Ajax-loader

Friedemann Bedürftig könyvei a rukkolán


Friedemann Bedürftig - Zarándokhelyek ​képekben
Az ​emberiség egyik alapvető késztetése, hogy azoknak a hatalmaknak a megnyilvánulásait és megnevezését keresse, amelyeket tárgyi formában nem tud megragadni. Ez azzal kezdődött, hogy szentnek nyilvánították a tűzhelyet és a tüzet, majd folytatódott a házi isteni őrzőire vonatkozó mágikus elképzelésekkel, és abban csúcsosodott ki, hogy saját ligeteket, barlangokat vagy helycsúcsokat szenteltek az isteneknek. Az imádat céljára templomokat, tornyokat vagy halotti lakóhelyeket építettek abból kiindulva, hogy az isteneknek is szükségük van hajlékra. Az emberek semmibe sem fektettek annyi művészi és költői energiát, mint azokba az emlékművekbe, amelyet hitüknek állítottak. Ez a pompás képes album nagyszerű színes fotóval, részletes és áttekinthető térképeivel, lebilincselő magyarázó szövegeivel egyedülálló áttekintést nyújt a világ misztikus és spirituális helyeiről, az őskor és az ókor kihalt kultúráitól a régi amerikai népeken át napjaink öt nagy világvallásáig. A nagy kultuszok és vallások eredetének és történetének rövid felvázolása után képek és leírások mutatják be a legjelentősebb szakrális építményeket és szentélyeket a Stonhenge-től a Siratófalig, Rómától Mekkáig. Ismerjük hát meg a hit gyökereit egy izgalmas és nagy hatású utazás keretében.

Friedemann Bedürftig - A ​nagy világvallások
Ez ​a könyv a világ öt nagy vallását mutatja be - tisztelettel, előítéletek nélkül, tárgyszerűen. A buddhizmus, a hinduizmus, az iszlám, a zsidó vallás és a kereszténység különböző hitbéli irányzatainak sajátosságait, különbségeit és hasonlóságait eredetük, történetük és a modernitásig tartó fejlődésük alapján vizsgálja és magyarázza. A kötetet színes illusztrációk, térképek és ábrák gazdagítják, így kínálva informatív bepillantást a nagy világvallások sokoldalú történetébe.

Friedemann Bedürftig - A ​világ 500 csodája
A ​világnak sokkal de sokkal több csodája van, mint az a hét, amelyet az ókor ismert. Ez a pompás képeskönyv kereken 500 jelentős műemléket, építészeti mesterművet és egyedülálló szépségű tájat mutat be. Az összes világcsodát szemléletes leírás és briliáns képek alapján ismerhetjük meg.

Kollekciók