Ajax-loader

Kovácsné Cohner Judit könyvei a rukkolán


Kovács Tivadar - Kovácsné Cohner Judit - Ozsváth Miklós - G. Nagy János - Mit ​kell tudni? A PC-ről
Számítástechnikai ​alapismeretek Windows 95 Office 97 szoftverek Adatbáziskezelés Elektronikus levelezés

Kovácsné Cohner Judit - Ozsváth Miklós - QuarkXPress ​for Windows
Sok ​évszázada már, hogy Gutenberg forradalmasította a könyvnyomtatást, megvetve így egy új iparágnak - vagy művészetnek - az alapjait. A könyveket, újságokat és egyéb nyomtatott termékekekt előállító mesterek, majd később cégek azóta is mindig arra törekedtek, hogy kiadványaik ne csak tartalmasak, hanem szemet gyönyörködtetők is legyenek. A kiadványok külalakját értő kezek gondozták: az írásmunkák előkészítése, nyomdakész formába öntése évszázadok óta tisztelettel övezett, megbecsült szakma. De ez a szakma talán a Gutenberg színre lépése óta eltelt évszázadok alatt sem változott annyit, mint éppen az utolsó néhány évben. A személyi számítógépek elterjedésével, az elsők között jelentek meg a különböző szövegfeldolgozó programok. A szoftver-fejlesztők hamar felismerték, hogy ez a terület igen széles felhasználói körre számíthat: a titkárnői feladatok egyszerűbb írásmunkáitól a nyomdai minőségű kiadványok előállításáig hamarosan mindenfajta feladatkörre kidolgozták a megfelelő szintű, megfelelő szolgáltatásokat nyújtó szoftver-t. Ehhez jött még az elektronikus sokszorosító eljárások fejlődése - és a nagyobb példányszámú kiadványok előkészítése lényegesen megváltozott: lehetségessé vált az eddig csak nyomdai úton elérhető minőség; megoldhatóvá számos nehezen megvalósítható, sőt eddig elképzelhetetlen technikai bravúr.

Kovács Tivadar - Kovácsné Cohner Judit - Ozsváth Miklós - Adatkezelés ​az MS Access 7.0 alkalmazásával
Furcsa ​könyvet tart kezében az Olvasó. Furcsa, mert a szerzők sokra vállalkoztak: a MIcrosoft egyik legnagyobb terjedelmű, legátfogóbb szoftverjének, az MS Access-nek ismertetésére úgy, hogy könyvünk kézikönyv-funkción túl tankkönyv és esettanulmány is legyen, Így aztán helyet kapott a könyvben az Access elemeinek ismertetésén túl az elméleti alapokkal foglalkozó fejezet (az SQL és az adatbázis-tervezés alapjai), valamint egy kidolgozott példa is.

Kovácsné Cohner Judit - Benkő László - Mindenkinek ​a PC-ről
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kovácsné Cohner Judit - Magyar ​Windows 3.1
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kovácsné Cohner Judit - Windows ​3.11 for Workgroups
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

G. Nagy János - Ozsváth Miklós - Kovács Tivadar - Kovácsné Cohner Judit - Mit ​kell tudni? A PC-ről
A ​kötet a következő témákat tekinti át: számítástechnikai alapismeretek, a PC kezelésének és üzemeltetésének alapvető tudnivalóiról, az operációs rendszer kezelése, szövegszerkesztés, táblázatkezelés, adatkezelés, prezentáció és grafika, hálózati szolgáltatások - mindezt sok gyakorlat és feladat segítségével.

