Ajax-loader

Kate Furnivall könyvei a rukkolán


Kate Furnivall - Túlélők
Zseniális történet szerelemről, veszélyről, bátorságról és árulásról. 1945. Németország. Klara Janowska és a lánya, a tízéves Alicja heteken át gyalogoltak, hogy eljussanak a Graufeld nevű, kitelepített személyek számára nyitott táborba. A zsúfolt, mocskos és veszélyes körülmények között a másik háromezer-kétszáz táborlakóval együtt, ők még a szerencsések közé tartoznak. Túlélték a háborút, és most mindent elkövetnek, hogy egy nap otthont teremthessenek maguknak a háború utáni világban. Ám mikor Klara felismer egy férfit a táborban, akiről azt hitte, hogy már csak a múltja egy része, megkezdődik a halálos macska-egér hajsza. A férfi pontosan tudja, mit tett Klara a háború idején, hogy megmentse a lányát. Klara pedig ismeri a férfi valódi személyazonosságát. Képesek lesznek egymás mellett élni, és megőrizni a másik titkát? Mi lesz a hallgatásuk ára? És vajon kijut-e bármelyikük is élve a táborból?

Kate Furnivall - The Batrayal
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kate Furnivall - The Betrayal
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kate Furnivall - The ​Betrayal
Could ​you kill someone? Someone you love? Paris, 1938. This is the story of twin sisters divided by fierce loyalties and by a terrible secret. The drums of war are beating and France is poised, ready to fall. One sister is an aviatrix, the other is a socialite and they both have something to prove and something to hide. Discover a brilliant story of love, danger, courage ... and betrayal. This epic novel is an unforgettably powerful story of love, loss and the long shadow of war, perfect for readers of Kate Morton and other exceptional historical fiction.

Kate Furnivall - The ​Survivors
Discover ​a brilliant story of love, danger, courage and betrayal, from the internationally bestselling author of The Betrayal. ‘Directly I saw him, I knew he had to die.’ Germany, 1945. Klara Janowska and her daughter Alicja have walked for weeks to get to Graufeld Displaced Persons camp. In the cramped, dirty, dangerous conditions they, along with 3,200 others, are the lucky ones. They have survived and will do anything to find a way back home. But when Klara recognises a man in the camp from her past, a deadly game of cat and mouse begins. He knows exactly what she did during the war to save her daughter. She knows his real identity. What will be the price of silence? And will either make it out of the camp alive?

Kate Furnivall - Az ​olasz feleség
Olaszország, ​1932 - Mussolini hatalma egyre jobban megerősödik Olaszországban… Egy ragyogó őszi reggelen az építész Isabella Berottihoz váratlanul odamegy egy nő, akivel még soha nem találkozott, és rábízza a kislányát, hogy vigyázzon rá egy kis ideig. Vonakodva bár, de Isabella igent mond, ám ez a döntés teljesen felforgatja az életét. Önkéntelenül abba a helyzetbe kerül, hogy meg kell védenie a gyermeket a rá vadászó hatóságoktól. Megismerkedik a karizmatikus fotóssal, Roberto Falcóval, aki társául szegődik egy elképesztő hajszában. Hamarosan rájönnek, hogy az általuk feltárt titkok sokkal bonyolultabbak és veszélyesebbek, mint azt valaha is képzelték volna. A márvánnyal burkolt piazza, a kanyargós olasz utcák s Róma csodálatos panorámája szolgál hátterül ennek a lenyűgözően izgalmas és egyben romantikus történelmi műnek. Kate Furnivall új regénye megmutatja, hogy néhány ember kitartása, hite és becsületessége reményt adhat mindannyiunknak.

Kate Furnivall - Shadows ​on the Nile
'I'll ​find him. I will.' It's 1932 and 27-year-old Jessica is living London life to the full when her younger brother Tim, an ancient Egyptian archaeology expert, goes missing. Teaming up with Sir Montague Chamford - who can resist neither a damsel in distress nor the chance of adventure - Jessie vows to find her beloved brother. Following the clues Tim has left in his wake, Jessie and Monty head to Egypt. In the relentless heat of the desert, romance is kindled between them, but danger also lurks in every shadow. And then Jessie starts to wonder how much Monty really knows about her brother's disappearance . . . A dramatic story of adventure, excitement, love and romance can all be found in the SHADOWS ON THE NILE

