Ajax-loader

Bárány István könyvei a rukkolán


Bárány István - Szerelmes ​bajnokok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Csánk Endre - Dr. Kellner Dániel - Pluhár István - Bárány István - Papp László - A ​sport
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bárány István - A ​magyar úszósport útja
Könyvünk ​a sok étizedes múltra visszatekintő magyar úszósport fejlődését az események, az eredmények tükrében kívánja bemutatni. Az események évekre tagolt felsorolásával, a kiemelkedő eredmények rögzítésével az a célunk, hogy forrásmunkát adjunk azok számára, akik majd a magyar úszósport eseményekben gazdag történetének megírására vállakoznak. Edzőink és versenyzőink részére is segítséget kívánunk nyújtani ahhoz, hogy megismerjék a magyar úszósport múltját, értékes hagyományait, eredményeit, elődeik nehéz küzdelmeit, hogy a sikerek és balsikerek tanulságait levonva, azokat gyakorlati munkájuk során hasznosíthassák.

Bárány István - Versenyben ​Tarzannal
Hatvan ​esztendeje vagyok sportújságíró. Vesenyző koromban a sportlapok ritkán küldtek külön tudósítókat külföldi versenyekre. Így az utazó csapat tagjaira hárult az alkalmi tudósítás feladata. Az edzők is csak versenyzésem utolsó éveiben bukkantak fel a szakosztályoknál és ritkán kísérhették el külföldi versenyeikre tanítványaikat. Ily módon a nyers eredményekről és a versenyek lefolyásáról szóló beszámolók, valamint a szakmai megfigyelések lapokban történő közzététele, nagyrészt a vezetőkre és versenyzőkre maradt. Ebben példát mutatott úszósportunk megalapozója, Porzsolt Gyula, első olimpiai bajnokunk, Hajós Alfréd, amerikai olimpiai helyezettünk, Kiss Géza, a váltott karú hátúszás kezdeményezője, Kugler Sándor, a nemzetközi szövetség főtitkára és az Európa-bajnokságok megteremtője, Donáth Leó, valamint vízilabdázásunknak a világ legjobbjává fejlesztője, Komjádi Béla. A nevezettek valamenniyen laptulajdonosok, szerkesztők, főmunkatársak, sportrovat-vezetők voltak a maguk idején, de - Hajós Alfréd kivételével - velem együtt csak eredményekről tudósítottak és szakcikket, szakkönyvet írtak. Csak Hajós Alfréd írhatott arról, ami az események mögött volt, de ő is csak saját koráról, melyben a sport még könnyed virtust jelentett. Nekem nyílik először alkalmam, ha nem is az egész hatvan évről, hanem csak az első harmadáról és kiemelkedő nagyságai életéről úgy beszámolni, mint - a jelen vonatkozásában - a ma élő sportújságíróknak. S ha nem is remélhetem, hogy felveszem velük a versenyt, de talán mégsem teszem ezt hiába. dr. Bárány István

Bárány István - A ​magyar bor
Merre ​tart a magyar borászat? Hogyan indul el az elmúlt évtizedben az újjászületés útján? A könyv ezekre a kérdésekre keresi a választ: röviden átfogó képet fest a magyar bor világáról, s tömören ismerteti a nagyobb borrégiókat, borvidékeket és a legfontosabb borászatokat.

Kollekciók