Kovácsné Cohner Judit - Ozsváth Miklós - G. Nagy János - Office ​2000
Könyvünk ​az Office 2000 magyar nyelvű változatáról szól, és az Office 95-ről és 97-ről írott könyvünk hagyományait folytatja. Azok kedvéért, akik ezen könyveket nem ismerik (például azért, mert csak most kezdenek Office szoftverrel dolgozni, vagy - bár erre gondolni sem merünk - eléggé el nem ítélhető módon más könyvekből ismerkedtek az előző verziókkal), szeretnénk újra összefoglalni könyvünk célkitűzéseit, szerkesztési alapelveit. Az Előszót elsősorban nekik szánjuk; hűséges, régi olvasóink nyugodtan átugorhatják: számukra bevezetésképpen az Áttérés az előző verziókról című fejezetet ajánljuk. A kedves Olvasó, aki jól tudja, hogy az Office standard változata négy, önmagában is jelentős terjedelmű szoftvert tartalmaz, most valószínűleg kétkedve ingatja a fejét: Hogyan lehetséges, hogy egy, az átlagosnál legfeljebb egy picit vaskosabb kötetben a programcsoport valamennyi tagját ismertetjük, sőt még példákra, feladatokra is jutott helyű A kérdésre a könyv címének e két szavában találhatunk választ: `irodai alkalmazások`. Hosszú évek oktatási tapasztalata, sok-sok tanfolyam igazolta, hogy az `átlag` felhasználók legnagyobb része a szoftvereknek csak viszonylag kis, eléggé jól meghatározható szeletét használja. Nagyon leegyszerűsítve: a felhasználók kb. 80 %-a a programok lehetőségeit csak mintegy 20-30 %-ban használja ki. A többire egyszerűen nincs szüksége: a kutató szívesen használja a képletszerkesztőt, de viszonylag ritkán gyárt fejléces papírt; a gazdasági szakember számára létfontosságúak a grafikonok, de szinte sohasem készít iniciálét; a titkárnőket pedig rendszerint nem érdekli a rajzolás, és a mezőkódok közül is csak egy-kettőre van szükségük. Eszerint, ha kiválasztjuk a szóba jöhető felhasználóknak egy jelentős létszámú rétegét, akik munkájuk során nagyjából egyforma feladatokat szeretnének számítógépükkel megoldani, akkor egészen jól meghatározható, melyik funkciók tartoznak bele abba a bizonyos 20 %-ba. Mindehhez tegyük még hozzá, hogy a szoftverek kézikönyveit, vagy a program- ismertető szakkönyveket sokan éppen azért nem forgatják szívesen, mert ezek egész sor olyan tudnivalót tartalmaznak, amelyekre a lelkes, ám rendszerint időhiányban szenvedő Olvasónak sohasem lesz szüksége, és amelyek között nehezen találja meg az őt valóban érdeklő fejezeteket.

Kovácsné Cohner Judit - Takács Tibor - Ismerkedés ​az SSADM-mel
A ​könyv nem kifejezetten a szakembereknek készült(ők ezt már mind tudják), hanem azon érdeklődőknek , akik még nem ismerik az SSADM világát , vagy más területekről kacsintgatnak át a rendszerkészítés felé . A kiadvány jelentős része az SSADM rendszerelemzési és -tervezési módszerét tárgyalja közérthető módon.

Kovácsné Cohner Judit - Ozsváth Miklós - G. Nagy János - Office ​95
Irodai ​alkalmazások példákkal, feladatokkal A word Az excel PowePoint A Schedule

G. Nagy János - Kovácsné Cohner Judit - Ozsváth Miklós - Mit ​kell tudni az ECDL vizsgához?
A ​"Mit kell tudni a PC-ről?" című, az Office illetve Windows különféle verzióira íródott kötetei évek óta igen kedveltek a számítástechnikát tanítók és tanulók körében. A sok pozitív visszajelzés arra ösztönözte a szerzőket, hogy elkészítsék a könyv XP-re hangolt változatát is. Munkánk során természetesen figyelembe vettük a jobbító szándékú javaslatokat is, aminek eredményeképpen az olvasó egy némileg megújult koncepció alapján elkészült könyvet tarthat a kezében, amely azonban - hitünk szerint - elődeinek minden eredményét és erényét megtartotta. Miről is van szó? Amikor az első "Mit kell tudni a PC-ről?" című könyv megjelent, a számítástechnikai, informatikai tudást alapszinten a gépkezelői, középfokon pedig a szoftverüzemeltetői OKJ vizsgával igazolhatták az érdekeltek. Ennek megfelelően igyekeztünk az OKJ-s vizsgáknak megfelelő anyagot is belefoglalni a könyvbe úgy, hogy azok is haszonnal forgathassák a kötetet, akik "csupán" megalapozott felhasználói ismeretekre vágynak, de szakképesítést nem kívánnak szerezni. Az első kötetek megjelenése óta azonban sok víz lefolyt a Dunán, és sok minden változott a számítástechnika oktatásban is. A legfontosabb változás talán az, hogy egyre szélesebb körben terjed az NJSZT által gondozott ECDL vizsga, amely, bár szakképesítést nem jelent, igazolja a széles körű, korszerű, európai normarendszernek megfelelő ismeretrendszert, az ún. "informatikai írástudást". Az ECDL ismeretanyaga a legutóbbi kötetekben már helyet kapott; megpróbáltuk ötvözni a kétféle követelményrendszert. Az új könyvben csupán a hangsúlyok változtak: alapvetőnek fogadtuk el a pillanatnyilag hatályos ECDL vizsgaanyagot, az ún. syllabust, és a könyvet ennek megfelelően szerkesztettük. Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy az OKJ-s vizsgára készülők ne forgathatnák éppoly haszonnal a könyvet, mint eddig, csak éppen a tárgyalás sorrendje, az anyag logikája, felépítése a syllabust követi.

Kollekciók