Kate Furnivall - Árulás
"Párizs, ​1938 Mikor Romy magához tér, csupa vér, az apja halott, és ő nem emlékszik semmire. Elkezdődik az ámokfutás... Romy és Florence ikrek, ám egy rettenetes titok elszakítja őket egymástól. Az egyik testvér pilótanő, a másik a társasági élet fontos alakja; mindkettőjüknek van mit bizonyítania, és van mit rejtegetnie is. Már dübörögnek a háborús dobok, Franciaország közel áll az elbukáshoz, s a testvérek, úgy tűnik, ellenséges oldalon állnak. Az Árulás a szerelem, a veszteség és a háború messzire nyúló árnyékának felejthetetlen erejű története. "Izgalmas cselekmény... Gyors tempójú mű baljós felhanggal." - THE TIMES " Izgalmas és rejtélyes. Kate Furnivallnak különleges tehetsége van olyan helyek és karakterek létrehozásához, melyek még a történet elolvasása után is sokáig az olvasóval maradnak."" - Jane Corry "Lebilincselő, megrendítő, gyönyörűen megírt regény. Nem ereszti az olvasót egészen az utolsó pillanatig." - Sun "Tökéletes olvasmány Santa Montefiore és Victoria Hislop rajongói számára." - Elle "Csodálatos... Rendkívül ambiciózus, és nagyszerű atmoszférát teremt." Kate Mosse "Ez az elképesztően jól megírt regény mintapéldája." Dinah Jeffries "Fájdalmasan szép epikus történet." New Woman "Elképesztően jó olvasmány." Telegraph"

Kate Furnivall - The ​Concubine's Secret
China, ​1929. For years Lydia Ivanova believed her father was killed by the Bolsheviks. But when she learns he is captive in Stalin-controlled Russia, the fiery-haired girl is willing to leave everything behind – even her Chinese lover, Chang An Lo. Journeying with her half-brother Alexei, Lydia begins a dangerous search. Tension grows between the two, for while Alexei is searching for his past, Lydia is looking for her future. But when Alexei disappears, Lydia is left almost penniless in Soviet Russia – and doubting the choices she has made. Surrounded by dangers, she searches for information and soon finds herself entangled with a Russian officer. But Chang An Lo has not forgotten Lydia. He knows things about her father that she does not. And while he races to protect her, she is prepared to risk treacherous consequences to discover the truth…

Kate Furnivall - Hazugságok ​őrzője
A ​Nyugat és a Szovjetunió közötti béke pengeélen táncol. A családokat szétszakítják a titkok és az egymásnak feszülő nézetek. Dél-Franciaország 1953 Eloise Caussade bátor, fiatal nő, aki egy bikafarmon nevelkedett Arles mellett. Bálványozza a bátyját, Andrét, aki Párizsba megy, hogy hírszerző ügynökként a CIA-nak dolgozzon. Eloise követi Andrét, mert azt hiszi, rá is a nagyvárosban vár az igazi élet, ám a bátyjával ellentétben belőle nem ügynök, hanem magánnyomozó lesz. Egy súlyos autóbaleset következtében azonban, melyben André komolyan megsérül, minden megváltozik. Eloise missziójának tekinti, hogy megtalálja azt az embert, aki ilyen rémséges állapotba juttatta a testvérét. A szálak hazavezetik őt, ám ott már semmi sem olyan, mint régen. A közelben légibázis épült, megjelentek az amerikaiak, egyre komolyabb a nukleáris fenyegetés, a kommunisták szervezkednek, s a családi farm is veszélybe került. Eloise tovább kutat, és egyre kevésbé tudja kiben bízzon. Vajon ki dolgozik a KGB-nek, ki a CIA-nak, és vajon a családja melyik oldalon áll?

Kate Furnivall - The ​Liberation
The ​Liberation is set in Italy in 1945 as British and American troops attempt to bring order to the devastated country and Italy’s population fights to survive. Caterina Lombardi is desperate – her father is dead, her mother has disappeared and her brother is being drawn towards danger. One morning, among the ruins of the bombed Naples streets, Caterina is forced to go to extreme lengths to protect her own life and in doing so forges a future in which she must clear her father's name. An Allied Army officer accuses him of treason and Caterina discovers a plot against her family. Who can she trust and who is the real enemy now? And will the secrets of the past be her downfall? This epic novel is an unforgettably powerful story of love, loss and the long shadow of war.

