Ajax-loader

Molnár Ágnes könyvei a rukkolán


Molnár Ágnes - Csiporka ​és Bíborka Bagoly bácsi tanodájában
Ez ​a kötet a Csiporka meseregény-színező család harmadik kötete. A sorozat első részében (Csiporka, Bíborka és az Erdő szelleme) Csiporka, a csíkos hasú bogárka és Bíborka, a pillangó világra jötte első, sok-sok kalanddal tarkított napját ismerhetik meg. A második kötet (Csiporka és Bíborka barátokra talál) az emberi kapcsolatok fontosságának hű képét adja a kis bogarak első hetének szöveges és képes bemutatásával. Most a harmadik kötetet tartja kezében a kedves olvasó, melyben az iskolába járás örömeit, nehézségeit ismerhetik meg az olvasók a bogárkákon kalandjain keresztül. Bagoly Brúnó Tanító bácsi ideális, játékos tanítási módszereken alapuló erdei tanodájában. A tantárgyak, a módszerek a saját tanítási gyakorlatom és a könyvet ihlető, hasonló gondolkodású barátnőm, Fejérné Kóródy Márta óvónő lelki segítségének eredményei.

Molnár Ágnes - Csiporka ​és Bíborka barátokra talál
Ez ​a kötet a Csiporka, Bíborka és az Erdő Szelleme meseregény-színező folytatása. Csiporka, a kis csíkos hasú bogár és Bíborka, a pillangólány kalandokban gazdag napjait mutatja be. Főhősei megismerkednek, összebarátkoznak a környezetükben élő kis erdei, mezei élőlényekkel, közben kölcsönös elfogadásra, toleranciára, figyelemre tanítják egymást és a kedves olvasókat. Mindezek mellett, hasonlóan az első részhez, alkalmad ad színezhető képeivel a kézügyesség, a kitartás, a koncentrált figyelem fejlesztésére is.

Molnár Ágnes - 10 ​próbanyelvvizsga német nyelvből B1 szintű nyelvvizsgára készülőknek
A ​kötet a B1 szintű, alapfokú egynyelvű német nyelvvizsgákra való felkészüléshez, felkészítéshez nyújt segítséget mind a tanároknak, mind a leendő vizsgázóknak. A feladatgyűjteményben tíz (négy TELC, négy ECL és kettő Origo) teljes írásbeli és szóbeli próbanyelvvizsga-feladatsor található. A kötet tartalmazza a feladatok megoldásait, így ajánljuk gyakorláshoz és ellenőrzéshez, iskolai vagy otthoni felkészüléshez egyaránt. A feladattípusok és a témakörök megegyeznek a hivatalos nyelvvizsgákon előfordulókkal. A feladatsorok hanganyaga CD-mellékleten található meg. A kötet szerzői vizsgáztató szaktanárok és a könyvet anyanyelvi lektorok ellenőrizték.

Molnár Ágnes - Szabó Dávid - Tour ​de France en 350 exercices
E ​könyv középiskolásoknak, egyetemistáknak, fiataloknak és kevésbé fiataloknak szól, akik tanárral vagy egyedül, iskolai környezetben vagy otthon középfokú nyelvtudást akarnak szerezni. - Felöleli a francia nyelvtannak a középfokú tudáshoz szükséges teljes anyagát - Összefoglaló gyakorlásra, rendszerezésre szánjuk - Alkalmas szókincsfejlesztésre és a francia civilizációs ismeretek bővítésére is - Szókincse a mai beszélt és írott francia nyelv középfokú nyelvtudáshoz ajánlható szókészletéből építkezik - Minden gyakorlat francia környezetben játszódik, elő, mindennapi beszélt és írott szituációkat dolgoz fel

Horváth Zoltán - Lehota József - Molnár Ágnes - A ​sajtkészítés ABC-je
A ​nagyszabású - elméleti és gyakorlati ismereteket egyaránt bőséggel közlő - tüzetes tárgyalásmódú, monografikus fölépítésű kiadvány a történeti áttekintés után a tej nyerésének, minőségbiztosításának és -vizsgálatának módjait veszi számba. A szerzők ezután térnek rá a sajtkészítés technológiájának ismertetésére, először általános folyamatot írva le, utóbb gyártmányfajták szerint részletezve a tudnivalókat (pl. túró, friss sajt, lágy sajt, nemespenésszel érő, félkemény, reszelni való sajtok, illetve juh- és kecskesajtfajták).

Molnár Ágnes - Márti-mesék
Tisztelt ​Olvasóim! A könyvben szereplő meséket és illusztrációkat nagybeteg barátnőm, Fejérné Kóródy Márta mellett, őt ápolva írtam, rajzoltam. A címben szereplő Márti tehát nem a könyv meséinek szereplője, hanem ihletője, és első hallgatója, aki egész életében kisgyermekek nevelésével foglalkozott óvónőként. Ezúton és ezzel a könyvvel szeretném megköszönni a sok jót, amit barátságával, feltétlen szeretetével az életembe hozott. Köszönetet szeretnék mondani továbbá a Mátészalkai Kórház Belgyógyászati és Krónikus osztálya vezetőinek és dolgozóinak, amiért lehetővé tették, hogy éjjel-nappal mellette lehettem.

Kollekciók