Ajax-loader

Patrick Quentin könyvei a rukkolán


Patrick Quentin - Halálos ​hajsza
"Bennem ​rekedt a szó, mert mögülünk, az őserdőből velőtrázó női sikoly harsant. Megdermedtem. Az igazgató megpördült; a cenotéhoz vezető ösvényre meredt. A sikoly visszhangja mintha vándorútra indult volna az őserdőben. Ereimben megfagyott a vér. És ekkor - és ez még rémesebb volt, hiszen mintha az agyamba kergetőző gonosz mayák képe idézte volna fel - még egy hang hallatszott: hosszú, szisszenő csobbanás. Vaktában nekirohantam az ösvénynek. Hátrakiáltottam: -Miss Brand ott maradt! Egyedül... Az igazgató futva követett. Bekanyarodtam az ösvényen, és futottam, ahogy csak a lábam bírta...Megláttam a tisztást. -Deborah! -kiáltottam újra Az igazgató megmarkolta a karomat. Úgy szorította, hogy az ujjai szinte a csontomig hatoltak. Lefelé mutatott. Szükségtelenül. Mert megláttam magam is. Vagy harmincméternyire alattunk, villózva, a víz alatt, mint valami iszonytató vízinövény, ott úszott Deborah ezüstszőke haja." Deborah Brand régész apja nemzetközi jelentőségű bányakincsekre bukkant. Deborah feladata a megfelelő kezekbe eljuttatni a dokumentumokat. Ez azonban végül is a neves amerikai krimiszerző, Patrick Quentin állandó hősére, az eseményekbe akaratán kívül belekeveredő Peter Duluthra marad.

Patrick Quentin - Rejtély ​a színházban
"Ott ​feküdt, furcsán szétterpesztett lábbal. Letérdeltem mellé. Gyors mozdulatokkal ülő helyzetbe támasztottam, hogy megnézhessük a hátát. Azon sem volt seb. Eddie lassan visszaeresztette a földre a testet. Megmarkoltam a csuklóját, kitapintottam a pulzusát. Természetesen nem volt pulzusa. Tudtam előre. Első perctől kezdve tudtam, hogy halott."

Patrick Quentin - A ​tizennyolcadik éjszaka
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Patrick Quentin - A ​zöldszemű szörny
Andrew ​Jordan látszólag boldog, békés életet él gyönyörű feleségével. De képtelen kiverni a fejéből azt a névtelen levelet, amelyet néhány hónapja kapott, és ami után egész lényén eluralkodott a féltékenység. Vajon Maureen, a felesége, hűséges-e hozzá? Egy napon családi bonyodalmak adódnak, majd megmagyarázhatatlan gyilkosság történik. És Andrew Jordan már nem csak saját magáért és szeretteiért kell, hogy felvegye a harcot, hanem választ akar kapni arra is, hogy hazugság volt-e egész eddigi élete?

Patrick Quentin - Gyanús ​véletlenek
Hollywood, ​a film fővárosa, pálmafák, fény, csillogás, világhírű sztárok… De a felszín alatt öldöklő küzdelem folyik a szerepekért, az érvényesülésért, a pénzért. Norma Delanay, a hajdani filmcsillag otthonában véletlen baleset áldozata lesz. És ez csak az első a gyanús véletlenek sorában… Patrick Quentin – Hugh Wheeler írói álneve, amelyen előbb Richard Webb-bel, majd önállóan írt detektívregényeit publikálta. Teljesen sajátos, senki másra nem jellemző cselekménybonyolításának köszönhetően a pszichológiai krimik egyik XX. századi mesterének tekintik. Hugh Wheeler 1965-ben – háta mögött két tucatnyi detektívregénnyel – műfajt vált és végképp felhagy a bűnügyi irodalommal.

Patrick Quentin - Az ​áruló bridzs-parti
Mary ​Llewellyn újságírónő, hogy kipihenje operációját, hajókirándulásra indul. Itt írja naplóját, hogy emlékeíről így részletesen beszámoljon vőlegényének, aki otthon maradt Amerikában . Ám ő sem sejti, hogy a közel két hetes úton egy gyilkosság szemtanúja lesz, és ő maga kezd nyomozásba. Egy újabb gyilkosság után pedig rájön, hogy az általa írt naplóban, amelyben fontos és jelentéktelen dolgokról is mesél, olyan információkat is feljegyez, amikből kiderül, hogy ki is a gyilkos valójában, de emiatt már ő maga is veszélyben van...

Patrick Quentin - Halál ​a galambdúcban
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Patrick Quentin - A ​pók hálójában
„Ekkor ​ismerkedtem meg Nanny Ordwayjel. Eszemben sem volt megszólítani, de ahogy elmentem mellette, kinyújtotta a kezét, és megfogta a kezemet: – Mondja, nem akar beszélgetni velem? – kérdezte. – Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy ilyen szörnyen unalmas volnék! Mondja csak: mi erről a véleménye? Mindig rendkívül óvatos vagyok az ismeretlen fiatal lányokkal. Tízből kilenc karriert akar csinálni. Nagy ártatlan szemekkel pillognak rád, és másnap valósággal betörnek az irodádba, hogy egy szerepet csikarjanak ki belőled. Megálltam, hogy felmérjem a lányt. Ott ült a hatalmas üvegablak előtt, mögötte az East River fényei csillogtak. Nem volt se szép, se elegáns. De nagyon fiatal volt, és egy szem festék sem volt az arcán….” Peter Duluth a Broadway-producer és amatőr detektív zavarba esik, mikor a felesége, Iris, felfedezi egy fiatal lány, Nanny Ordway tetemét. Nanny egy feltörekvő író volt, akivel nemrég barátkozott össze. Duluth nyomozni kezd és a nyomozás szálai egyre rejtélyesebb körülményeket tárnak fel…

Kollekciók