Kate Furnivall - Az ​orosz szerető
Valentina ​Ivanova arisztokratikus származású fehérorosz zongoraművésznő, aki eddig csak elit orosz körökben forgott, mígnem a bolsevik forradalom idején, családjával menekülni kényszerül a hazájából. Sok viszontagság után végül Kínában, Juncsow orosz negyedében talál menedéket magának és lányának, Lydiának. A túlélés azonban nehéz műfaj. Valentina titkok, depresszió és alkoholizmus veszélyes örvényébe süllyed. A gyönyörű fiatal nő, férfi csodálóitól kapott ajándékokból, és estélyeken való fellépéseiből próbálja fenntartani magát és leányát. A tizenhat éves, megfékezhetetlen Lídia, édesanyja tudta nélkül lopásokból egészíti ki jövedelmüket. Amikor a nyughatatlan lány magára vonja a maffia figyelmét, Csang an Lo személyében váratlan megmentőre talál. Az intelligens, vonzó kínai fiú kiváló kung fu harcos. A két különleges fiatal ebben a veszélyekkel teli világban egymásba szeret, s szembe kerülnek Juncsow ádáz triádjával és a városban letelepedett fehér kolónia szigorú korlátaival. Lydia sorsa tükröződik Theo Willoughby, a brit iskolaigazgató életében is. Theo minden erejét megfeszítve próbálja megőrizni iskoláját és boldog életét gyönyörű kínai szeretőjével, Li Mejjel. A küzdelem során összejátszik Li Mej elhidegült apjával, a Fekete Kígyók Maffia fejével, és miatta belebonyolódik a juncsow-i ópium-csempészetbe is. A szerző életszerűen festi le Lydia egyéniségét és személyes küzdelmeit a Kínai korrupcióval, és gonoszsággal bemocskolt különleges világban, ahol a gyönyörű és bátor lány nap mint nap keményen küzd szeretteiért.

Kate Furnivall - The ​Red Scarf
Davinsky ​Labor Camp, Siberia, 1933: Only two things in this wretched place keep Sofia from giving up hope: the prospect of freedom, and the stories told by her friend and fellow prisoner Anna, of a charmed childhood in Petrograd, and her fervent girlhood love for a passionate revolutionary named Vasily. After a perilous escape, Sofia endures months of desolation and hardship. But, clinging to a promise she made to Anna, she subsists on the belief that someday she will track down Vasily. In a remote village, she’s nursed back to health by a Gypsy family, and there she finds more than refuge—she also finds Mikhail Pashin, who, her heart tells her, is Vasily in disguise. He’s everything she has ever wanted—but he belongs to Anna. After coming this far, Sofia is tantalizingly close to freedom, family—even a future. All that stands in her way is the secret past that could endanger everything she has come to hold dear…

Kate Furnivall - A ​fehér gyöngy
1941, ​Malajzia. Constance Hadley a gazdag ültetvénytulajdonos-feleségek látszólag kényelmes életét éli, de borzalmas titkot rejt a múltja, ami veszélybe sodorhatja házasságát. Egyébként sem élvezi a gyarmati élettel járó unalmat, a tikkasztó hőséget és szerelem nélküli házasságát. A japán invázió kezdetével élete örökre megváltozik. Mikor hullani kezdenek a bombák Palur városára, Connie úgy határoz, hogy Szingapúrba menekül a család hajója, a Fehér gyöngy fedélzetén. Az erős akaratú nő férjével, fiával és három barátjával az oldalán kihajózik a titokzatos hajókereskedő, Fitzpayne társaságában. Egyedül Fitzpayne vezetheti őket biztonságba a Dél-kínai tenger szigetei között, miközben ellenséges repülők vadásznak a menekülők hajóira. Az állandó veszély és bizonytalanság feszültséget és érzelmeket szítanak a társaság tagjai között, fogytán az élelem, ráadásul új útitársakkal is gyarapodnak, miközben az általuk ismert világ lassan darabokra hullik körülöttük. Közben Connie abszurd módon mégis élvezi ezt az újfajta szabadságot, és felfedez magának egy izgalmas, különleges és valódi érzelmekkel teli világot.

