Ajax-loader

Kamini Khanduri könyvei a rukkolán


Kamini Khanduri - Nyomozás ​a történelemben
Képzeletbeli ​időutazásra invitál a nagyalakú képeskönyv, feltárva a világtörténelem változó helyszíneit, sokféle népének életét. Kr.e. 15000-től veszi kezdetét a krónika, s elvezet egészen a 20. századig. A színes tablóképek - egy-egy tematikus összeállításban - életre keltik az ősközösségi emberek, az első városok lakói, az ókori Egyiptom, Asszíria, Athén, Róma világát. A továbbiakban rövid kis írások mutatják be a középkori Európát. Nem csupán időben, térben is nagy távolságokra röpít a kötet; az inkák földjére, Kínába, Indiába, a 17. századi Hollandiába, XIV. Lajos fényes Versailles-i palotájába. A záró képek az iparvárosok, a metropolisok 19-20. századi világát érzékeltetik. ; A nagy tablókép köré rendezett, kisméretű színes képekhez feladatok társulnak. A gyerekeknek arra kell törekedniük, hogy a nagy belső képen sorra fölleljék a keretben kiemelt tárgyakat, alakokat. (A megfejtéseket a kötet a záró lapokon közli.) Mutató gazdagítja az ötletes kiadványt, mely egyik olvasatában voltaképpen képrejtvények sora. - A 8-10 éveseknek ajánlott.

David Hancock - Kamini Khanduri - Nyomozás ​a világ körül
A ​képeskönyv világ körüli utazásra hívja a gyerekeket, miközben sok-sok vidám játékra, rejtvényfejtésre is lehetőséget ad. Az olvasók igen nagy távolságokra juthatnak el: Görögországba, Amazónia őserdeinek népei közé, Szibériába és a Föld más egzotikus tájaira, miközben - a színes képek és a rövid kis írások segítségével - nagyon sok mindent megtudhatnak a különböző népek szokásairól, életmódjuk sajátos jegyeiről. Izgalmas rénszarvasverseny látható az egyik képen, majd a többin a kínai nagyvárosok világa, az amerikai nagyáruház nyüzsgő forgataga, trinidadi karnevál és marokkói bazársor. A nagy tablókép köré rendezett, kis méretű színes képekhez feladatok társulnak; a gyerekeknek arra kell törekedniük, hogy a belső képen sorra fölleljék a keretbe kiemelt tárgyakat, alakokat. (A megfejtéseket a kötet a záró lapokon közli.) Ráadás fejtörő zárja az ötletes kiadványt, mely - a 8-10 éveseknek ajánlott.

Antonia Cunningham - Kamini Khanduri - Anna Claybourne - Az ​állatok nagy enciklopédiája
Kiadványunk ​a Föld különböző élőhelyeinek bemutatását tűzte ki célul. Megmutatni azt, hogy az egyes növény- és állatfajok miként alkalmazkodtak a környezetükhöz. A színes illusztrációk, fényképek és rajzok, az egyszerű és világos magyarázószövegek együttesen szolgálják a célt, betekinteni a világ legizgalmasabb, sokszor már veszélyeztetett élőhelyeire.

Kamini Khanduri - David Hancock - The ​Great World Tour
This ​text takes readers on a trip around the world, with all kinds of puzzles and games to do along the way. Each picture brings to life a different place, from a market in Thailand to a ski resort in the Alps. Small pictures around the edge of the page show things to spot, and easy-to-read captions provide snippets of information. There is also a present to find on every double-page spread and clues on where to go next - it won't be the next page in the book.

Kollekciók