olvasó! Hallás utáni szövegértést gyakoroltató/fejlesztő tesztkönyvünk szerzője a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdasági szaknyelvi vizsgarendszerének nagy tapasztalattal rendelkező vizsgafejlesztője, így biztosak lehetnek benne, hogy autentikus forrásból származó feladatokat vesznek kézbe. A CD mellékletekkel rendelkező tesztkönyv rendkívül hatékonyan segíti a gazdasági szaknyelvi vizsgák hallás utáni szövegértés tesztjeire felkészülni vágyókat az önálló gyakorlásban, az egyéni igények, saját ritmus szerinti készségfejlesztésben, vagyis az eredményes nyelvtanulásban. Minden teszthez spanyol-magyar gazdasági kulcsszó-gyűjtemény is kapcsolódik, így gyakorlás közben nem kell szótárakban kutakodni, hiszen a könyv tálcán kínál mindent, ami a sikerhez kell. Csak kézbe kell venni és haszonnal forgatni. Dr. Erdei József a Corvinus Szaknyelvi Vizsgaközpont vezetője

Agócs Károly - Spanyol ​fordítóiskola
A ​könyv a fordító- és tolmácsképzés tankönyvhiányát pótolja: a spanyol és a magyar nyelv viszonylatában dolgozza fel a fordításelmélet tantárgyát, valamint a gyakorlatnak is hosszú fejezetet szentel. Számos, célirányosan választott fordítási feladatot tartalmaz a legkülönfélébb témakörökben, és betekintést ad a műfordítás műhelytitkaiba is. Stilisztikai gyakorlatai, sok-sok példája és példamondata a nyelvtudás elmélyítését, tökéletesítését szolgálja azok számára, akik magas szinten foglalkoznak a spanyol nyelvvel. Megoldókulcsa nagy segítségre lehet az önképzésben.

Agócs Károly - Hablando ​en plata / Magyarán szólva
Hiánypótló ​kiadványunk kifejezések, állandó szókapcsolatok, szólások és közmondások gazdag tárházát kínálja a felhasználóknak. Köztudomású, hogy egy nyelv magas fokú elsajátításának és színvonalas használatának egyik nehézsége éppen ezekben a lexikai elemekben rejlik, hiszen jelentésük általában nem következtethető ki az őket alkotó szavakból, ugyanakkor nagymértékben gazdagítják, színesítik, árnyalják a nyelvezetet; a nyelv "savát-borsát" jelentik, egy ide illő metaforikus kifejezéssel élve. Ebben nyújt segítséget ez a kifejezés-, szólás- és közmondástár, mely több mint 30 000 ilyen lexikai egységet tartalmaz, a legkülönfélébb nyelvhasználati stílusrétegekből.

Kollekciók