Kate Furnivall - The ​Russian Concubine
Junchow, ​China, 1928. Lydia Ivanova has a fierce spirit. Nothing can dim it, not even the foul waters of the Peiho River. Into the river's grime bodies are tossed - those of thieves and Communists alike. So every time Lydia steals from someone to feed herself and her mother, she takes her life into her own hands. Lydia's mother, Valentina, numbered among the Russian elite until the Bolsheviks rounded them up. They took her husband but she managed to buy back her child and bring her to China. But survival is hard. Even though mother and daughter live in the Whites-only settlement, no walls can keep Lydia in. She escapes to meet Chang An Lo, who saves her life once and is bound to her for ever . But Chang has enemies who are hunting him down - Chiang Kai Shek's troops are headed towards Junchow to kill Reds like him. Their all-consuming love can only mean danger for them both, but they are powerless to end it...

Kate Furnivall - The ​Guardian of Lies
THE ​TOP TEN BESTSELLING AUTHOR Discover a brilliant story of love, danger, courage and betrayal, from the internationally bestselling author of The Survivors. 1953, the South of France. The fragile peace between the West and Soviet Russia hangs on a knife edge. And one family has been torn apart by secrets and conflicting allegiances. Eloïse Caussade is a courageous young Frenchwoman, raised on a bull farm near Arles in the Camargue. She idolises her older brother, André, and when he leaves to become an Intelligence Officer working for the CIA in Paris to help protect France, she soon follows him. Having exchanged the strict confines of her father's farm for a life of freedom in Paris, her world comes alive. But everything changes when André is injured - a direct result of Eloise's actions. Unable to work, André returns to his father’s farm, but Eloïse’s sense of guilt and responsibility for his injuries sets her on the trail of the person who attempted to kill him. Eloïse finds her hometown in a state of unrest and conflict. Those who are angry at the construction of the American airbase nearby, with its lethal nuclear armaments, confront those who support it, and anger flares into violence, stirred up by Soviet agents. Throughout all this unrest, Eloïse is still relentlessly hunting down the man who betrayed her brother and his country, and she is learning to look at those she loves and at herself with different eyes. She no longer knows who she can trust. Who is working for Soviet Intelligence and who is not? And what side do her own family lie on?

Kate Furnivall - A ​sorrentói lány
Nápoly ​romokban hever a háború után. A szövetséges csapatok próbálnak rendet teremteni a leigázott országban, miközben a lakosság a túlélésért küzd. Caterina Lombardi életét fenekestől felforgatja két hírszerző tiszt, akik lopott műtárgyak után nyomoznak a háborút követő káosz kellős közepén. A lány intarziakészítő édesapját hamisítással és korrupcióval vádolják, ezért fel kell vennie a harcot, hogy kiderítse, ki akarja tönkretenni a családját. Kiben bízhat? Ki az ellenség? Hazugságok, titkok és fenyegetések keserítik meg Caterina életét, míg végül mindent kockára tesz, hogy kiderítse az igazságot. Ez a lenyűgöző regény a szerelem, a veszteség, a bosszú és a háború mindent beborító árnyékának felejthetetlen erejű története. *** "Csodálatos.... elképesztően ambíciózus és hangulatos." - Kate Mosse, a Labrintus, A kripta és a Fellegvár című regények szerzője "A nagyívű történelmi regények rajongói ennél jobbat biztosan nem találnak." - The Bookseller "Magával ragadó... elsöprő erejű, gyönyörűen megírt történet...az utolsó pillanatig fogva tartja az olvasót." - Sun "Tele van történelemmel, izgalmas románccal és lélegzetelállító veszélyekkel, elsöprő és inspiráló." - Lancashire Evening Post "Magával ragadó, stílusos és szenvedélyes." - Library Journal A nagy sikerű AZ OROSZ SZERETŐ, A VÖRÖS SÁL, SZENTPÉTERVÁR ÉKKÖVE, A NAP TÚLOLDALÁN és más nagyszerű regények szerzőjétől.

