Ajax-loader

Christine Ingram könyvei a rukkolán


Christine Ingram - Jennie Shapter - A ​kenyér és a kenyérsütés enciklopédiája
A ​kötet gyönyörű képek segítségével mutatja be a kenyérkészítés történetét, a pékmesterség rejtelmeit és a világ kenyérféleségeinek ízét, formáját és állagát. A világ különböző konyháiról származó több mint 100 hagyományos recept mellett a kenyérsütés technikáival foglalkozó fejezet lépésről lépésre elmagyarázza a kenyérkészítési folyamat szakaszait: a dagasztástól a kenésig és sütésig. Megtapasztalhatjuk, milyen könnyű az automata kenyérkészítő gép használata. Mindegyik recepthez színes fénykép és egyértelmű, lépésről lépésre követhető útmutatás tartozik.

Christine Ingram - Zöldségek ​enciklopédiája
A ​Zöldségek enciklopédiája a zöldségek fajtáit és vállfajait bemutató kézikönyv és egyben ízletes receptek csodálatos gyűjteménye. Ma már a zöldségek mesés skálájából és az egyes fajták különféle vállfajai közül választhatunk. A zöldségek eredményes felhasználásához ez a könyv minden segítséget megad. Az egyes fejezetek bemutatják a hagymaféléket, a gyökérzöldségeket, a hajtásokat és szárzöldségeket, a leveles és rügyes, a hüvelyes és szemes zöldségeket, a tökféléket, a gyümölcs és a saláta zöldségeket, és a gombákat. A könyv első részében mindegyik zöldségféle azonnal megismerhető fényképekről, a kísérő szöveg pedig azt részletezi, hogyan készítsük elő, használjuk fel és készítsük el az egyes fajtákat. Az ezután következő receptek egyrészt a klasszikus zöldséges receptek modern változatai, mint például a Klasszikus francia hagymaleves, vagy a Burgonya dophin módra, másrészt új ízek kombinációját nyújtják, mint pl. a Mozzarellával és póréhagymával töltött articsóka vagy a Zelleres és roquefortos tekercs. Egyes receptek köretekről szólnak, mint például a Párolt édeskömény paradicsommal, mások laktató főfogásokkal szolgálnak, mint pl. a Biryani pasztinákból és padlizsánból kesudióval, vagy a Sütőtökös rizottó. Akár leveshez, akár salátához vagy főfogáshoz keresünk receptet, ínycsiklandozó kínálatra találhatunk, amely segítségével új alkotórészéket és az ismerős ízek szokatlan kombinációit próbálhatjuk ki.

Christine Ingram - Jennie Shapter - Kenyérfélék ​és péksütemények nagy könyve
A ​kenyér a világon mindenütt az egyik legalapvetőbb és legkedveltebb élelmiszer. Formája, íze, készítési módja országról országra különbözik – egy azonban közös: a meleg kenyér illatának senki sem tud ellenállni. Ebből a könyvből megtudhatja a kenyérkészítés fortélyait, olvashat a kenyérsütés történetéről, a különböző kultúrák péksütemény-választékáról, és ha kedvet kapott a sütéshez, válogasson a több mint 250 recept közül!

Kollekciók