Ajax-loader

Angelika Massenkeil könyvei a rukkolán


Angelika Massenkeil - Gesa Massenkeil - Selyemfestés
A ​selyemfestés nem csak a felnőttek hobbija lehet, a gyerekek éppúgy örömüket lelik benne. A könyv egyszerű módszereket mutat be, amelyekkel a gyerekek is könnyen elkészíthetik a vidám motívumokat. A legegyszerűbb módszereket, a guttatechnikát és a sótechnikát alkalmazza. A tarka mintákat, a macit, tengerimalacot, békát és a cicát a melléklet ábráiból könnyen átrajzolhatjuk kendőkre, sapkákra, könyvborítókra, nyakra akasztható táskákra és még sok más selyemfelületre, és egyszerűen kifesthetjük őket. A gyerekek maguknak is elkészíthetik a mutatós díszeket, de akár ajándékokat, pl. nyakkendőt, kendőt vagy szemüvegtartót is, amelyekkel a felnőtteknek örömet szerezhetnek.

Angelika Massenkeil - Pammi Panesar - Halloween
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Angelika Massenkeil - Pammi Panesar - Töklámpások
Töklámpást ​szinte mindenki készített gyerekkorában, de vajon tudjuk-e, mit jelentenek az ijesztő ábrázatúra formált és megvilágított tökök, szellemek és boszorkányok, amelyek a halloweennel kapcsolatban lépten-nyomon elénk kerülnek?

Angelika Massenkeil - Pammi Panesar - Karácsonyi ​díszek természetes anyagokból
A ​könyvben található díszek elkészítéséhez a manapság gyakori "műanyagok" helyett természetes anyagokat használtak fel a szerzők. Fenyőágakból, almából, narancsból, méhviaszból, fahéjból és csillagánizsból készítették el őket. Illatukkal karácsonyi hangulatot árasztanak, és egyben igen mutatósak is. A könyv ötleteket ad hagyományos és attól eltérő adventi és felakasztható koszorúk, asztaldíszek elkészítéséhez. A hozzávalók között találunk diót, mandulát, fahéjat, szegfűszeget és ánizst, ezekkel természetesen díszíthetjük alkotásainkat.

Angelika Massenkeil - Pammi Panesar - Szalvétatechnika ​a konyhában
Lépten-nyomon ​találunk mutatós szalvétákat, és a háztartásunkban is mindig akadnak olyan tárgyak, amelyeket jó lenne felújítani. A kopott tálcát ahelyett, hogy a szemétbe dobnánk, díszítsük őszi leveles szalvétával, és a megmaradt csempékből pedig varázsoljunk mutatós faliképeket.

Angelika Massenkeil - Pammi Panesar - Húsvéti ​dekorációk
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Angelika Massenkeil - Pammi Panesar - Párnaállatkák
Ami ​ezekben az állatkákban igazán vonzó, az a bájos külső és némi esetlenség. A leírások alapján igazán kedves, pihe-puha játszótársat készíthetünk a kisgyerekeknek. Ezeknek a varrott állatkáknak az a nagy előnyük, hogy saját kezűleg készülnek, így biztosak lehetünk abban, hogy gyermekünk egészséges játékszerrel foglalja el magát. Készíthetjük őket új, kimosott frottíranyagból vagy éppen elhasznált törülközőből. A pamutbársony anyag is jól megfelel, mivel ugyancsak puha, mint a frottír, nem rojtosodik, valamint jól mosható és varrható. Az állatok megvarrása a szabásminták és a részletesen leírt útmutatók alapján kezdőknek sem nehéz.

Angelika Massenkeil - Pammi Panesar - Szappanöntés
Már ​nagyanyáink is öntöttek szappant. A szappanmaradékokat összegyűjtve, egy kis háló segítségével és némi vízzel új szappantömböket készítettek. Ma már sokkal egyszerűbb a szappanöntés. Nem kell szappanmaradékokat gyűjtenünk, hisz a művészellátó boltokban kaphatók tiszta növényi alapanyagból készült átlátszó és fehér glicerin szappantömbök, sőt, kiöntőformák és különféle színező- és illatanyagok is. Így tetszés szerint önthetünk szebbnél szebb szappanokat, akár a különböző évszakoknak megfelelő illattal. Ha elsajátítottuk a szappanöntés titkát, engedjük szabadjára fantáziánkat, és szerezzünk örömöt barátainknak vagy lepjük meg magunkat egy színes, érdekes formájú szappannal, amely a kedvenc illatunkat árasztja. A saját készítésű szappan nemcsak tisztálkodási kellék lehet, hanem szép dísz a fürdőszobapolcon vagy vidám gyerekjáték a fürdőkádban.

Angelika Massenkeil - Pammi Panesar - Szalvétatechnika ​a négy évszakra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Angelika Massenkeil - Pammi Panesar - Gyertyakészítés
Családi ​Ünnepeinke mint a Húsvét, karácsony, születésnap nem telhetnek el gyertyafény nélkül. Ezekre a napokra készíthetünk a saját ízlésünknek megfelelő gyertyákat a könyv segítségével. (Színes ötletek sorozat része)

Angelika Massenkeil - Pammi Panesar - Szalvétatechnika ​textilanyagokra
A ​szalvétatechnika amilyen egyszerű, olyan hatásos. A speciális, textilre való ragasztólakkal az egyszerű pamut textíliákból, pl. kötényekből, táskákból egyedi darabokat varázsolhatunk. A hobbiboltokban különféle kész pamut- és vászontermékek kaphatók, de tetszés szerint saját kezűleg is varrhatunk hasonlókat. Vigyázat, műszálas anyagokra nem lehet szalvétatechnikázni! Bátran fogjunk hozzá, valósítsuk meg a könyvben szereplő ötleteket, készítsünk egyedi konyhai kötényt, edényfogót, strandtáskát, sapkát és sok más dolgot. Gyorsan és egyszerűen készíthetünk igazán különleges ajándékot szeretteinknek! A szalvétákkal díszített textíliák moshatók és sokoldalúan felhasználhatók.

Angelika Massenkeil - Pammi Panesar - Adventi ​és karácsonyi díszek
Az ​advent és a karácsony remek alkalmat ad a szabadidő kreatív eltöltésére, díszek, ajándékok stb. készítésére. Milyen is lenne az ünnepek ünnepe saját készítésű díszek, üdvözlőlapok és ajándékok nélkül! Ha a hagyományos karácsonyi vacsorára családtagokat vagy barátokat várunk vendégségbe, a hangulatosan feldíszített lakás és az ünnepélyesen terített asztal elengedhetetlen az ünnepi hangulat megteremtéséhez.Ehhez adunk ötleteket, és lépésről-lépésre bemutatjuk, hogyan díszíthetjük a lakást hagyományos és modern adventi koszorúval, csillogó fali- vagy ajtókoszorúval, illatozó asztali dísszel, bőségszaruval stb. Különös gondossággal, a részletekre is odafigyelve díszítettük a terített asztalt, és sok új ötlettel próbáltunk karácsonyi hangulatot teremteni.

Kollekciók