Kate Furnivall - Under ​a Blood Red Sky
Davinsky ​Labour Camp, Siberia, 1933: Sofia Morozova knows she has to escape. Only two things have sustained her through the bitter cold, aching hunger and hard labour: the prospect of one day walking free; and the stories told by her friend Anna, beguiling tales of a charmed upbringing in Petrograd ? and of Anna's fervent love for a passionate revolutionary, Vasily. So when Anna falls gravely ill, Sofia makes a promise to escape the camp and find Vasily: to chase the memory that has for so long spun hope in both their hearts. But Sofia knows that times have changed. Russia, gripped by the iron fist of Communism, is no longer the country of her friend's childhood. Her perilous search takes her from industrial factories to remote villages, where she discovers a web of secrecy and lies, but also bonds of courage and loyalty ? and an overwhelming love that threatens her promise to Anna.

Kate Furnivall - The ​Far Side of the Sun
Bahamas, ​1943. Twenty-two-year-old Dodie Wyatt has escaped her turbulent past and now lives in a shack on a beach near downtown Nassau, where she works in a hotel. But one night her peace is shattered when she tries to help a man she finds stabbed in an alleyway. On the other side of town, wealthy diplomat's wife Ella Stanford is content keeping her husband out of Britain and away from his Nazi friends in Germany while she throws herself into charitable work for the town's poverty-stricken community and entertainment for the military troops. But when one of the richest men in the world is found killed in his Nassau mansion, these two very different women - Dodie, a shy introvert, and Ella, a confident socialite - are drawn together. The gruesome death spirals the already unstable island into violence, deceit, greed and death, and Dodie and Ella have only each other to rely on as their ordered lives are blown apart...

Kate Furnivall - The ​Jewel of St Petersburg
Russia, ​1910. Young Valentina Ivanova charms St Petersburg's aristocracy with her classic Russian beauty and her talent as a pianist. But scandal engulfs her when she begins a romance with Jens Friis, a Danish engineer who brings to her life a passion and an intimacy she has never known. Unbending in their opposition, her parents push her into a loveless engagement with a Russian count. As Valentina struggles for independence, and to protect her young sister from the tumult sweeping the city, Russia is bound for rebellion. The Tsar, the Duma and the Bolsheviks are at each other's throats and Valentina is forced to make a choice that changes her life for ever...

Kate Furnivall - The ​White Pearl
A ​lush novel set during the Japanese invasion of Malaya-from the national bestselling author of The Russian Concubine. Malaya, 1941. Connie Thornton plays her role as a dutiful wife and mother without complaint. She is among the fortunate, after all-a member of the British rubber plantation owners, reaping the benefits of colonial life. But Connie feels as though she is oppressed, crippled by boredom, sweltering heat, and a loveless marriage... Then in December the Japanese invade. Connie and her family flee, sailing south on their yacht toward Singapore, where the British are certain to stand firm against the Japanese. En route, in the company of friends, they learn that Singapore is already under siege. Increasingly desperate and short of food, the yacht's inhabitants make their perilous way from island to island. When a fighter plane crashes into the sea, they rescue its Japanese pilot. For Connie, that's when everything changes. In the suffocating confines of the boat, with her life upended, Connie discovers a new kind of freedom and an exciting, dangerous, exhilarating love.

Kate Furnivall - A ​vörös sál
Kate ​Furnivall új könyve, amely szintén valós események alapján íródott, egy elsöprő erejű szerelmes regény, mely 1933-ban játszódik Oroszországban és a szerző családjának - akik arisztokrata származásuk miatt kénytelenek voltak a forradalom idején hazájukból elmenekülni - történeteit jeleníti meg az olvasók előtt. A megdöbbentő fordulatokban gazdag kötet a végzetes szerelemről s két fiatal nő önzetlen barátságáról, mélyről jövő erejükről és a boldogabb jövő iránti vágyukról szól. A reménytelen helyzet, melybe az országukban dúló ellentétek miatt kerültek, nem töri meg őket, hanem egymást segítve, elképesztően kitartóvá és elszánttá válnak… Szófia Morozovát két dolog tartja még életben a Davinszkij munkatáborban: a remény, hogy egy napon szabad lesz, s a törékeny Anna Fedorinához fűződő barátsága. Az előkelő származású Anna csodás történeteket mesél neki Szentpéterváron töltött varázslatos gyermekkoráról és Vaszilij iránt érzett izzó szerelméről. Ezek a visszaemlékezések segítik őket a borzalmak elviselésében és a túlélésben. Amikor Anna súlyosan megbetegszik, Szófia megfogadja, hogy elszökik a táborból, s megkeresi a lány gyermekkori szerelmét, Vaszilijt, hogy a segítségét kérje barátnője megmentéséhez… Szófia tudja, hogy az élet megváltozott és már semmi nem olyan, mint Anna kislánykorában. A veszélyes keresgélés közben felfedezi az országot behálózó titokzatos hazugságok bonyolult szövedékét, megtapasztalja a bátorság és hűség béklyóját, és a mindent elsöprő szerelem erejét, mely már-már veszélybe sodorja Annának tett ígéretét. Szétszakadva hűség és vágy között, veszély és szenvedély között, Szófia válaszút elé kerül… "A nagy sikerű Orosz szerető c. könyv szerzőjének legújabb műve lenyűgöző bölcsességeket rejt - egy történet, mely a szerelemről, barátságról és hűségről szól, s egyben lélegzetelállító történelmi regény." - The Times

Kate Furnivall - The ​Italian Wife
The _New ​York Times_ bestselling author of _The Russian Concubine_ returns with a stunning new novel set in Mussolini’s Italy. Isabella Berotti is an architect, helping to create showpieces that will reflect the glory of her country’s Fascist leaders. She is not a deeply political sort, but designing these buildings of grandiose beauty helps her forget about the pain she’s felt since her husband was murdered years ago. One of her greatest accomplishments is the clock tower in the town of Bellina, outside Rome. But as she is admiring it one day, a woman approaches her, asking her to watch her ten-year-old daughter. Minutes later, to Isabella’s horror, the woman leaps to her death from that very clock tower. There are photos of the woman right after the suicide, taken by Roberto Falco. A propaganda photographer for Il Duce, he is expected to show his nation in the most flattering light. But what Roberto and Isabella have seen reflects a more brutal reality, and in a place where everyone is watching and friends turn on friends to save themselves, their decision to take a closer look may be a dangerous mistake.

Kate Furnivall - Szentpétervár ​ékköve
Ármány ​és szenvedély a cári Oroszországban, az Orosz ágyas, a Lydia titka és a Vörös sál című bestsellerek szerzőjétől. Valentina éppen a családi birtok erdeiben barangol, amikor váratlan és ijesztő események sorozata alapjaiban megváltoztatja az életét. A forradalmárok felrobbantják a nyaralójukat és a húga lebénul. Az arisztokrata származású Valentina Ivanova II. Miklós cár pénzügyminiszterének lánya, s most szembesülnie kell az omladozó cárizmus minden szörnyű következményével. Úgy érzi, meg kell keresnie útját az életben. Közben folyamatosan harcban áll családjával, mivel nem akar fejet hajtani apja akarata előtt, hogy egy előre elrendezett szeretetlen házasságra lépjen a fiatal és tehetős orosz gróffal. Az erős akaratú, lázadó Valentina beleszeret Jens Friisbe, az egyenes jellemű és szenvedélyes dán mérnökbe. Mindent elsöprő szerelmük örökre összeköti az életüket. Mindeközben Szentpétervárott folyamatosak a zavargások. A fényűző nemesség és a munkásosztály között egyre nagyobb a szakadék. A cár és a Duma “egymás torkának esnek”, s az elegáns, pazar cári udvarnak meg vannak számlálva a napjai… A szerző érzékletes leírásai szemünk elé tárják a cári Oroszországban zajló forradalom minden árnyoldalát. Letehetelen, gyors tempójú tanulságos, erős érzelmeket ébresztő olvasmány! Az írónő élménydús és elgondolkodtató történeteit saját családjának sorsa ihlette, mely generációkkal ezelőtt indult a cári Oroszországból….

Kate Furnivall - Túlélők
Zseniális ​történet szerelemről, veszélyről, bátorságról és árulásról. 1945. Németország. Klara Janowska és a lánya, a tízéves Alicja heteken át gyalogoltak, hogy eljussanak a Graufeld nevű, kitelepített személyek számára nyitott táborba. A zsúfolt, mocskos és veszélyes körülmények között a másik háromezer-kétszáz táborlakóval együtt, ők még a szerencsések közé tartoznak. Túlélték a háborút, és most mindent elkövetnek, hogy egy nap otthont teremthessenek maguknak a háború utáni világban. Ám mikor Klara felismer egy férfit a táborban, akiről azt hitte, hogy már csak a múltja egy része, megkezdődik a halálos macska-egér hajsza. A férfi pontosan tudja, mit tett Klara a háború idején, hogy megmentse a lányát. Klara pedig ismeri a férfi valódi személyazonosságát. Képesek lesznek egymás mellett élni, és megőrizni a másik titkát? Mi lesz a hallgatásuk ára? És vajon kijut-e bármelyikük is élve a táborból?

Kate Furnivall - A ​nap túloldalán
Az ​orosz szerető és A vörös sál szerzőjének új regénye valós történelmi személyekkel, és megtörtént eseményekkel átszőtt, idilli környezetben játszódó izgalmas történet. A Bahama-szigetek maga az édenkert a gyönyörű kék egével, homokos tengerpartjaival és a ragyogó napsütéssel. 1943-ban azonban háború dúl, és még az éden sem elég biztonságos. A 22 éves Dodie azt hitte, maga mögött hagyta a zavaros időket. Mikor azonban egyik este sebesült férfira talál a sikátorban, és elhatározza, hogy segít neki, az élete újra a feje tetejére áll. Nassau másik végében Ella Stanford, a vagyonos diplomata felesége jótékonysági munkába temetkezik, igyekszik könnyíteni a város szegényeinek sorsán, és szórakozási lehetőségeket teremt a szövetséges katonák számára. Mikor azonban a világ egyik leggazdagabb emberét holtan találják, ez a két nagyon különböző nő, a félénk, introvertált Dodie és a magabiztos, társaságkedvelő Ella útja összefonódik. Mindkettejük élete darabokra hullik, és senkire nem számíthatnak, csak egymásra.

Kate Furnivall - Lydia ​titka
1929. ​Oroszország. A fehérorosz arisztokrata származású Lydia Ivanova élete veszélyben forog. Az emberek a besúgóktól és munkatáboroktól való félelem állandó árnyékában élnek. Senkiben sem lehet megbízni. A zabolátlan, „rókalelkű” Lydia, édesapja Jens Friis keresésére indul. Sokáig úgy hitte, hogy az apját megölték a bolsevikok, amikor még öt éves kislány volt. Nemrég azonban megtudta, hogy egy szibériai munkatáborban mégis életben van. Vele tart féltestvére Alekszej és a család barátja Liev Popkov, a hatalmas kozák is.Jelenlegi lakhelyükről, a Kínában lévő orosz negyedből indulnak el a veszedelmekkel teli több ezer kilométeres utazásra, hogy átszeljék a hatalmas, hófödte Oroszországot. Az utazás során azonban Lydia lelke képzeletben folyamatosan szerelméhez, Csang An Lohoz tér vissza, aki Kínában maradt. Lydia, Oroszországban összebarátkozik Antoniával, a munkatábor vezetőjének bánatos, vonzó feleségével és az ő segítségével próbál kapcsolatba lépni az édesapjával. A rengeteg viszontagság közben azonban Lydia olyan megdöbbentő titkot őrizget, amely a történet végén egészen más megvilágításba helyezi az eseményeket…

Kate Furnivall - Árnyak ​a Níluson
Megtalálom. ​Bármibe kerül is. Jessica Kenton az éjszaka közepén kisöccse rémült sikolyára ébred, s mikor másnap reggel nem találja őt a szobájában, csak annyit mondanak a szülei róla, hogy elment. Soha többé nem beszélnek róla. Húsz évvel később, Jessie-t ugyanaz a rémálom gyötri. Valójában sosem heverte ki, hogy gyerekkorában elszakították imádott öccsétől… és most eltűnik másik testvére is, a régészettel és egyiptológiával foglalkozó Timothy. Jessie elhatározza, hogy ezúttal akár élete kockáztatásával is megtalálja a testvérét. Tim misztikus, mások számára megfejthetetlen nyomokat hagy nővérének, melyek a gyönyörű és lázongó Egyiptom veszedelmes sikátoraiba és sivatagába vezetnek. Szerencsére Sir Montague Chamford, az elszegényedett arisztokrata felajánlja a segítségét a szorult helyzetben lévő lánynak. Kairó és Luxor árnyas utcáin, s a sivatag engesztelhetetlen pusztaságában azonban a bosszú is lecsapni készül rájuk. Lebilincselő történet családról, testvéri szeretetről, szerelemről és bátorságról, hazugságról és kalandról.

Kollekciók